Ubezpieczenie od padnięcia

Awatar użytkownika
WOJCIECH1236

Ubezpieczenie od padnięcia

Post autor: WOJCIECH1236 »

Czy ma ktoś ubezpieczenie świń od padnięcia?? Dziś agent z PZU oferował mi takie ubezpieczenie. Jak to wygląda w rzeczywistosci?? jakie dokumenty trzeba miec aby potwierdzic padniecie i czy wogóle wypłacaja cos czy lecą w "kulki"??
arek

Post autor: arek »

nie wiem jak jest na dziś ale jakiś czas temu interesowałem się tym tematem i z wyliczeń mi wyszło że się nie opłaciło wtedy bo składka ubezpieczenia była tak duża że musiałby wystąpić kataklizm abyś wyszedł na swoje
robak

Post autor: robak »

Świnie wg mnie w większych gospodarstwach, czególnie o intensywnbiejszej produkcji, padają w sposób ciągły czyli np kupujesz 100 warchlaków, a udaje ci się na ogół sprzedać 95-98, a nie np 50 razy 100 a raz 30. następowałaby stała wymiana gotówki, a że trzeba opłacić rzeczoznawcę i PZU musi zarobić, to nie mozesz wyjść na tym dobrze.
Wg mnie ubezbieczenie jest sensowne jedynie dla zdażeń o dość małej prawdopodobności typu gradobicie, zerwanie dachu, padnięcie dużej ilości sztuk.
Awatar użytkownika
WOJCIECH1236

Post autor: WOJCIECH1236 »

tez tak własnie to sobie wyobrazałem... ale juz mi sie odechciało jak mi agent cene powiedział
Adrian

Post autor: Adrian »

WOJCIECH1236 pisze:tez tak własnie to sobie wyobrazałem... ale juz mi sie odechciało jak mi agent cene powiedział
a zdradzisz nam ile od szt powiedział..?
ODPOWIEDZ