Rynek trzody chlewnej (prognozy i wszelkie przemyślenia)

Awatar użytkownika
Muchozolali

Post autor: Muchozolali »

no to po koledze stypa
a wiesci mnie doszły że po kilku użytkownikach będzie też stypa
a czara goryczy już nie długo sie przeleje
Awatar użytkownika
MekkaB

Post autor: MekkaB »

Muchozolali nieco jaśniej?
Awatar użytkownika
Muchozolali

jeszcze nie pora sami się przekonacie
ziutek

Post autor: ziutek »

Pewnie komuś serduszko nie ogarnęło albo sznurowadło za wysoko zawiązał
ziutek

Muchozol czyżby cos ze stanem nie tak
Awatar użytkownika
lukas1982

Post autor: lukas1982 »

Muchozolali pisze:no to po koledze stypa
a wiesci mnie doszły że po kilku użytkownikach będzie też stypa
a czara goryczy już nie długo sie przeleje
???
mietko75

Post autor: mietko75 »

???
vicia1223

Post autor: vicia1223 »

I co z tego że go admin zbamuje jak założy nowe konto które poznamy po jednym bezczelnym i chamskim poście...
F1

Post autor: F1 »

Dajcie na luz Swięta się zbliżają a wy sobie do gardeł skaczecie i zaśmiecacie temat postami które nic nie wnoszą :wink:
vicia1223

To wnieś coś :):) Na te święta :)
Awatar użytkownika
MekkaB

F1 pisze:Dajcie na luz Swięta się zbliżają a wy sobie do gardeł skaczecie i zaśmiecacie temat postami które nic nie wnoszą :wink:
Wnoszą ! Poznajemy kto z nami gra uczciwie a kto obłudnikiem jest!
A jak już poznasz to masz szansę, tu na forum "defense system" włączyć i omijać posty jegomościa, bo te są dopiero bezwartościowe!
Z tematu świńskiego :-) Dziś obszedłem 4 sklepy rzeźnickie co by słoniny kupić dla sikorek i aż w jednym dostałem za jedyne 6,20 za kg.
Chłopy może faktycznie na zimową porę Puławskie tudzież Złotnickie planować na sprzedaż :-)
ziutek

Bylo całego wieprza powiesić tym sikorkom na całą zimę by stylklo
F1

MekkaB pisze:
F1 pisze:Dajcie na luz Swięta się zbliżają a wy sobie do gardeł skaczecie i zaśmiecacie temat postami które nic nie wnoszą :wink:
Wnoszą ! Poznajemy kto z nami gra uczciwie a kto obłudnikiem jest!
A jak już poznasz to masz szansę, tu na forum "defense system" włączyć i omijać posty jegomościa, bo te są dopiero bezwartościowe!
Z tematu świńskiego :-) Dziś obszedłem 4 sklepy rzeźnickie co by słoniny kupić dla sikorek i aż w jednym dostałem za jedyne 6,20 za kg.
Chłopy może faktycznie na zimową porę Puławskie tudzież Złotnickie planować na sprzedaż :-)
To jakaś aluzja do mnie? 8)
Awatar użytkownika
MekkaB

F1 coś Ty, żadna aluzja. Przestrzegam tylko :-)
pozdrawiam
staś1961

Post autor: staś1961 »

Panowie co tak spoko na Forum, czyżby lęk przed końcem świata.
Może co niektórym niwidzialna ręka pogroziła.
Awatar użytkownika
Bugsik

Post autor: Bugsik »

znajomy ma bar i mówił, że schab bez kości przez ostatni tydzień podrożał o 1zł, jednego nie rozumiem, jeśli podobno nie idzie sprzedaż to obniżyć ceny a nie podwyższać, tylko rolnikowi można obniżać, zm kasa musi się zgadzać...
nemezis

Post autor: nemezis »

No dziwaczne to deczko krzyk ze nie ma popytu ogony w dół a kiełbasy w górę
FarmerB

