FORUM
Uprawa zboz
Arku zamiast naśmiewać się z kogoś kto uratował Twe dupsko przed kłopotami , lepiej byłoby podziękować za otwarcie oczu . Może jednak i ja się mylę i wziąłeś te tuczarnie na 12000 sztuk i teraz razem z Barakim masz ogromną srakę i przez to te docinki .
Tylko z drugiej strony gdybyście wzięli tę fermę , teraz nie byłoby Was na forum , bo nie byłoby Was stać na abonament .
Kilka lat do tyłu żle ustawiłem siewnik i jęczmienia wysiałem 80 kg/h Dostał dobrze papu i był kapitalny .
Tylko z drugiej strony gdybyście wzięli tę fermę , teraz nie byłoby Was na forum , bo nie byłoby Was stać na abonament .
Kilka lat do tyłu żle ustawiłem siewnik i jęczmienia wysiałem 80 kg/h Dostał dobrze papu i był kapitalny .
-
Posłuchaj mnie cycku nad cyckiarek pisze:STAN a ty jak tak leżysz pod ta przyczepa w żniwa to to jest twoja przyczepa czy od sąsiada bo własną korniki zjadły albo rejestrować nie warto
mam swoją przyczepe 4,5 tony obecnie bez przeglądu ,bo stawki na to wzrosły
stać mnie na to żeby zapłacić za przegląd
stać mnie na to żeby zapłacić mandat , ubezpieczenie płace
poruszam się nią tylko we żniwa
i stać mnie na to żeby pier... w zęby funkcjonariusza który problemów wsi nie zna
nie spodobały mi się przepisy na wyższe opłaty za przegląd przyczep rolniczych więc ustaw się do pocałunku w dupe stana razem z tym co to wymyślił i tak ustaw się w kolejce żebym Ci po znajomośći na forum puścił bąka
-
-
Baraki bodajże w 2 moim poscie zachowójąc się jak przywódca stada próbowałeś mnie zwalić na kolana zachowując się jak dominujący samiecbaraki pisze:I tak jedna przyczepą 4,5 dajesz radę :shock: bo w bizoniku na takim jęczmieniu z plonem 5t/ha to 15min i pełen zbiornik. Zdążysz rozładować do bina?
nie chcę nikomu mówić co ma robić ,bo to każdego suwerena decyzja
zalogowałem się po to żeby móc wyrazić swoje poglady na sytuacje panującą w rolnictwie a w szczególności w świniarstwie z którym mam do czynienia
pisze zawsze to co myśle i to co komuś może pomóc czerpiąc wiadomośći praktyczne z życia i posługując się wiedzą naczytaną która potwierdza się w życiu i praktyce
trochę mnie prześladujecie , możemy pogadać na każdy temat
są mądrzejsi ode mnie
ale stana na kolana może powalić jedynie TEN co tydzień temu rocznice Jego Zmartwychwstania obchodziliśmy .
-
Jak Bozia da w miare dobrą pogode to w żniwa wyśle po Was śmigłowiec i sen zamienicie w rzeczywistość , bo zachowujecie się tak jakby mama docisnęła Was mocno pampersamiarek pisze:BARAKI spoko da rade bo cały dzień leży a przed wieczorem wymłóci na przyczepkę i fajrant jutro też jest dzień co będzie się spieszył tak jak my przecież ma czas
Wielokrotnie trwała dyskusja nad sytacją polskiego rolnika oraz nad tym jak ją poprawic, moim zdaniem, jedna z przyczyn wystarczająco czytelnie jest przedstawiona w kilku postach wcześniejszych.
W temacie uprawa, czy ktoś ma doświadczenia z odmianami kukurydzy z hodowli Smolice, mam na myśli konkretnie odmiany Smolan (FAO 230, rejestracja 2011) lub Dumka (FAO 230, rejestracja 2008), właśnie zaczynam swoją "przygodę" z uprawą kukurydzy i szukam opinii, bo tylko takie odmiany jestem w stanie kupic w okolicy.
W temacie uprawa, czy ktoś ma doświadczenia z odmianami kukurydzy z hodowli Smolice, mam na myśli konkretnie odmiany Smolan (FAO 230, rejestracja 2011) lub Dumka (FAO 230, rejestracja 2008), właśnie zaczynam swoją "przygodę" z uprawą kukurydzy i szukam opinii, bo tylko takie odmiany jestem w stanie kupic w okolicy.
