FORUM
Świnie się gryzą!!!
Świnie się gryzą!!!
Od pewnego czasu świnie z jednego kojca gryzą się jak opętane
. Zagryzione zostały już trzy, a pięć ledwo żyje. Myślałem nad jakimiś gumowymi zabawkami dla psów, żeby mogły je troche pogryźć. Myślicie, że to dobry pomysł?

-
-
-
Jeżeli juz to dosyp na 1 tone paszy minimum 6 do 7kg soli. Jeden kg soli nic nie daje. A tak poza tym to te 6 kg soli w 1 tonie paszy musi byc pzrez cały okres tuczu.julita pisze:na gryzienie się świn dobra jest ropa posmaruj je na ciele śmierdzi i nie będa miały ochoty się dotykać dobre też jest wrzucić kawałek twardego pinka drewna do obgryzania a tak wogóle to dosyp do paszy 1 kgsoli jadalej na tonę paszy powinno pomóc
A jeśli juz sie gryza to dać im jakies gałezie drzew, trawe, konieczyne, worki papierowe po paszy, ziarno, zwykły piasek . A jeśli to nie pomaga to dać sobie czas i naznaczyć kredka te sztuki agresywne zawołać jeszce jedna osobe do pomocy która te agresywne sztuki przytrzyma , wziąć reczna tatuownicę z numerkami i "lekko" podrapac ich "guziki" ryje tymi numerkami. Skutek jest natychmiastowy i te agresory robia sie najspokojniejsze w całym kojcu.
-
u mnie gdy zmieszają się kojce i trzeba działac natychmiast to
- opryskiwacz plecakowy w nim ropa i troche starego oleju dla uzyskania czarnego koloru aby widzieć które swinie już opryskałem, jesli przelecisz tak całe swinie i dobrze nos spryskasz to nie ma bata aby sie w tym dniu gryzły
-potem sól do paszy lub cos inego na kanibalizm
-łańcuchy, , baniaki w srodek kilka kamieni aby gruchało i sznurki do ciągnięcia
- opryskiwacz plecakowy w nim ropa i troche starego oleju dla uzyskania czarnego koloru aby widzieć które swinie już opryskałem, jesli przelecisz tak całe swinie i dobrze nos spryskasz to nie ma bata aby sie w tym dniu gryzły
-potem sól do paszy lub cos inego na kanibalizm
-łańcuchy, , baniaki w srodek kilka kamieni aby gruchało i sznurki do ciągnięcia