ODPOCZYNEK ROLNIKA

Awatar użytkownika
lukas1982

Post autor: lukas1982 »

arek pisze:lukas opierdoliłeś 140sztuk i narzekasz na brak kasy dopłatami musisz się posiłkować co z ciebie za farmer
A co ma wspólnego ilość sprzedanych szt do ilości kasy??
Jeśli mój koszt to 4,15zł/kg a dochód 3,93 zł/kg to z czego mam tą kasę trzepać??
Grześ1234

Post autor: Grześ1234 »

no wiadomo ale może jak raz się spróbuje później każdy napisze na forum to przy kolejnej okazji większa część się skusi na spotkanie.. a jak przyjdzie wiosna lato to już nie będzie tego czasu na jakieś spotkanie wymianę poglądów itp. itd. :lol: :lol: :lol: :wink:
arek

Post autor: arek »

jutro w Bydgoszczy filharmonii pomorskiej rozstrzygniecie konkursu Rolnika Pomorza i Kujaw będzie ktoś z was ja będę
Grzesiek

Post autor: Grzesiek »

A co spodziewasz się jakiejś nagrody? :D
Gość

Post autor: Gość »

Od
nemezis

Post autor: nemezis »

baraki pisze:Mozna by jaka stype po corvinie zorganizować...
Oswieccie mnie z tą stypą bo tyle tematów ze nie wiem o co biega.A co do spotkania to proponuje wam zabrac dzieci rodzinke i moze połaczyc przyjemne z pierwszym przełamaniem lodów jechac na bitwe w Grunwaldzie.Dla dzieci frajda-nauka,zona na stragany a koledzy mogli by sie po raz pierwszy spotkac .Dodam ze kto czasowy albo załatwi pomoc w gospodarstwie moze sie zgrac z innymi i zjawic dzien predzej,prawdopodobnie sa tam pola namiotowe, tak ze jakies ognisko dało by rade zorganizowac.Sam robie takie jednodniowe wypady dzieciom gdzie sie da.Koszty tyle co paliwo na dojazd jakies lody dla dzieci no i zona co wyda na diabli wie co.
Awatar użytkownika
WOJCIECH1236

Post autor: WOJCIECH1236 »

No całkiem niezły pomysł... :lol: A stype po corvinie...czemu nie :D on teraz ma sie dobrze wozi nieczystości z oczyszczalni na pola. A ktos chce to moze od niego wydzierżawić chlewnie...
sanczopansa

Post autor: sanczopansa »

jan pisze:Dlatego tak jest , bo rolnik ma najnizsze wykrztałcenie w spoleczenstwie
Janek...nie popisałeś się;P wykSZtałcenie. ...
Prawda jest taka,że rolnikowi ciężko oderwać się od pracy, ciężko zaplanować dzień, dwa wolnego. Sam mam gospodarstwo, nie mam świni, mam krówki:)
maciek*

Post autor: maciek* »

Wielkopolski Związek Hodowców Trzody Chlewnej zaprasza na Regionalna wystawe zwierząt Hodowlanych do Sielinka W ten Weekend !!!!
ODPOWIEDZ