FORUM
Kupować czy nie ?
Kupować czy nie ?
Witam
Chciałbym się doradzić w sprawie zakupu prosiaków do tuczu.
Cena 160zł. Czy będzie opłacalna ich hodowla?
-
Re: Kupować czy nie ?
Ta cena to za całego prosiaka czy za połowe ?ernest180 pisze:Witam
-
-
Przeczytałem Twoje wszystki posty ,zakładasz nowe tematy i pytasz w nich o różne porady jak przedszkolakernest180 pisze:Prosiaki mają tak co najmniej 10kg. Po kastracji i odrobaczaniu. Ze stada bez świadectwa zdrowia, ale źródło znane mi już i raczej dobre.
Nie pytam przecież za ile je sprzedam. Tylko orientacyjnie czy można liczyć, że cena będzie w miarę.
proponuje porady u specjalisty
Re: ...
Nasłuchali sie w agrobiznesie jaka to wysoka cena ma byc na czerwiec ,tylko ze nic tam nie powiedzieli ze ta cena bedzie opłacalna na moje raczej nie [pasze,zboze]jaqbn pisze:Firma niedaleko mnie jedzie co dzień 2 zstawami po prosięta na zachód - bo "euro 2012" bedzie. Przejada sie ludziska i to strasznie
Ceny
Przyjedziesz na mój teren w żniwa i kupisz,taniej, u nas zboża ładnie przezimowały wielu rolników nie ma możliwości do przechowywania zbóż więc sprzedają od razu do PZZ -ów .arek pisze:myślę ze w kujawsko-pomorskim będzie pszenica zimowa deficytowym towarem jak teraz jara peron jak nie musisz opylić to czekaj
-
Też jestem z Kuj-pom w 3 sąsiednich gminach w mojej okolicy pszenica wymarzła w 100 % podobnie jęczmień zimowy,rzepak w ok.80 % wymarzł pszenżyto podobnie,jedynie żyto ok ale prawie nikt tu go nie sieje.Jednym słowem KATASTROFA!!Dziś rolnas sprowadził pszenicę jarą Specific z Estonii i sprzedaje w cenie 2500 zł plus vat,wszystko rozchodzi sie błyskawicznie bo zapisy były robione wcześniej.