Post autor: FarmerB »

zm, sklepy mięsne i cała reszta ma zawsze równo, np.nie ważne czy my mamy 5 czy 6 zł/kg oni zawsze mają swoją marżę np. 5% a jak świnki poleciały z 6 na 5 zł to w sklepach nic nie staniało i nawet nie musi drożeć bo zbyt mniejszy czy większy przed świętami jest, a towar taniej kupują od rolników marża ustalona wpada do kieszeni
prezes1980

Post autor: prezes1980 »

Mafia i skurwysyństwo.
MAREK1977

Post autor: MAREK1977 »

prezes1980 popieram w 100%,ale mówiąc ładniej to nazywa się kapitalizm.
mietko75

Ale ta forma kapitalizmu nas bardzo boli !!
nemezis

Post autor: nemezis »

MAREK1977 pisze:prezes1980 popieram w 100%,ale mówiąc ładniej to nazywa się kapitalizm.
W normalnym kraju mozna by powiedziec kapitalizm a u nas słowa prezesa są bardziej adekwatne.
Awatar użytkownika
Muchozolali

PRZECIEŻ WIEY CZYM SIE MINISTROWIE ZAJUJA
INTERESAMI ZM NP UBÓJ RYTUALNY BO MILARDY STRACĄ
A MY JESTSMY JEBANI W RYJ I TRACIMY MILIARDY TO JEST WSZYSTKO OK
MOŻNA BY PRZYPUSZCZAĆ ŻE TO CZŁOWIEK DO WYNAJECIA
sim601

Post autor: sim601 »

Nie wiem czy to pomoże ale niech Baraki lub Marucha napiszą coś co opisuje obecną sytuację i wysle sie to do ministra tak jak było w sprawie agrobiznesu. Nie wiem czy to pomoże, ale spróbowac można.
Awatar użytkownika
MekkaB

sim601 pisze:Nie wiem czy to pomoże ale niech Baraki lub Marucha napiszą coś co opisuje obecną sytuację i wysle sie to do ministra tak jak było w sprawie agrobiznesu. Nie wiem czy to pomoże, ale spróbowac można.
Ja pier...... sim601! Masz głowę i ch..j to kombinuj. Papier nie gryzie, sam napisz do MRiRW. Przedstaw potem na forum treść, może kto iny skorzysta i też napisze
mietko75

A co Ci Sim nie pasi? Baraki ma zyski na poziomie 200 zł a marucha 100 zł . Co ci się nie podoba ?
staś1961

Post autor: staś1961 »

mietko 75 Widzę że zaczynasz postępować jak Stan.
CZyżby. :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
MekkaB

A propos stana, faktycznie bana dostał? Muchozolali napiszesz w końcu coś więcej?
mietko75

Nic nie zaczynam . Tylko jeśli miałby ktoś pisać protest na zbyt niskie ceny , to raczej ten co biadoli , a nie ten co przekonuje do sporych zysków . Przecież śmiechem by nas załatwili , jak by pokazali że rolnik protestuje na niską opłacalność a zarabia 100- 200 zł na jednym tuczniku .
To nie zaczepka , to fakty .
robert0169

Post autor: robert0169 »

mietek zarobiles 200 na swoim misku to daj zarobic innym i nie pisz ze 4,5 blisko
vicia1223

Stan pewnie skręca się , że nie ma dostępu na forum , może rachunku za neta nie zapłacił i lampka na modemie pali się światłem impulsywnym :lol: :lol:
F1

MekkaB pisze:A propos stana, faktycznie bana dostał? Muchozolali napiszesz w końcu coś więcej?
Co ban dostał a , już myślałem że po nową przyczepę pojechał taką z plandeką bo zima idzie :lol: :lol:
krzywy

