FORUM
złodzieje z psl -u i
złodzieje z psl -u i
Fundusz promocji mięsa wieprzowego , a rozmowa Serafina z łukasikiem , przewał za parę milionów zł razem z Sikorą naszym związkowcem co otym sądzicie ?
-
to zagrywka polityczna wszystko nagłosnione sztucznie przez media, w sumie to w całym tym nagraniu niema zadnych konkretow, tylko jakies tam wyjazdy do meksyku i roznych tam innych krajow, do konca nie wiadomo z jakich piniedzy sobie tam jezdzili. Uważam że jak ktoś ma dowody to idzie z tym do prokuratury i załatwia sprawę, a nie daje do mediów i teraz sobie spekuluja co i jak. Jak cba wpada rano do chaty delikwenta, to jakos o tym wczesniej nie słychać w tv, ze beda na niego robic nalot. Po prostu ktos chce komuś w brzydki sposob narobic kolo dupy
-
Chociaż PSL to partia chłopska, przynajmniej w założeniu to ja już nigdy z rodziną na nią nie zagłosuje. Decydującą kwestią było głosowanie przez PSL za podniesieniem wieku emerytalnego. Takie tam afery podsłuchowe to mnie nie wzruszają przecież oni są od zawsze przy korycie tylko po to żeby się obłowić.
To nie przypadkiem zostało teraz wywleczone. Ktoś rozgrywa jakąś gre i potrzebował argumentów.
Łajzy z aminexu na rozprawach śpiewają ciekawsze rzeczy dot. ministrów i premierów wszystkich byłych rządów z aktualnym włącznie a prokurator chyba udaje że nie słyszy, media które działają na polityczne zamówienie tez w tej sprawie cicho sza.
Łajzy z aminexu na rozprawach śpiewają ciekawsze rzeczy dot. ministrów i premierów wszystkich byłych rządów z aktualnym włącznie a prokurator chyba udaje że nie słyszy, media które działają na polityczne zamówienie tez w tej sprawie cicho sza.
- marek mokwa
- Kontakt:
...
Gdy nie bedzie w rządzie partii chłopskiej to będziemy dopiero narzekać. Sprzedali sie , nie pomagają ale i nie szkodzą rolnikom. Gdy ich zabraknie bedzie tylko gorzej dla nas.PO-pulista pisze:Chociaż PSL to partia chłopska, przynajmniej w założeniu to ja już nigdy z rodziną na nią nie zagłosuje. Decydującą kwestią było głosowanie przez PSL za podniesieniem wieku emerytalnego. Takie tam afery podsłuchowe to mnie nie wzruszają przecież oni są od zawsze przy korycie tylko po to żeby się obłowić.
I cóż się stało dwóch facetów się spotkało trochę sobie pogadało. Jeden sfrustrowany bo stracił stołek i raczej nikt mu ręki nie poda, drugi ok. niby nie zorientowany w co nie wierzę. Poznałem go kiedyś osobiście kilka lat temu do dziś mam o nim dobre zdanie. Media mają wreszcie temat ciekawy co tam domy zniszczone, tragedia ludzi czy zboża zniszczone przez mróz to zawsze licho się sprzedaje w gazetach nakład musi się sprzedać i sprzedaje. Po ile będzie chleb, baryłka ropy, kurs euro, czy śruta sojowa. Czy ktoś kiedyś pozna prawdę o Lepperze małym kierowniku w PGRze i wice Premierze ja w to nie wierzę. Za hitlera (piszę celowo z małej ) byli żydzi teraz mamy kolejne tematy, pamiętam nagrania Renaty. Polityka to podły zawód i musi w nim być dużo układów bo inaczej cię niem. Dziwi mnie fakt , że ktoś kto przepraszam orze 15 hektarów decyduje o kimś kto ma np. 150 czy to nie dziwne. Dla mnie nie pojęte , ale to demokracja. Przepraszam trochę mi się napisało. Pozdrawiam
-
jakie chłopskie partie, chłopów już niema, są tylko rolnicy utrzymujacy sie z ziemi i hodowli, i rolnicy socjalni ktorzy pobieraja dopłaty na egzystencje i produkuja na samozaopatrzenie, albo biora tylko dopłaty i renty i nic nie produkują bo rolnicy utrzymujacy sie z ziemi i hodowli obrabiaja ich schedy. I nic tu nie da pipszenie o chłopskich partiach, nam potzrzebni są ludzie którzy beda racjonalnie myslec o gospodarce. I cudów to nikt nie zdziała, jak sakwa pusta, ale sa sprawy ktore mozna załatwić bez wielkiego kapitału, a które znacząco by nam ułatwiły egzystencje i rozwój. Np. takie głupie zezwolenia na budowę chlewni, żeby ogarnac wszystkie kwity to bardzo duzo czasu zjmuję i pieniedzy, kredyty preferencyjne to musi być, nie oszukujmy się 80% gospodarstw posiłkuje się kredytami, nie mówiąc o poważnych inwestycjach typu budowa chlewni, bez tych pieniedzy polskie rolnictwo stanie w miejscu, i uwazam to za problem 1 stopnia na dany mnoment
Ostatnio zmieniony wtorek 17 lip 2012, 23:54 przez turbogrocho49, łącznie zmieniany 1 raz.
