FORUM
Cena Prosiaka
-
-
-
-
-
na tę chwilę takie są ceny, niby dobre, ale tej kasy jakoś nie ma zbyt wiele jakby się mogło wydawać. dobrze , że zima lekka to nie trzeba non stop dogrzewać kwokami i rachunków nie bedzie po 1500 za energie.
ale powracając do tematu mam na chlewni genetyke w tym momencie wbpxpbz, chce wejsc na pic, ale mnie nie stać narazie tylko knura mam PIC i chwale sobie. kupie jeszcze jednego typowo czteroszynkowca.
moj picuś wcale nie jest delikatny tylko musze baaardzo uwazac zeby zbója nie zatuczyć
ale powracając do tematu mam na chlewni genetyke w tym momencie wbpxpbz, chce wejsc na pic, ale mnie nie stać narazie tylko knura mam PIC i chwale sobie. kupie jeszcze jednego typowo czteroszynkowca.
moj picuś wcale nie jest delikatny tylko musze baaardzo uwazac zeby zbója nie zatuczyć
-
Jeśli są po 7,5 to dawaj ile tylko masz tylko jeden warunek każda partia bierzemy krew tydzień przed planowaną dostawą i jeśli wszystko jest zdrowe to dam klijenta co zapłaci 10zł za kg i weżmie 500-600 co miesiąc , to jak widzisz możemy zaarobić na sztuce ok 60zł bo 25kg razy 2,5zł = 62,5
zysk dzielimy na połowę jeśli masz w takiej cenie to dawaj .
Hodowca78 - mietko75 sieje popeline napewno my to wiemy , ze po 7,5 dzisiaj nie kupi sie dobrego towaru , co wiecej nawet szajsuhodowca78 pisze:Jeśli są po 7,5 to dawaj ile tylko masz tylko jeden warunek każda partia bierzemy krew tydzień przed planowaną dostawą i jeśli wszystko jest zdrowe to dam klijenta co zapłaci 10zł za kg i weżmie 500-600 co miesiąc , to jak widzisz możemy zaarobić na sztuce ok 60zł bo 25kg razy 2,5zł = 62,5
-
-
Tylko wczesna i ciepła wiosna może uratować sytuację .Po prostu przepełnione pory nie będą potrzebne .Dziś byłem na szrocie i przy mnie gość kupujący agregat chłodniczy do ciężarówki ( pracownik dużej firmy transportowej ) mówił iż kilka dużych ZM w tym Sokołów jest w rękach Duńczyka .Facet mówił że przywożą tuczniki z Dani , Niemiec i własnych ogromnych ferm na Litwie . Od nas Polaków tylko dokupują .
- Muchozolali
siódmy pisze:Z przykrością potwierdzam .Duży zakład w województwie Warmińsko-Mazurskim ma podpisany kontrakt na dostawę żywych tuczników z Litwy.W ubiegłym tygodniu ściągnięto 600 sztuk.
Pewnie Warmia zakłady mięsne Biskupiec
rozmawiałem kiedyś z kierownikiem i mówił że ściągają mają już od 2 lat umowę
- Muchozolali
-
Ceny
Na moim terenie w ubiegłym tygodniu pośrednik kupował tuczniki i maciory wywożąc na Litwę .siódmy pisze:Z przykrością potwierdzam .Duży zakład w województwie Warmińsko-Mazurskim ma podpisany kontrakt na dostawę żywych tuczników z Litwy.W ubiegłym tygodniu ściągnięto 600 sztuk.
"W którymś kościele dzwonili tylko nie wiesz w którym.
siejesz propagandę!!!Na Litwie dużo droższy żywiec.