Post autor: krzywy »

mietko75 pisze:A co Ci Sim nie pasi? Baraki ma zyski na poziomie 200 zł a marucha 100 zł . Co ci się nie podoba ?
W przypadku Baraka to zysk pewnie był, ale jak cena była na WBC 8 albo i ponad, na żywo 6,20-6,40. Na transakcyjnych dawno nic nie pisał.
staś76

Post autor: staś76 »

mają tanią pasze z qq to i zyski są.

tylko ja k liczyć te zyski jak qq rośnie na polu zkredyt. za 30 tyś.,czy wtedy tez jest tak różowo?
czy wtedy ta pasza też jest taka tania :?:
sim601

Post autor: sim601 »

MekkaB pisze:
sim601 pisze:Nie wiem czy to pomoże ale niech Baraki lub Marucha napiszą coś co opisuje obecną sytuację i wysle sie to do ministra tak jak było w sprawie agrobiznesu. Nie wiem czy to pomoże, ale spróbowac można.
Ja pier...... sim601! Masz głowę i ch..j to kombinuj. Papier nie gryzie, sam napisz do MRiRW. Przedstaw potem na forum treść, może kto iny skorzysta i też napisze

Najlepiej krytykowac. Pomyslałem że napiszę to ktoś kto ma większą wiedzę niż ja i oni zrobią to po prostu lepiej.
stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

vicia1223 pisze:Stan pewnie skręca się , że nie ma dostępu na forum , może rachunku za neta nie zapłacił i lampka na modemie pali się światłem impulsywnym :lol: :lol:
Co buraku nudzi Ci się ????? :lol: :lol:
jak było jeszcze z kim podyskutowac to się dyskutowało , a że poważniejsi zamilkli a gówniarze się popisują to postanowiłem działalnosc zakończyć :lol: :lol: :lol:
no ale skoro się tak o mnie martwicie to się odezwałem :lol: :lol: :lol: PA PA
F1

A już się bałem ,jutro odbieram przyczepę co prawda polska ale z plandeką w razie czego to pisz : 8)
farmer84

Post autor: farmer84 »

Panowie nie nabijajcie się ze stana , czasami pie..... jak połamany ale nieraz ma bardzo dużo racji,stan to typ rozsądnego minimalisty myślę, że się nie obrazi?
0909

Post autor: 0909 »

stan1069@o2.pl pisze:
vicia1223 pisze:Stan pewnie skręca się , że nie ma dostępu na forum , może rachunku za neta nie zapłacił i lampka na modemie pali się światłem impulsywnym :lol: :lol:
Co buraku nudzi Ci się ????? :lol: :lol:
jak było jeszcze z kim podyskutowac to się dyskutowało , a że poważniejsi zamilkli a gówniarze się popisują to postanowiłem działalnosc zakończyć :lol: :lol: :lol:
no ale skoro się tak o mnie martwicie to się odezwałem :lol: :lol: :lol: PA PA
dla mnie jestes gosc mądry
a na dziecinade nie patrz bo kryzys ich wyleczy !
F1

Ale Tobie nie pomorze :lol: :lol:
bloom

pyt ??

Post autor: bloom »

a sądzicie że duda może ponownie upaść ?? ostatnio mówili że maciej nie stoi już na czele odsuneli go od prezesowania.... nie umiae chyba tego biznesu prowadzić....

teraz czasy niby ciężkie dla ubojni, zysków niby nie pokazuje, przejmuje innych już od chyba 4 lat a nikt chyba nie chce ładować się w takie zadłużenie i kredyt jakie ma duda..... coś mówili od biernackich ale oni to już teraz chyba będą więcej warci niż maciej.....

zastanawiam się czy opłaca się dawać do nich świnie i czy to bezpieczne ?
vicia1223

Jego to nawet Boża Apteka nie wyleczy..
0909 żeby był kryzys to najpierw musi być dobrobyt a jego chyba jeszcze nie było...
Awatar użytkownika
MekkaB

sim601 pisze:
MekkaB pisze:

