FORUM
podczas szczepien itp
podczas szczepien itp
witam
zapewne wyda Wam sie to glupie pytanie ale jak lapiecie swinie do szcepien? od 50-60kg w gore to chyba petla poskromowa jest najlepsza a dla mniejszych jest cos? a jak lapiecie rekami to w jaki sposob?
zapewne wyda Wam sie to glupie pytanie ale jak lapiecie swinie do szcepien? od 50-60kg w gore to chyba petla poskromowa jest najlepsza a dla mniejszych jest cos? a jak lapiecie rekami to w jaki sposob?
no fakt jest z tym troche problemu ale u mnie to jest tak
kiedy mam do poszczepienia jakiegoś tucznika to zastawiam go w kojcu w róg drewnianymi zastawami tak o szer 1,2m z jednej strony ja z drugiej ojciec i wtedy szczepie
sposób dosyć stresowy ale skuteczny o ile świnia się nie "rozdziczy"
bo wtedy bierze zastawy górą
kiedy mam do poszczepienia jakiegoś tucznika to zastawiam go w kojcu w róg drewnianymi zastawami tak o szer 1,2m z jednej strony ja z drugiej ojciec i wtedy szczepie
sposób dosyć stresowy ale skuteczny o ile świnia się nie "rozdziczy"

podchodzisz do delikfenta gdy on się nic nie spodziewa kłujesz go w kark i podajsze to co chce (nalepiej kup sobie igły wielokrotnego urzytku na początek bo one się tak szybko nie łamią) oczywiście tak nie szczepie prosiąt tylko je łapie i jak jest mnie sztuk w kojcu to zaganiam do rogu tak jak klechu oraz przy szczepieniu mniejszych sztuk to znaczy do 30kg