-
-
Mam 20 haMichał100ha pisze:Spoko baraki nie wiem ile stan ma ha ale znajomy na 50 ha robi tylko jedną przyczepą 4t, to trzeba troche się wywijaćbaraki pisze:I tak jedna przyczepą 4,5 dajesz radębo w bizoniku na takim jęczmieniu z plonem 5t/ha to 15min i pełen zbiornik. Zdążysz rozładować do bina?
na 4,5 tonowej przyczepie są założone podwójne burty i jeczmienia się mieści 7 ton , a na wierzch by wlazło jeszcze z 50 baraków z tyłu jest jeszcze takie coś co pozwala zapiąć drugą przyczepę na którą można wsypać 5 ton jęczmienia a na wierzch 70 arków

- mytotoksyna1
-
-
- mytotoksyna1
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm- a czy TY masz konia (przeżuwacza) chociaż? ,co wyciągnąłby Twoje ziemiopłody z ziemii ornej ? Masz pewnie tylko poczucie humoru- prawda?stan1069@o2.pl pisze:Mam 20 haMichał100ha pisze:Spoko baraki nie wiem ile stan ma ha ale znajomy na 50 ha robi tylko jedną przyczepą 4t, to trzeba troche się wywijaćbaraki pisze:I tak jedna przyczepą 4,5 dajesz radębo w bizoniku na takim jęczmieniu z plonem 5t/ha to 15min i pełen zbiornik. Zdążysz rozładować do bina?
na 4,5 tonowej przyczepie są założone podwójne burty i jeczmienia się mieści 7 ton , a na wierzch by wlazło jeszcze z 50 baraków z tyłu jest jeszcze takie coś co pozwala zapiąć drugą przyczepę na którą można wsypać 5 ton jęczmienia a na wierzch 70 arków![]()
ten alert na poczatek kłoszenia zastąp artea i bedzie dobrze , ta artea jak pojawi sie lisc flagowy
2 razy ta sama substancja to nie problem w sadownistwie stosuje sie po3-4 razy to samo bo nie ma z czym wymieniac
a jak chcesz teraz zabezpieczyc tego maczniaka to dołóż tam np mancozeb czy jakas morfoline
2 razy ta sama substancja to nie problem w sadownistwie stosuje sie po3-4 razy to samo bo nie ma z czym wymieniac
a jak chcesz teraz zabezpieczyc tego maczniaka to dołóż tam np mancozeb czy jakas morfoline
-
A u kogo Ty brał korepetycje , że Ci nawciskał że koń jest przeżuwaczem ?mytotoksyna1 pisze:mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm- a czy TY masz konia (przeżuwacza) chociaż? ,co wyciągnąłby Twoje ziemiopłody z ziemii ornej ? Masz pewnie tylko poczucie humoru- prawda?stan1069@o2.pl pisze:Mam 20 haMichał100ha pisze: Spoko baraki nie wiem ile stan ma ha ale znajomy na 50 ha robi tylko jedną przyczepą 4t, to trzeba troche się wywijać :D
na 4,5 tonowej przyczepie są założone podwójne burty i jeczmienia się mieści 7 ton , a na wierzch by wlazło jeszcze z 50 baraków z tyłu jest jeszcze takie coś co pozwala zapiąć drugą przyczepę na którą można wsypać 5 ton jęczmienia a na wierzch 70 arków :lol: :lol:
-
-
Dolne partie liści żółtawo-brązowe zabarwienie zaczyna się od wierzchołków ziści,czy to coś innego ? U nas wegetacja od 10 marca,więc pszenżyto jest w zaawansowanej formie ,gdyby ktoś z was nakreślił w skrócie program ochrony fungicydowej w 2 etapach byłbym wdzięczny.Z góry dziękuje!nemezis pisze:Cos szybko jak na rdze Niecew ty dobrze zdiagnozowałes????????
Zabarwienie to nie wszystko, jeśli masz do czynienia z grzybem to na powierzchni liści powinny być widoczne małe rdzawe i co najważniejsze wypukłe (nie będące czescią liścia tylko naroślą)
plamki.
Jeśli brak wypukłości to żółty kolor dolnych liści jest oznaka niedoborów/zaburzenia pobierania np potasu, magnezu.
plamki.
Jeśli brak wypukłości to żółty kolor dolnych liści jest oznaka niedoborów/zaburzenia pobierania np potasu, magnezu.
-
- mytotoksyna1
A krowa ? ma jelito ŚLEPE?stan1069@o2.pl pisze:A u kogo Ty brał korepetycje , że Ci nawciskał że koń jest przeżuwaczem ?mytotoksyna1 pisze:mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm- a czy TY masz konia (przeżuwacza) chociaż? ,co wyciągnąłby Twoje ziemiopłody z ziemii ornej ? Masz pewnie tylko poczucie humoru- prawda?stan1069@o2.pl pisze:Mam 20 ha
na 4,5 tonowej przyczepie są założone podwójne burty i jeczmienia się mieści 7 ton , a na wierzch by wlazło jeszcze z 50 baraków z tyłu jest jeszcze takie coś co pozwala zapiąć drugą przyczepę na którą można wsypać 5 ton jęczmienia a na wierzch 70 arków![]()