Kredyt to towar na rynku jak chleb do życia potrzebny każdemu kto nie ma kasy a chce się rozwijać. Wiesz ilu od nas z grupy zasiedla nowe piękne chlewnie. Byliśmy w Holandii niczym się od nich nie różnimy. Może tylko marychy kupić nie możemy legalnie i za kubek pomidorówki 8 euro. Nie pojęte , ale fakt. Wszędzie dobrze gdzie nas niema chyba ,że jako turysta.
-
- mytotoksyna1
Re: ...
Gdy nie bedzie w rządzie partii chłopskiej to będziemy dopiero narzekać. Sprzedali sie , nie pomagają ale i nie szkodzą rolnikom. Gdy ich zabraknie bedzie tylko gorzej dla nas.[/quotejaqbn pisze:PO-pulista pisze:Chociaż PSL to partia chłopska, przynajmniej w założeniu to ja już nigdy z rodziną na nią nie zagłosuje. Decydującą kwestią było głosowanie przez PSL za podniesieniem wieku emerytalnego. Takie tam afery podsłuchowe to mnie nie wzruszają przecież oni są od zawsze przy korycie tylko po to żeby się obłowić.
Oczywista prawda , chłop broni i żywi -to dlaczego nie ma mieć silnej partii w parlamencie.
Tylko idiota inaczej rozumuje!
Połamało myślowo co niektórych widzę i czytam tu,bynajmniej myślę ,że to tylko lużne i płytkie przemyślenia.
Dobrej nocy!
-
-
P-posady
S-swoim
L-ludziom .
PSL istnieje nie po to żeby bronić chłopa ale po to żeby peseelowscy działacze nabijali sobie kieszenie i mogli uprawiać nie ziemię tylko nepotyzm .Jeśli ktoś myśli inaczej to znaczy że jest baranem którego warto strzyc a on będzie jeszcze beczał z zadowolenia . Niedowiarkom przypominam ze ze względu na "dobrobyt" na wsi za rządów PSL Kalinowskiego który był wtedy wicepremierem i ministrem rolnictwa wygwizdywano na spotkaniach .PSL zawsze był sprzedajną dziwką która dawała temu kto oferował stanowiska .Tyle w temacie "chłopskiej" partii .
S-swoim
L-ludziom .
PSL istnieje nie po to żeby bronić chłopa ale po to żeby peseelowscy działacze nabijali sobie kieszenie i mogli uprawiać nie ziemię tylko nepotyzm .Jeśli ktoś myśli inaczej to znaczy że jest baranem którego warto strzyc a on będzie jeszcze beczał z zadowolenia . Niedowiarkom przypominam ze ze względu na "dobrobyt" na wsi za rządów PSL Kalinowskiego który był wtedy wicepremierem i ministrem rolnictwa wygwizdywano na spotkaniach .PSL zawsze był sprzedajną dziwką która dawała temu kto oferował stanowiska .Tyle w temacie "chłopskiej" partii .
