FORUM
TRANSAKCYJNE CENY TRZODY
polskie ceny transakcyjne w zeszłym tygodniu na haku E 7,61
niemieckie około E 7,55 a w euro 1,836
takie są fakty
http://ec.europa.eu/agriculture/markets ... dex_en.htm
niemieckie około E 7,55 a w euro 1,836
takie są fakty
http://ec.europa.eu/agriculture/markets ... dex_en.htm
Dziś po wsi szwędał się pracownik firmy agri plus z siedzibą albo oddziałem w siemianowicach nie pamiętam dokładnie , poszukuje pan tucznika i tak podjeżdża autem gdzie większą oborę zobaczy itp . Oferuje od 7 do 7.30 Za E pow 56%.
Czyżby taki był dostatek towaru na rynku ? A może nie potrafią z zachodu czy zabrakło deputatu ?
Pan James może skomentuje ? 09 zgłoś się ..
Czyżby taki był dostatek towaru na rynku ? A może nie potrafią z zachodu czy zabrakło deputatu ?
Pan James może skomentuje ? 09 zgłoś się ..
Kredyt ma to do siebie, że go trzeba spłacić i do tego z odsetkami. Dlatego jak widzę reklamy wszlkiej maści kredytów i pożyczek, to mi się nóż w kieszeni otwiera. Przesłanie jest takie: bierzesz kredyt - jesteś cool. Co z tego, że trzeba oddać drugie tyle... Ważne, żeby święta dla rodzinki wyprawić jak z serialu, przejeść, przepić, a potem jakoś będzie... Co innego kredyty inwestycyjne - te są dla ludzi, którzy chcą coś stworzyć, do czegoś dojść w życiu. Jednym słowem, parafrazując słowa Titusa z A.D. "Kredyty są dla ludzi, ale... nie dla malolatów, nie dla głupków, nie dla kogoś pozbawionego wyobrażni i tak dalej..." "D
popierammmmmmmmmmPeron pisze:Kredyt ma to do siebie, że go trzeba spłacić i do tego z odsetkami. Dlatego jak widzę reklamy wszlkiej maści kredytów i pożyczek, to mi się nóż w kieszeni otwiera. Przesłanie jest takie: bierzesz kredyt - jesteś cool. Co z tego, że trzeba oddać drugie tyle... Ważne, żeby święta dla rodzinki wyprawić jak z serialu, przejeść, przepić, a potem jakoś będzie... Co innego kredyty inwestycyjne - te są dla ludzi, którzy chcą coś stworzyć, do czegoś dojść w życiu. Jednym słowem, parafrazując słowa Titusa z A.D. "Kredyty są dla ludzi, ale... nie dla malolatów, nie dla głupków, nie dla kogoś pozbawionego wyobrażni i tak dalej..." "D
Nie bierzesz kredytu , nie rozwijasz się . proste , ten kto wziął realny kredyt na swoje możliwości to żyje , widać coś , że jest i jakaś produkcja i obrót kasy , zawsze coś zostaje , raz więcej , raz mniej a tam gdzie nie ma kredytu , nie ma produkcji , rośnie trawka na całym podwórku , kosiarka chodzi co sobotę od rana do nocy . Piszę to co obserwuję na swojej wsi.
Ci,co koszą trawkę, to koszą za unijne dopłaty. Odnoszę wrażenie, że Unii o to chodzi, żeby takich sobotnich strzygaczy trawy było jak najwięcej. W pewnym momencie Unia powie 'stop' i ci strzygacze zostaną w czarnej d... z ręką w nocniku. Jeżeli ktoś nie dostrzega, że żywność jest kartą przetargową, ten jest ślepy. A najlepsze jest to, że lansowany jest mit, że żywność jest z supermarketów. Polacy kiedyś doznają głodu.
- Muchozolali
w całej europie zmiejszają tam głupi też nie nie są i za free nie będą robić najbardziej spadło pogłowie loch i jeszcze spadnie 90% loch w starej uni siedziało w klatkach a żeby z pojedynek przejśc na grupowe kojce trzeba zwiekszyc powieżchnię dla loch lub zmniejszyć obsadę i dużo ludzi wybrało to drugie
- Muchozolali
Powiem tak że aż mi się wierzyć nie chciało co widziałemPablo80 pisze:A to u nas czy w Dani zmniejszają? Pochwal się co tam ciekawego zobaczyłeś i się dowiedziałeś?
genetycznie są tak daleko że głowa boli
dwa bardzo duży nacisk się kładzie na ograniczenie leków
co nawet widzę po swoich antybiogramach.
a co do dostosowania do wymogów to ci co chcą i produkują tanio i dobrze już sie przystosowują lub sa przystosowani
Polska to jeszcze jest dżungla
ale to będzie miało swoje zalety.
NIE WIEM JAK WY TE CENY TAKIE WYSOKIE OSIĄGACIE . U MNIE REALNE 7,00 NA HAKU I TO JAK LADUJE DWA SAMOCHODY DZIEN PO DNIU PO 180 SZT . DLA PRZYKLADU KOCHANY PORK HANDEL 5,3 - 2% A NOTOWANIA NA WĘGRZECH NIE SPADŁY . PAN KRAUZE JUZ RAZ LUDZI NABIŁ TERAZ ZALOZYL PORK HANDLA I POD PRZYKRYWKA CELUJE Z DRUGIEGO FOTELA
-
kaczy pisze:wczoraj sprzedane 100szt na wbc (pierwszy raz sprzedawałem na wbc) mięsność 55,85%, wybicie 79,35% łączna waga 11705kg ważone na zakładzie. Kwota brutto do zapłaty 71348 zł / 11705kg = 6,09zł/kg żywej. miałem obawy przed sprzedażą na wbc ale opłaciło się bo na żywą dawali mi najwięcej 5,4 netto
no to powiem tylko tyle SZACUN!!!:)
PRZY ŚREDNIEJ MIĘSNOŚCI 55,85% NAWET GDYBY ŻADEN Z NICH NIE WYSZEDŁ PONIŻEJ E CO WĄTPIĘ TO PODSTAWA MUSIAŁA BY WYJŚĆ 7,7 (SORY ALE CHYBA NIE)

-
-