FORUM
Ceny skupu zbóż
-
Cena rzepaku pójdzie w górę ze zbożem to może być różnie zadecyduje podaż na razie jęczmień ozimy rewelacyjnych plonów nie pokazał. To co niektórzy umłócili wystarczy im do dużych żniw.
Ostatnio zmieniony sobota 02 lip 2011, 16:27 przez PO-pulista, łącznie zmieniany 1 raz.
mi tam jeszcze sporo zostanie
Niedawno nie mogłem znaleźć zboża nigdzie w okolicy, z braku alternatywy kupiłem żyto średniej jakośći po 730 i 20 km, a teraz wszędzie zrobiło sie pełno zboża i wszyscy chętni dać rabat
ostatnio pszenżyto pszenżyto 650, niestety aż 42 km i padało, a dobrej plandeki się jeszcze nie dorobiłem
, wybrałem sie samochodem i tylko 1 tona zabrana 

Niedawno nie mogłem znaleźć zboża nigdzie w okolicy, z braku alternatywy kupiłem żyto średniej jakośći po 730 i 20 km, a teraz wszędzie zrobiło sie pełno zboża i wszyscy chętni dać rabat

ostatnio pszenżyto pszenżyto 650, niestety aż 42 km i padało, a dobrej plandeki się jeszcze nie dorobiłem

-
Jary zaczoł zieleniec mało tego tam gdzie wróblowi siega do jaj chwasty mają pole do popisu teraz, łącznie z jednolisciennymi.Z dnia na dzien idą jak z bicza.arek pisze:dobrze wam się bukował zimowy jęczmień bo mi coś kiepsko a o jarym jęczmieniu to na razie nikt nie myśli kosić w większości pól to zielony jeszcze
-
ceny skupu zboz
Ile spiewac za jeczmin jary?
-
Jestem realistą nie czarnowidzem, co do cen zboża trudno na ten temat na razie coś powiedzieć, więc wolę milczeć. Zobaczymy jakie będą zbiory na świecie i wtedy można coś prognozowaćCore2Ucho pisze:Nie wiem jak Wam, ale mnie się coś wydaje, że przy obecnym pogłowiu zboże będzie stosunkowo drogie po żniwach, ale później już tylko do dołu... Oczywiście pewnie odezwie się kolega Po-pulista, który zawsze jest zbożowym czarnowidzem
-
-
ceny skupu zboz
Na przewazajacem obszarze Polski pogoda sprzyja rybom a nie kukurydzy.
wlasnie kukurydze sa przepiekne !!! warunki mialy idelane jak potrzebowala cieplo to miala i susza jej wtedy nic nie zrobila a teraz gdy potrzebuje wilgoc by utrzymac kolby to ma jej pod dostatkiem , ostatnio jak bylem z rzepakiem to byl tam jakis chlopak z firmy chemicznej i mowi ze kukurydze zapowiadaja sie na plony miedzy 12 a 15 ton jak na wegrzech
- marek mokwa
- Kontakt:
-