Najlepiej krytykowac. Pomyslałem że napiszę to ktoś kto ma większą wiedzę niż ja i oni zrobią to po prostu lepiej.
Sim kolego! W tym interesie nie ma "mających większą wiedze"! Siedzisz w tym, żyjesz z tego to znaczy, że nie jesteś "mający mniejszą wiedzę". I na prawdę nie krytykuję!
pozdrawiam
arek

Post autor: arek »

STAN chyba powinieneś coś napisać a nie udajesz greka
brzydal

Post autor: brzydal »

stan focha strzelił
mietko75

Arku powiem tak . Stan niesmacznie zażartował z bliskiej Ci osoby i Ciebie to boli . A jak pierwszy czołowy lejwoda jednego z forumowiczów ( i tu nie ważne przez kogo lubiany , czy nie ) nazywał oficjalnie dupkiem , za mówienie prawdy , to jest fer ? Nikt do dziś w tej sprawie nie przeprosił i jest dobrze ?
stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

arek pisze:STAN chyba powinieneś coś napisać a nie udajesz greka
Wiesz jak jest ładna to przywież ją na tydzień , niedługo będą ferie to się będziemy przepraszać , ja tak na odległość nie potrafie
Ty bedziesz miał więcej czasu latać za żytem po 900 :lol:
a tak na powaznie to sobie to jeszcze raz przeczytaj i powiedz mi o co Ci biega , bo to ze mnie chcesz wkur... to wiem i nie musze Ci przypominac żebyś się odpi...
marucha

Post autor: marucha »

mietko75 pisze:A co Ci Sim nie pasi? Baraki ma zyski na poziomie 200 zł a marucha 100 zł . Co ci się nie podoba ?
mietko75 pisze:Ja po tygodniu kiszenia dałem 50% i nic się nie dzieje . Nawet dosłownie , w chlewni cisza a wieprze tylko chrapią .Dziś dostały pierwsze łyki serwatki , a jutro ma przyjechać pani z powiatowego sprawdzić warunki .
Mietko czemu swoich zysków nie pokażesz. Przecież rolniczy dochód jeszcze nie opodatkowany. Kuku, serwatka, łubin, bania.
Dobre 200 setki z tucznika musiało ci zostać albo i więcej i jeszcze nawozy gratis organiczne. Co tam moja setka przy twoich dwóch.
Warchlaczki pewnie nowe już zakupione kuku łomoczą że aż miło patrzeć. Jak się góreczka przewali to znowu przed następnymi świętami niezła kasa wpadnie.
Mietko, nie po raz pierwszy dupkiem kogoś nazwałem ale sam o to prosił. I nie jest to za mówienie prawdy tylko zawsze za fałszywe oskarżenia.
Awatar użytkownika
MekkaB

stan1069@o2.pl pisze:
arek pisze:STAN chyba powinieneś coś napisać a nie udajesz greka
Wiesz jak jest ładna to przywież ją na tydzień , niedługo będą ferie to się będziemy przepraszać , ja tak na odległość nie potrafie
Ty bedziesz miał więcej czasu latać za żytem po 900 :lol:
a tak na powaznie to sobie to jeszcze raz przeczytaj i powiedz mi o co Ci biega , bo to ze mnie chcesz wkur... to wiem i nie musze Ci przypominac żebyś się odpi...
Stan uderz się w piersi lepiej!!! Nie jeden płot w kraju, do ostatniej sztachety był rozebrany właśnie przez kobiety! :-)
mietko75

Bania dziś się kończy , serwatki miało być multum , a jest tyle że przestałem jeżdzić i po trochu wozić . Dobrze że mam rentę wypadkową , to mam z czego dołożyć , bo zysków żadnych nie widzę . Ja to tylko cały czas dokładam do tego hobby . Coś w stylu co niektórych wierszy Perona .
ODPOWIEDZ