FORUM
CENY MACIOR
Takiemu knurowi to tylko pyknąć improvac i mięsko lepsze jak z tucznika!
Można dogadac sie z małą lokalna ubojnia to dadza niezłą kasę, ja aplikuje improvac wypęklakom i wnęntrom i zakłady płaca normalnie jak za tucznika. Za pierwszym razem była niezła checa jak ładowałem wieprzki z jajami, ale w zakładzie powąchali tusze, dodatkowo jeszcze przyżadzili na gorąco i wyszło że jest ok.
Można dogadac sie z małą lokalna ubojnia to dadza niezłą kasę, ja aplikuje improvac wypęklakom i wnęntrom i zakłady płaca normalnie jak za tucznika. Za pierwszym razem była niezła checa jak ładowałem wieprzki z jajami, ale w zakładzie powąchali tusze, dodatkowo jeszcze przyżadzili na gorąco i wyszło że jest ok.
Ja zrobiłem jedną partię improvakiem (około 40 wieprzków).
Główna wada jest pracochłonność, trzeba podac 2 razy, 2 dawka 4-8 tyg przed ubojem a więc juz dużym zwierzetom i trzeba sie z tym troche nameczyć.
Należało by też rozdzielic według płci bo po 1 dawce jeszcze nic sie nie dzieje i wieprzki są nadal jurne i mogą nawet pozapładniać (u mie 4 tuczniki były prośne).
Niema tez 100% skuteczności (zdażają sie osobniki na które lek nie podziałał i trzeba powtórzyć)
Za to po improvaku jest wyższa mięsność.
Główna wada jest pracochłonność, trzeba podac 2 razy, 2 dawka 4-8 tyg przed ubojem a więc juz dużym zwierzetom i trzeba sie z tym troche nameczyć.
Należało by też rozdzielic według płci bo po 1 dawce jeszcze nic sie nie dzieje i wieprzki są nadal jurne i mogą nawet pozapładniać (u mie 4 tuczniki były prośne).
Niema tez 100% skuteczności (zdażają sie osobniki na które lek nie podziałał i trzeba powtórzyć)
Za to po improvaku jest wyższa mięsność.
Myślę że ma to sens w przypadku sprzedaży tuczników w wyższej wadze bo tą lepsza mięsność widac właśnie u ciężkich tuczników, jeśli sprzedaje się w wadze 100-110 kg to podejrzewam że wzrost mięsności będzie niewielki bądź żaden.
Ja po pierwszych doświadczeniach z improvakiem pozostanę napewno przy tradycyjnej kastracji a to cudo będe stosował tylko awaryjnie tj przepuklina czy wnęter.
Ja po pierwszych doświadczeniach z improvakiem pozostanę napewno przy tradycyjnej kastracji a to cudo będe stosował tylko awaryjnie tj przepuklina czy wnęter.
-
-
- Muchozolali
Szanowna Pani Moniko!monikaa pisze:przepraszam ale nie moge,
dostalam 2 faktury od admina za podawanie cen
Proszę, niech Pani nie wprowadza zamieszania wśród forumowiczów!
Na FORUM każdy może podawać ceny, a Regulamin tego nie zabrania.
Pani też może podawać ceny, to zależy wyłącznie od Pani.
Nasze FORUM jest właśnie najlepszym miejscem, gdzie każdy może takie informacje podać lub uzyskać.
Wielkopolskie Wydawnictwo Rolnicze, które jest właścicielem portalu www.trzoda-chlewna.com.pl wystawiło Pani faktury wyłącznie za reklamę firmy, którą Pani reklamowała na FORUM, a nie za podawanie cen za świnie czy prosięta.
Zgodnie z Regulaminem (pkt. 5a-f) na FORUM można się reklamować, ale trzeba za to zapłacić.
Firmy, które reklamują się na FORUM, po prostu płacą za to. I nic więcej...
Witam serdecznie
Poszukuje sprzedawcy poltusz z macior,bez nog i glowy.Zaberam swoim transportem,platnosc odrazu.Kupie od 5 do 10t kazdy tydzien.W razie zainteresowania, oferta mozno przyslac na mail: vladimir.v@aiva.lt
Poszukuje sprzedawcy poltusz z macior,bez nog i glowy.Zaberam swoim transportem,platnosc odrazu.Kupie od 5 do 10t kazdy tydzien.W razie zainteresowania, oferta mozno przyslac na mail: vladimir.v@aiva.lt
-
- marek mokwa
- Kontakt: