FORUM
pasza
-
pasza
Ziutek ja Tobie doradze ;zamiast tych dunczykow kup kilka kanarkow pewnie strata bedzie mniejsza i zamiast kaszlania bedzie spiewanie smrodu przy kanarkach przynajmniej niewiele,POLAKw sklepie tez zarobi ten ktory ci tego kanarka sprzeda a do kaszlaka niech dunczyk doplaca.
- Muchozolali
powiedz mi jeszcze jaki symbol jest tej paszy pt 522 czy innyROLAS 222 pisze:dzis kupilem pasze provimi dla tucznikow cena 1090 brutto i powiem wam ze takiego gowna jeszcze nie widzialem sam owies nawet maciory nie chca tego jesc nigdy wiecej tej paszy na szczescie juz mi dostarczyl pasze moj dostawca
co do jakosci pasz z tej firmy to niema zastrzezen
a dos sporo biore
minie to nie obchodzi co tam jest bo wiem ze skład jakosciowy i ilosciowy paszy taki sam za kazdym razem i tyle
poz
-
Napiszcie jaki jest numer tej super paszy.abel pisze:potwierdzam.takie zapachowe otręby.ROLAS 222 pisze:dzis kupilem pasze provimi dla tucznikow cena 1090 brutto i powiem wam ze takiego gowna jeszcze nie widzialem sam owies nawet maciory nie chca tego jesc nigdy wiecej tej paszy na szczescie juz mi dostarczyl pasze moj dostawca
-
-
Witam!
Przepraszam, ale muszę w tej sytuacji powiedzieć kilka słów.
ROLAS 222, wynika z tego, że nawet nie wiesz, jaką paszą karmisz swoje świnie?
Może więc zanim zaczniesz ostro krytykować, najpierw dwa razy sprawdź, jaką paszę dałeś świniom.
A swoją drogą! Jak przy takim bałaganie możesz wiedzieć, co tak naprawdę dzieje się w Twoim gospodarstwie?
Może więc zanim zaczniesz ostro krytykować, najpierw dwa razy sprawdź, jaką paszę dałeś świniom.
A swoją drogą! Jak przy takim bałaganie możesz wiedzieć, co tak naprawdę dzieje się w Twoim gospodarstwie?
przywiozl mi przedstawiciel bylem zly na jakosc tej paszy i dopiero dzis znalazlem worki po tym pamietalem wczoraj ze bylo cos na p jeszcze raz soryACONAR pisze:Witam!
Witam!
Dziękuje ROLAS 222 za wyjaśnienia i słowa przepraszam.
A jeszcze przy tej okazji.
Produkcja tuczników to złożony proces, w którym o końcowym wyniku decyduje bardzo wiele czynników.
Od czego zacząć poprawianie wyników naszej produkcji?
Z pewnością nie da się usprawniać wszystkiego jednocześnie! Coś musi być zrobione najpierw, a coś musi być wykonane dopiero potem.
Doświadczeni specjaliści proponują następującą kolejność porządkowania produkcji świń:
1. żywienie
2. zdrowotność
3. zarządzanie stadem
4. genetyka
5. organizacja produkcji
Więcej informacji na ten temat w moim artykule "Poprawiamy wyniki produkcji tuczników" TCh (2009) nr 1, str. 18-20
Artykuł też do pobrania na stronie www TCh pod linkiem http://tiny.pl/hcn15
Dziękuje ROLAS 222 za wyjaśnienia i słowa przepraszam.
A jeszcze przy tej okazji.
Produkcja tuczników to złożony proces, w którym o końcowym wyniku decyduje bardzo wiele czynników.
Od czego zacząć poprawianie wyników naszej produkcji?
Z pewnością nie da się usprawniać wszystkiego jednocześnie! Coś musi być zrobione najpierw, a coś musi być wykonane dopiero potem.
Doświadczeni specjaliści proponują następującą kolejność porządkowania produkcji świń:
1. żywienie
2. zdrowotność
3. zarządzanie stadem
4. genetyka
5. organizacja produkcji
Więcej informacji na ten temat w moim artykule "Poprawiamy wyniki produkcji tuczników" TCh (2009) nr 1, str. 18-20
Artykuł też do pobrania na stronie www TCh pod linkiem http://tiny.pl/hcn15
Nie podniecajmy się wzrostem ceny tucznika . Mimo że mamy okres żniwny pasza nie tanieje ,tylko drorzeje . Dziś chłopaki z de hus zawieżli gdzieś pod Cęstochowę 9 beczek do jednego klijenta i znajomy kierowca mówi że co bardziej zapobiegliwi gromadzą w miarę morzliwości zapasy .Zobaczycie jakie będą ceny pasz po nowym roku , w tedy dojdziemy do wniosku że latem lepiej było wypóścić kabany do lasu !!!
-
Ja też sądzę iż mało potanieli pasze przecież w żniwa nakupili trochę tańszego zboża. Może u nas w Wielkopolsce to nie aż tak dużo ale na wschodzie tego porośniętego to chyba więcej jak w kieleckim podobno stały kolejki we żniwa do punktów skupu a cena była niska. Tylko jaką wartość przedstawia takie porośnięte zboże.
W agrobiznesie zaraz zaczną mówić:mietko75 pisze:...Dziś chłopaki z de hus zawieżli gdzieś pod Cęstochowę 9 beczek do jednego klijenta i znajomy kierowca mówi że co bardziej zapobiegliwi gromadzą w miarę morzliwości zapasy ...
...ekonomiści prognozują wysokie ceny pasz bo jeden klient z pod Częstochowy kupił 9 beczek paszy i robi zapasy

-
Lukas 70/ tone to kosmetyczna obnizka ktura daje do myslenia ze hodowla bez zaplecza paszowego jest narazona na najmniejszy kaprysik pogody i nietylko pogody a wtedy skala produkcji robi ?lukas1982 pisze:Mietko nie siej fermentu. U mnie od żniw pasza potaniała 70zł/t choć to i tak słabiutko wygląda niestety
-
http://www.trzoda-chlewna.com.pl/index.php?&opcja=20kaluś pisze:po ile kupujecie otręby pszenne, bo mam ofert po550 brutto u mnie i nie wim czy dobra cena
Dziś zamawiałem paszę i uświadomili mnie, że w związku z rosnącymi kosztami komponentów głównie soi i rosnących cen nośników energii elektrycznej i paliwa pasza podrożeje od 30-50zl na tonie.
A czy u nas w gospodarstwie koszty po nowym roku nie poszły w górę?
A świnia zamiast drożeć to tanieje i kto na to patrzy?
A czy u nas w gospodarstwie koszty po nowym roku nie poszły w górę?
A świnia zamiast drożeć to tanieje i kto na to patrzy?
ja robie pasze sam i kupujac zboze 12,5% pasze na cehave zabezpieczoną carbotoxem i sorbixem 3D robie za 980 zl/t na swoim zbozu wychodzi mi kolo 800zl/t wiec nienazekam jakosc super w super cenie raz kupilem z deheus i sie rozczarowalem od tamtego czasu zainwestowalem w swoja produkcje i parametry co do ceny sa idealne zuzycie 2.7kg przyrosty 0.8kg