FORUM
TRANSAKCYJNE CENY TRZODY
transakcyjne ceny trzody
25 sztuk 5,4 minus 3%
-
- Muchozolali
-
-
Ja już prawie rok nie sprzedawałem ale ostatnio 56% 106kg wbckomputerek77 pisze:Jaką miesność uzyskujecie z kastratów?prezes1980 pisze:Witam. Sprzedane w czwartek 134 szt o wadze 137.2 kg na WBC 6,8 zł (kastrat dunski) , na zywa wyszły 5.14 zł-mięsnośc 54.25%. H..ja nie urywa ale bywa i tak. Wiosną to my bedziemy dyktowac warunki.
Jeśli widzisz sens dopłacać 20-30zł do sztuki za towarówkę to gratulujętopo pisze:i nie ma się czym chwalićvicia1223 pisze:Moje kiedyś miały 56% , a z tego co koledzy opowiadają to przeważnie 55% , poniżej 54 się nie zdarzyło chyba nikomu ... Teraz towaru niby więcej i niektórzy kupcy gołodupcy nie chcą kastrata... Nie jest taki zły przecież jak ma 55% .

Raptem 3% więcej będzie miała ..
3x5gr =15gr.
Poza tym w uboju na własne wyroby nie widać różnicy..
dupków nie sieją, sami się rodzą.szymon111 pisze:pewnie WBC bo żywa to nie realne niestetyadas567 pisze:Dzisiejsza sprzedaż po 6,0 zł netto bez strączki![]()
+
Kolego agencie, my tu ceny podajemy i z nimi nie dyskutujemy. Możesz ewentualnie spytać grzecznie kolegi czy aby się nie pomylił, ale powtarzam - grzecznie.
Na tytuł zapracowałeś uczciwie więc go otrzymujesz.
Jak już coś uchowasz i sprzedasz, to swoję cenę podasz. Możesz nawet po złotówce sprzedać albo komuś darowiznę zrobić. Twoje świnie, masz do tego prawo.
-
Re: Ceny
vicia 1223 Ile by nie sprzedał to nie mój problem ani Twój ,ważnym jest fakt że podaje transakcyjną cenę , do Twojej i mojej wiadomości abyśmy na przyszłość negocjowali swoje ceny tak aby do jego osiągniętej ceny dorównać .vicia1223 pisze:Sprzedał jedną , 2 sztuki dla sąsiada albo dla litwina ..
6.45netto za 50% wbc każdy procent +5 gr
A Ty swą ironią zaczynasz mieszać w kotle dla nas wszystkich hodowców.
Nie tędy droga vicia. Powiedz dlaczego krowiarze /mleko/jeśli u nich są problemy ,potrafią się zjednoczyć walczą o swój byt razem.W kurnikach jest podobnie,tylko my świniarze podcinamy sobie gałązki .Czy tak powinno być ??
-
- Muchozolali
i co zrobisz jak się cenę ustala w piątek na podstawie NiemiecEdyta2259 pisze:Barakidopóki świniarze nie będą mówić jednym głosem to i szkoła niczego ich nie nauczy.
i takie gadanie tam w salusie dzis rolnicy z grup mają po 6,7
w Polsce zm nie muszą kupować od rolników
najlepiej jest sprowadzić. Miałem dzis propzycje wstąpienia do grupy
ale odmówiłem gdyż cenę jaka mi dziś zaoferowała grupa jest nisza
a jeszcze kilka zł na grupę a o cenach paszy to już nie mówię
-
Krowiarze mają kwoty i to nawet kary w wysokości 1,2 zł za litr i nie powstrzymują od zwiększania produkcji
to że oni cene ustalają to jest bardzo śmieszne
jak im kwoty zniosą to się pozabijaja
a swiniarze nie mają kwot ,robote przy samym tuczy można zmechanizować do tego stopnia ze nawet do świń nie trzeba zagladać za wyjątkiem usuwania nieboszczyków
wiec do walk musi dochodzić
pomiędzy rolnikami , na wyzszym szczeblu do walki puszcza się wirusy 
to że oni cene ustalają to jest bardzo śmieszne
jak im kwoty zniosą to się pozabijaja
a swiniarze nie mają kwot ,robote przy samym tuczy można zmechanizować do tego stopnia ze nawet do świń nie trzeba zagladać za wyjątkiem usuwania nieboszczyków
wiec do walk musi dochodzić

To niech napisze jaki zakład tak płaci albo ile sztuk sprzedał , zadzwonię zapytam to może i uwierzę ..Edyta2259 pisze:vicia 1223 Ile by nie sprzedał to nie mój problem ani Twój ,ważnym jest fakt że podaje transakcyjną cenę , do Twojej i mojej wiadomości abyśmy na przyszłość negocjowali swoje ceny tak aby do jego osiągniętej ceny dorównać .vicia1223 pisze:Sprzedał jedną , 2 sztuki dla sąsiada albo dla litwina ..
6.45netto za 50% wbc każdy procent +5 gr
A Ty swą ironią zaczynasz mieszać w kotle dla nas wszystkich hodowców.
Nie tędy droga vicia. Powiedz dlaczego krowiarze /mleko/jeśli u nich są problemy ,potrafią się zjednoczyć walczą o swój byt razem.W kurnikach jest podobnie,tylko my świniarze podcinamy sobie gałązki .Czy tak powinno być ??

To że Ciebie tym nabrał to nie znaczy , że reszta poleci ...
-
No i mamy następnego pasożyta co żeruje na ludzkiej głupocie i do tego bezczelnie publicznie się tym chwali.baraki pisze:Kilkanascie sztuk rozprzedałem potrzebującym po 6+wat.
Ubojnia 5,40+wat
Tak Edyta, świniarze powinni iść iść na szkołędo krowiarzy coby zobaczyli jak sie ustala cene za mleko i trzyma mleczarnie krótko za pysk.
Krowiarze to sobie mogą sami ustalić chyba długość dna na 26 godzin jak im 24 godziny nie wystarczy do roboty. Krótko za pysk trzymają ale pierwiastki przy dojeniu a nie mleczarnie.
baraki pisze:Proponuje przenieść dyskusje do stosownych tematów bo tu maja byc transakcyjne tylko!
zgadzam się są inne tematy do dyskusji a jak napisane ceny to może piszmy ceny.... a głupie dyskusje o tym jak to hodowcy krów trzymają za pysk mleczarnie to nawet nie ma sensu czytać wszyscy wiemy jak jest. A z drugiej strony jak mają mas urzędnicy szanować jak rolnicy sami siebie widzę że nie szanują. Nie ważne czy masz krowy, świnie, kury ale szanuj kolegę rolnika i będzie ok wszystko. Więc trochę pomyślmy o tym koledzy.