FORUM
Warchlaki
-
Jagienka jak ich wazysz na rozładunku masz wage na samochodzie czy jak????, te 2 kilo straty na sztuce z Litwy tucznik tyle by nie stracił.jagienka pisze:oferta na bieżący tydzień: 30 kg załadunkowe, 28 kg rozładunkowe, Litwa, blue spf, szt. do 600, 1 numer, cena 58 €
PS: na załadunku oznacza: "na załadunku"
-
warchlaki
Podobno w u nas jest mniesze przyciaganie ziemskie .
Na rozliczenie wg. wagi załadunkowej to ja juz bym nie poszedł po tym jak sie dowiedziałem jak to 450-500 sztuk prosiaka potrafi przytyc nagle 2 tony na załadunku.No niestety uczciwosc Niemca jest ograniczona do Niemca a Dunczyk to istny przekręt czyz nie tak.A tak przy okazji Jagienko czy wiesz cos na temat ze Niemiec ma doplaty exportowe do sztuk wyekportowanych.
Jakieś promocje na ten tydzień, bo coś się nikt nie odzywa a cena poleciała. Zboże cały czas "tanieje" więc wstawiać trzeba bo w sierpniu 8 do 9 zł będzie za 2 kg tucznika. Czerwcowe prognozy 6 zł za kilogram się sprawdziły prawie, chyba za dużo z nas w nie uwierzyła i sytuacja wygląda jak wygląda.
Mam oferte 140 zł za 20 kilo polskiego prosiaka, ale chyba poczekam bliżej żniw
Mam oferte 140 zł za 20 kilo polskiego prosiaka, ale chyba poczekam bliżej żniw
-
-
Re: warchlaki
U mnie od 148 nettostary50 pisze:ile kosztuje holender 21 kg możecie napisać w
obecnym czasie
- wet-zootechnik
prosieta
spf z holandii?sebastian pisze:u mnie jak na tą chwile ceny kształtują się tak: jeden kolczyk duża partia ze szczepieniami 170zł netto, SPF 185zł. małe partie po 100-150szt jeden kolczyk 148zł netto.
Witam!
Portal farmer.pl podał wczoraj taka informację:
Problem salmonelozy świń został rozwiązany w Danii.
Jednak można powiedzieć, że kosztem polskich producentów. Zwierzęta (warchlaki) ze stad dodatnich pod kątem salmonelli często trafiają na eksport do naszego kraju.
W ten sposób Duńczycy unikają kosztów związanych z chowem chorych zwierząt.
A Polska nie kontroluje importowanych (duńskich i innych) prosiąt na zakażenie Salmonellą, bo nie mamy programu zwalczania salmonellozy u świń.
Więcej pod linkiem http://tiny.pl/hfj3t
Czy to jest prawda?? Co na to importerzy warchlaków?
Portal farmer.pl podał wczoraj taka informację:
Problem salmonelozy świń został rozwiązany w Danii.
Jednak można powiedzieć, że kosztem polskich producentów. Zwierzęta (warchlaki) ze stad dodatnich pod kątem salmonelli często trafiają na eksport do naszego kraju.
W ten sposób Duńczycy unikają kosztów związanych z chowem chorych zwierząt.
A Polska nie kontroluje importowanych (duńskich i innych) prosiąt na zakażenie Salmonellą, bo nie mamy programu zwalczania salmonellozy u świń.
Więcej pod linkiem http://tiny.pl/hfj3t
Czy to jest prawda?? Co na to importerzy warchlaków?
-
-
- wet-zootechnik
prosięta
leon-podaj nr kolczyka
blue spf to ogólny temat,jak wiesz
blue spf to ogólny temat,jak wiesz
- wet-zootechnik
prosięta
http://www.spf-sus.dk/sus/da-DK/Sundhed ... ninger.htmziutek pisze:jak sprawdzic status warchlaka podajcie link
pozdrawiam