- Muchozolali
-
Właśnie dostałem z gminy protokół strat w uprawach na skutek wymarznięcia podpisany przez działacza PSL na wysokim powiatowym stanowisku. Tylko *** mógł się pod tymi wyliczeniami podpisać ale czego się nie robi dla pieniędzy. Nie życzę nikomu takich wyliczeń np.ryczałtu podatku dochodowego dla rolników którym rząd straszy od pewnego czasu. Te wyliczenia to jeden absurd nie powiązany z rzeczywistością, wstyd i hańba tak traktować rolników.
- Muchozolali
o ni myslą tak ze skonczył studia mgr inż
i jest panem i władzą
a tak naprawde jest jeszcze gupi jak snop słomy
nic nie wie jaki są problemy koszty trudnosci w tym urzędowe itp
i taki pajac wylicza ci ze masz strate ok 40%
jak jak juz masz 20% to jest do zaorania
podatek dochodowy to bedzie tak jak co wrodzju podaku vat
koszty niebeda sie liczyc tylko do zapłaty bo oni wyliczylii
za zeszyły rok zapłaciłem ponad 50tys wiecej vatu w tym roku juz zapłaciłe tyle samo
czyli przez 2lata 100tys
ile mozna było juz zrobic
zrobili zemnie wpławomat
jeszcze podatek dochodowy
i jest panem i władzą
a tak naprawde jest jeszcze gupi jak snop słomy
nic nie wie jaki są problemy koszty trudnosci w tym urzędowe itp
i taki pajac wylicza ci ze masz strate ok 40%
jak jak juz masz 20% to jest do zaorania
podatek dochodowy to bedzie tak jak co wrodzju podaku vat
koszty niebeda sie liczyc tylko do zapłaty bo oni wyliczylii
za zeszyły rok zapłaciłem ponad 50tys wiecej vatu w tym roku juz zapłaciłe tyle samo
czyli przez 2lata 100tys
ile mozna było juz zrobic
zrobili zemnie wpławomat
jeszcze podatek dochodowy
Ale to nie tylko PSL tak postępuje, wszyscy bez wyjątku. Każdy urząd, każda posada jest obstawiona przez swoich. Najgorzej jest w małych miejscowościach, gdzie jest brak pracy dla młodych ludzi. Wtedy wstawiane są osoby z najbliższego otoczenia aktualnie będących przy władzy. Niedaleko mnie jest małe miasteczko, którym rządzi burmistrz mający zarzuty korupcyjne, do których sam się przyznał.
*muchozali - jeśli tak duże sumy podatku już zapłaciłeś przy stawkach sprzedaży od 5 do 8% to jesteś milionerem.
*muchozali - jeśli tak duże sumy podatku już zapłaciłeś przy stawkach sprzedaży od 5 do 8% to jesteś milionerem.
- Muchozolali
-
Jak Ci dupsko wyrżnęli na kontraktach to na PSL nie narzekajbuntownik72 pisze:P-posady
S-swoim
L-ludziom .
jak mnie strzygą to mrucze

-
-
Trochę poczytalem forum wstecz , przypadkiem natrafiłem jeszcze na innego typu forum i mnie zamurowałobuntownik72 pisze:Stan wklej moją wypowiedz gdzie napisałem że mi dupsko wyrżneli .
trochę mnie dziwi że w te świnie się pchasz na oślep ,bo widze że jesteś rozgarnięty chlop
jak już nie możesz się obejść bez świni to wpuść sobie jednego do ogródka a zajmij się czymś innym i nie oszukuj siebie
dużo zdrowia , kasy i zmiany fachu Ci życze
-
-
A co moze zrobić rolnik który ma jedną pracującą żonę ,dwoje dzieci w wieku szkolnym których nie ma z kim zostawić i trzy wyroki komornicze ? Nieważne że potrafię konstrułować maszyny i stawiać budynki .Gdybym chciał legalnie robić coś innego komornicy natychmiast dobrali by się do mnie jak hieny .Tucz kontraktowy jest jedną z nielicznych rzeczy które mogę robić i nie być niepokojonym przez wierzycieli .stan1069@o2.pl pisze:Trochę poczytalem forum wstecz , przypadkiem natrafiłem jeszcze na innego typu forum i mnie zamurowałobuntownik72 pisze:Stan wklej moją wypowiedz gdzie napisałem że mi dupsko wyrżneli .
