FORUM
SANO
kolego gratuluje wyboru, ja akurat jestem dealerem (tuczarnie tez mam), i z przedstawicielem regionalnym regularnie "wyjmujemy" klientow innym firmom, 80 % z nich to klienci sano, probowales juz kiedys porownac sklady aminokwasowe sano i innej firmy, sprobuj porownac np do firmy holpona, albo chociazby do josery ktora sprzedaje.
tak przy okazji to w joserze do 4 workow prod. dla tucznika masz sznurek gratis warty 28zl
jak wezmiesz finiszer w detalu po 72zl - sznurek za 7 zl / worek = 65zl,
jak wezmiesz 20 workow masz po 61zl
pokaz mi produkt ktory ma 10% lizyny w postaci monochlorowodorku i kosztuje 61zl/25kg
tak wiec kolego jak sam nie umiesz liczyc to nie wprowadzaj innych w blad
pozdrawiam i zycze powodzenia w wydawaniu ciezko zarobionych pieniazkow
tak przy okazji to w joserze do 4 workow prod. dla tucznika masz sznurek gratis warty 28zl
jak wezmiesz finiszer w detalu po 72zl - sznurek za 7 zl / worek = 65zl,
jak wezmiesz 20 workow masz po 61zl
pokaz mi produkt ktory ma 10% lizyny w postaci monochlorowodorku i kosztuje 61zl/25kg
tak wiec kolego jak sam nie umiesz liczyc to nie wprowadzaj innych w blad
pozdrawiam i zycze powodzenia w wydawaniu ciezko zarobionych pieniazkow
-
-
-
Wetman to troszke drogo kupujesz bo ja akurat kupowałem tydzien temu sprzedawca mowił mi ze ma zdrozec wiec wzialem wieksza ilosc na zapas, płaciłem dokładnie 40 zł za premium zwykłe i 45 za forte. a teraz poszło 3 zł do gory na worku. Dodam ze ten dealer bierze odrazu partie tirowe, moze za to ma jakies upusty. jestem z podkarpackiego. pozdro. 

Kaluś jak chcesz stosować Suggi na odsadzenie to mam radę ale zakładam że stosujesz inne produkty Sano, a więc dla małych prosiąt nie MOŻESZ dawać zwykłej soi!!!! musisz znalezc soję ekstrudowaną czy jakos tak moze przekrecam ale poznasz ja po cenie u mojego dostawcy kosztuje 6 zyla za kilo
a reszta to jak przepis na worku!!!
mozesz tez sprobowac z maczka rybna ( jest taka belgijska ale cena podobna) Albo spróbuj tak jak ja : od polowy trzeciego tygodnia podaje Babsy Forte odsadzam ok 30 dniowe i jeszcze dwa tygodnie na B. F. a od 2 tygodnia po odsadzeniu Własna mieszanka :70 kg pszenica, 80 jęczmień, 10 kukurydza, 20 Piggi Forte. U mnie się sprawdza tyle że mam lochy szczepione P. Coli, zadnych biegunek i obrzękówki. Pozdrawiam

mozesz tez sprobowac z maczka rybna ( jest taka belgijska ale cena podobna) Albo spróbuj tak jak ja : od polowy trzeciego tygodnia podaje Babsy Forte odsadzam ok 30 dniowe i jeszcze dwa tygodnie na B. F. a od 2 tygodnia po odsadzeniu Własna mieszanka :70 kg pszenica, 80 jęczmień, 10 kukurydza, 20 Piggi Forte. U mnie się sprawdza tyle że mam lochy szczepione P. Coli, zadnych biegunek i obrzękówki. Pozdrawiam
zrobiłem odsadzeniówke na sugii dodałem 25 kg danexu,25 kg hp-300,25 kg plazmy,25kg mączki rybnej ,serwatki 25kg ,zakwaszacz,maslan 2kg,olej 10 l,200kg jeczmienia, 270 kg pszenicy, 300 kg zboze eksudowane ,1 kg na mykotoksyny i zabezpieczyłem subikolem .
zużycie na kg/1.7 kg paszy.co o tym sądzicie,może coś poprawić ??
zużycie na kg/1.7 kg paszy.co o tym sądzicie,może coś poprawić ??

