FORUM
CENY TRZODY
-
komputerek77
- wet-zootechnik
ceny
u mnie 5,85
Farmer,,,zlitój" się,pisz ,,ówarzniej"
- wet-zootechnik
ceny
farmer24 pisze:jesli morzesz to wstrzymaj się do poniedziałku ja terz czekam wydajemi się ze teraz to tylko w gure ,od samego rana firma nowak wydzwania i inńitez tak wiec niema pospiechu
-
andrzejrol
ceny trzody chlewnej
Zaczynaja się podwyżki a nasz agent śpi gdy sie już obudzisz sprawdz PINIPOLONIA!!!
Re: ceny
[quote="wet-zootechnik"]u mnie 5,85
wet-zoote,,h''nik jaki u ciebie jest trmin płatności za tucznika jesli można wiedzieC?POZDRAWIAM[/b]
wet-zoote,,h''nik jaki u ciebie jest trmin płatności za tucznika jesli można wiedzieC?POZDRAWIAM[/b]
Re: ceny trzody chlewnej
No właśnie ciekawe dlaczego nie ma ceny na poniedziałek jeszcze.Nie chce jeszcze ujawniać prawdziwych podwyżek ? przewożnicy o 20 gr podnieśli cenęandrzejrol pisze:Zaczynaja się podwyżki a nasz agent śpi gdy sie już obudzisz sprawdz PINIPOLONIA!!!
-
andrzej19570
-
andrzej19570
- wet-zootechnik
ceny
termin 14 dni
-
komputerek77
-
stan1069@o2.pl
A kto by tam chciał taniej kupować Stan? Droższy świniak jest na ręke i sprzedającym i kupującym, przy %marży im droższym towarem obracasz tym więcej zarabiasz!
A wiec panowie rolnicy i pośrednicy ramię w ramię bieżmy sie do roboty i windujmy cenę tucznika ile sie da a wszyscy na tym skorzystamy! Przypomnijcie sobie jak to było w filmie Barei:"im ten mis będzie droższy tym lepiej"
A wiec panowie rolnicy i pośrednicy ramię w ramię bieżmy sie do roboty i windujmy cenę tucznika ile sie da a wszyscy na tym skorzystamy! Przypomnijcie sobie jak to było w filmie Barei:"im ten mis będzie droższy tym lepiej"
-
stan1069@o2.pl
Baraki wydaje mi się że myślisz żle albo na krótką metebaraki pisze:A kto by tam chciał taniej kupować Stan? Droższy świniak jest na ręke i sprzedającym i kupującym, przy %marży im droższym towarem obracasz tym więcej zarabiasz!
marże są w % to fakt ale oprucz marż są też inne koszty w ZM które podczas mniejszego przerobu są takie same albo ciut mniejsze i podczas mniejszego przerobu stają się zabójcze dla ZM
a jak wiadomo to ktoś kiedyś musi je pokryć , kto ?? ano rolnik
windowanie cen tucznika przy otwarych granicach uni przeważnie kończy się drogim warchlakiem , importem mięsa i długami rolnika
dlatego najważniejsze moim zdaniem powinno być określenie ceny tucznika na jakim poziomie powinia być na polskie i unijne warunki żeby zarobić i mieć co robić
na 1,2 euro wagi żywej jestem w stanie podpisać umowe dożywotnią
-
stan1069@o2.pl
Nigdy nie mowiłem że mi się po 5,5 nie opłaca hować , tylko po 800 to wolę sobie sprzedać ziarenka i prosiaczka
problem w tym że dopuki są kupcy na ziarenka to na prosiaczka brak przynajmniej u mnie
z tego moral taki żeby moc sprzedać zboże to trzeba sprzedać maciory
tak więc uczniłem
zostawiłem tylko rezerwe taktyczną
problem w tym że dopuki są kupcy na ziarenka to na prosiaczka brak przynajmniej u mnie
z tego moral taki żeby moc sprzedać zboże to trzeba sprzedać maciory
tak więc uczniłem
zostawiłem tylko rezerwe taktyczną
-
komputerek77
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
-
stan1069@o2.pl
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
-
Mariusz1986
-
andrzej19570
nie wiem jak to widzicie ale jutro mam tylko 5.9 matif bije rekordy pszenica juz powyzej 270 euro netto idzie to dla chowu swinek w zlym kierunku mietko wreszcie zacznie przytulac kase na ziarku a ja pewnie pojade do stana pod przyczepe jesli ma tam jeszcze wolne miejsca a gadki o 7 lub o 4 pln to miedzy bajki narazie trzeba zachowac