trochę mnie dziwi że w te świnie się pchasz na oślep ,bo widze że jesteś rozgarnięty chlop
jak już nie możesz się obejść bez świni to wpuść sobie jednego do ogródka a zajmij się czymś innym i nie oszukuj siebie
dużo zdrowia , kasy i zmiany fachu Ci życze
-
Do żadnej parti nie należe , na wybory nie chodzę od kilku latPO-pulista pisze:Stan a Ty już w PSL-u jesteś czy tylko do niego aspirujesz. Może już masz upatrzony jakiś mały stołeczek w gminie że tak zażarcie bronisz tych złodziei.
wyjatek zrobiłem w wyborach prezydenckich , bo jak by Jarek wygrał to bym musiał wyjechać z Polski tak mnie ten maluch wkurwi...

w gminie niestety trzeba w pracy siedzieć , a ja lubię poleżeć więc na razie stołeczkiem nie jestem zainteresowany
w ktorym ugrupowaniu wedlug Ciebie tacy dobrodzieje są ???że się do rządzenia nadają tylko nie pisz że PIS , bo nie usnę do rana

-
-
Nie zawsze się zgadzam ze stanem ale to co napisałeś andrzej jest co najmniej dziwne .Czy myślisz że każdy kto ma inne poglądy jak pisowskie musi od razu czytać GW i oglądać TVN ? W pisie są tacy sami złodzieje jak w PSLu czy PO z tą tylko różnicą że pisowcy co miesiąc urządzają ogłupiające pochody a na codzień taplają się w układach .Jezeli chcesz to zapraszam do gminy Międzyrzec Podlaski gdzie pisowski wójt urządził z gminy prywatny folwark w którym na kierowniczych stanowiskach zasiadają nie mający pojęcia o pracy w samorządzie kolesie z kierownictwa lokalnego oddziału pisu .Żeby było śmieszniej wójt nazywa się ...Kapłan .andrzej19570 pisze:Stan ma dużo czasu więc ciągle ogląda TVN 24 i czyta GW a tam odpowiednio kształtują myśli!!
-
Z wielką dupą wszędzie wejdzieszbuntownik72 pisze:Nie zawsze się zgadzam ze stanem ale to co napisałeś andrzej jest co najmniej dziwne .Czy myślisz że każdy kto ma inne poglądy jak pisowskie musi od razu czytać GW i oglądać TVN ? W pisie są tacy sami złodzieje jak w PSLu czy PO z tą tylko różnicą że pisowcy co miesiąc urządzają ogłupiające pochody a na codzień taplają się w układach .Jezeli chcesz to zapraszam do gminy Międzyrzec Podlaski gdzie pisowski wójt urządził z gminy prywatny folwark w którym na kierowniczych stanowiskach zasiadają nie mający pojęcia o pracy w samorządzie kolesie z kierownictwa lokalnego oddziału pisu .Żeby było śmieszniej wójt nazywa się ...Kapłan .andrzej19570 pisze:Stan ma dużo czasu więc ciągle ogląda TVN 24 i czyta GW a tam odpowiednio kształtują myśli!!

pisze co myśle , bo to przywilej wolnego czlowieka

te bebechy już prawie wszystko sprzedali

-
No niestety jesteśmy narodem niewolników .Co najgorsze odbywa się to świadomie na własne zyczenie . Bo jak inaczej nazwać to , że pozwalamy się niewolić dla polityków , banków , kościoła , mediów ? Z sąsiedniej gminy pochodzi niejaki poseł Franciszek Stefaniuk z PSL-u .To ten co wierszyki gadał po posiedzeniu komisji hazardowej Jedyną aktywnością jaką się wykazuje przez ponad dwadzieścia lat posłowania to bywanie .Bywa na wszelkiego typu imprezach gdzie można zaistnieć . Nadanie imienia szkole , dożynki , otwarcie inwestycji ,strajki rolnicze itd .Ludzie widzą że nie robi nic i należy do kolesi co kraj nasz doją a mimo wszystko na niego głosują .No to powiedzcie czy to nie jest niewolnictwo na własną prośbę ?