-
Od pół roku mam problemy z tucznikami.Upatrują sobie ofiarę i tak długo ją gonią aż padnie.Mam wrażenie że po koncentratach premium forte,choć wcześniej nie było z tym problemu,a stosuje już żywienie na paszach sanoskich już od 4 lat.Sąsiad który w ubiegłym roku też przeszedł na forte to też ma z tym problem.
-
Wszystkie posty w paszachmollin1980 pisze:Od pół roku mam problemy z tucznikami.Upatrują sobie ofiarę i tak długo ją gonią aż padnie.Mam wrażenie że po koncentratach premium forte,choć wcześniej nie było z tym problemu,a stosuje już żywienie na paszach sanoskich już od 4 lat.Sąsiad który w ubiegłym roku też przeszedł na forte to też ma z tym problem.
jak cię nie stać na reklame to spie...j i nie truj d...
-
wetman
trzeba dodać
50 kilo soi na 1000 kilo paszy ?
czy 50 kilo soli na 1000 kilo paszy?
Praktykowałeś naocznie? Przechodzi od ręki czy z opóżnieniem? Jakim?
Problem jest bardzo skomplikowany a jednocześnie tak prosty?
Kiedyś, kiedyś, a akurat jesteśmy w temacie proponował sugi sano dawać i przechodziło od ręki. Ale nie przechodziło, a na dodatek całe stado było na całym programie SANO więc dlaczego wogóle dochodziło. Jeżeli twoja recepta się sprawdza w 100 procentach to masz u mnie dobrego łyskacza. Miewam okresowo problemy z kanibalizmem i prawdę mówiąc nie wiem od czego przechodzi. Bo jak jest to nic nie pomaga. Żadne ziółka, 2 razy więcej soli do paszy, magnezy, zaciemniamia, odciemniania, zabaweczki. Dodam że kiedyś jak jadły sano to dodatkowo miały jeszcze ciechocinek - były na słomie. Od tego momentu świnie straciły ogony i problem ucichł. Sporadycznie jednak powraca.
trzeba dodać
50 kilo soi na 1000 kilo paszy ?
czy 50 kilo soli na 1000 kilo paszy?
Praktykowałeś naocznie? Przechodzi od ręki czy z opóżnieniem? Jakim?
Problem jest bardzo skomplikowany a jednocześnie tak prosty?
Kiedyś, kiedyś, a akurat jesteśmy w temacie proponował sugi sano dawać i przechodziło od ręki. Ale nie przechodziło, a na dodatek całe stado było na całym programie SANO więc dlaczego wogóle dochodziło. Jeżeli twoja recepta się sprawdza w 100 procentach to masz u mnie dobrego łyskacza. Miewam okresowo problemy z kanibalizmem i prawdę mówiąc nie wiem od czego przechodzi. Bo jak jest to nic nie pomaga. Żadne ziółka, 2 razy więcej soli do paszy, magnezy, zaciemniamia, odciemniania, zabaweczki. Dodam że kiedyś jak jadły sano to dodatkowo miały jeszcze ciechocinek - były na słomie. Od tego momentu świnie straciły ogony i problem ucichł. Sporadycznie jednak powraca.
Stan daj sie człowiekowi wypowiedzieć .Zachowujesz sie jak nie przymierzając tępy scyzor z kieleckiego .stan1069@o2.pl pisze:Wszystkie posty w paszachmollin1980 pisze:Od pół roku mam problemy z tucznikami.Upatrują sobie ofiarę i tak długo ją gonią aż padnie.Mam wrażenie że po koncentratach premium forte,choć wcześniej nie było z tym problemu,a stosuje już żywienie na paszach sanoskich już od 4 lat.Sąsiad który w ubiegłym roku też przeszedł na forte to też ma z tym problem.
jak cię nie stać na reklame to spie...j i nie truj d...
Pamiętam z wojska każdy z kieleckiego nosił scyzoryk w kieszeni .Trochę nie na temat z góry przepraszam a co do walk w stadzie to jak sobie jakąś sztukę upaczą to nie ma zmiłuj i wcale nie musi być chora a dokładając tucznika do innego kojca to tak jakby sie na nim wyrok wykonało.Chief pisze:jaki tępy?!dragonlux pisze:Zachowujesz sie jak nie przymierzając tępy scyzor z kieleckiego .
u nas scyzory zawsze ostre!
-