FORUM
Uprawa zboz
-
-
Trochę kultury. Zachowujesz się jak nadęty bufon. Nie jesteś pępkiem świata. Co średnia cena świń w maju była powyżej 4 zł. Arek kupuje jęczmień po 400zł i jeszcze mu się proszą tyle ma chętnych do sprzedaży, nie siej paniki, przeczytają to producenci zboża i jeszcze podwyższą . Dobry hodowca obniża cenę zakupu zboża a za to podwyższa cenę sprzedaży świń.lukas1982 pisze:A za jęczmień wołają 500zł!! Pojebało chyba.
Ostatnio zmieniony środa 09 cze 2010, 20:30 przez PO-pulista, łącznie zmieniany 1 raz.
- WOJCIECH1236
-
Wg populisty to My jesteśmy pazernymni żydami doprowadzającymi do bankructwa zbożowców./
Otóz cenę wyznacza giełda ( i relacje popyt - podaż) a nie widzi mi się kupujących i sprzedających.
Już prostuję cenę jęczmienia, otóż jedna z firm paszowych wiodących na Polskim rynku kupuje jęczmień z Republiki Czeskiej - cena na dziś 112 euro z transportem.
A czy cena średnia w maja była ponad 4zł?? A czy w Pini, Ł-meat, lub Sokołowie nie była??
A jak masz mnie obrażać to lepiej idź się wyżyj do blondynek
Otóz cenę wyznacza giełda ( i relacje popyt - podaż) a nie widzi mi się kupujących i sprzedających.
Już prostuję cenę jęczmienia, otóż jedna z firm paszowych wiodących na Polskim rynku kupuje jęczmień z Republiki Czeskiej - cena na dziś 112 euro z transportem.
A czy cena średnia w maja była ponad 4zł?? A czy w Pini, Ł-meat, lub Sokołowie nie była??
A jak masz mnie obrażać to lepiej idź się wyżyj do blondynek
- Muchozolali
-
-
Nie wiem jak u Was, ale u mnie, na słabych ziemiach, kto tylko trochę dba, to powinien mieć dobre plony, o ile nie będzie przeszkód z zebraniem. Jeśli nasi sąsiedzi z Ukrainy czy Słowacji będą mieć dobre plony, to nie spodziewałbym się znaczących podwyżek. No trzeba popytać analityków, oni wiedzą lepiej. W tamtym tygodniu obwieszczali wyprost kursu euro do 4.50 a w tym prognozują spadek do 3.80 

-
Jaśnie pan hrabia Komorowski nominował na prezesa NBP Belkę i zaraz złoty zaczął się nie śmiało umacniać. Zresztą rolnikom to ta Belka jeszcze w oku stanie. To jest liberał z krwi i kości dla niego liczy się tyko silny złoty.Peron pisze:Nie wiem jak u Was, ale u mnie, na słabych ziemiach, kto tylko trochę dba, to powinien mieć dobre plony, o ile nie będzie przeszkód z zebraniem. Jeśli nasi sąsiedzi z Ukrainy czy Słowacji będą mieć dobre plony, to nie spodziewałbym się znaczących podwyżek. No trzeba popytać analityków, oni wiedzą lepiej. W tamtym tygodniu obwieszczali wyprost kursu euro do 4.50 a w tym prognozują spadek do 3.80
-
-
-
jęczmień jary
Mam pytanie odnosnie jęczmienia jarego.Czy ktos orientuje się dlaczego jęczmien jary nie może do końca wyjść z pochewki liściowej?ładnie sie wykłosił ale ości sa trzymane przez otoczkę na końcu pochewki liściowej.Nigdy wcześniej nie widzialem czegos takiego.pozdrawiam i czekam na wasze spostrzeżenia