FORUM
Rynek trzody chlewnej (prognozy i wszelkie przemyślenia)
- Muchozolali
- Muchozolali
Wnoszą ! Poznajemy kto z nami gra uczciwie a kto obłudnikiem jest!F1 pisze:Dajcie na luz Swięta się zbliżają a wy sobie do gardeł skaczecie i zaśmiecacie temat postami które nic nie wnoszą
A jak już poznasz to masz szansę, tu na forum "defense system" włączyć i omijać posty jegomościa, bo te są dopiero bezwartościowe!
Z tematu świńskiego

Chłopy może faktycznie na zimową porę Puławskie tudzież Złotnickie planować na sprzedaż

To jakaś aluzja do mnie?MekkaB pisze:Wnoszą ! Poznajemy kto z nami gra uczciwie a kto obłudnikiem jest!F1 pisze:Dajcie na luz Swięta się zbliżają a wy sobie do gardeł skaczecie i zaśmiecacie temat postami które nic nie wnoszą
A jak już poznasz to masz szansę, tu na forum "defense system" włączyć i omijać posty jegomościa, bo te są dopiero bezwartościowe!
Z tematu świńskiegoDziś obszedłem 4 sklepy rzeźnickie co by słoniny kupić dla sikorek i aż w jednym dostałem za jedyne 6,20 za kg.
Chłopy może faktycznie na zimową porę Puławskie tudzież Złotnickie planować na sprzedaż

zm, sklepy mięsne i cała reszta ma zawsze równo, np.nie ważne czy my mamy 5 czy 6 zł/kg oni zawsze mają swoją marżę np. 5% a jak świnki poleciały z 6 na 5 zł to w sklepach nic nie staniało i nawet nie musi drożeć bo zbyt mniejszy czy większy przed świętami jest, a towar taniej kupują od rolników marża ustalona wpada do kieszeni
-
- Muchozolali
Ja pier...... sim601! Masz głowę i ch..j to kombinuj. Papier nie gryzie, sam napisz do MRiRW. Przedstaw potem na forum treść, może kto iny skorzysta i też napiszesim601 pisze:Nie wiem czy to pomoże ale niech Baraki lub Marucha napiszą coś co opisuje obecną sytuację i wysle sie to do ministra tak jak było w sprawie agrobiznesu. Nie wiem czy to pomoże, ale spróbowac można.
Nic nie zaczynam . Tylko jeśli miałby ktoś pisać protest na zbyt niskie ceny , to raczej ten co biadoli , a nie ten co przekonuje do sporych zysków . Przecież śmiechem by nas załatwili , jak by pokazali że rolnik protestuje na niską opłacalność a zarabia 100- 200 zł na jednym tuczniku .
To nie zaczepka , to fakty .
To nie zaczepka , to fakty .
-
MekkaB pisze:Ja pier...... sim601! Masz głowę i ch..j to kombinuj. Papier nie gryzie, sam napisz do MRiRW. Przedstaw potem na forum treść, może kto iny skorzysta i też napiszesim601 pisze:Nie wiem czy to pomoże ale niech Baraki lub Marucha napiszą coś co opisuje obecną sytuację i wysle sie to do ministra tak jak było w sprawie agrobiznesu. Nie wiem czy to pomoże, ale spróbowac można.
Najlepiej krytykowac. Pomyslałem że napiszę to ktoś kto ma większą wiedzę niż ja i oni zrobią to po prostu lepiej.
-
Co buraku nudzi Ci się ?????vicia1223 pisze:Stan pewnie skręca się , że nie ma dostępu na forum , może rachunku za neta nie zapłacił i lampka na modemie pali się światłem impulsywnym![]()

jak było jeszcze z kim podyskutowac to się dyskutowało , a że poważniejsi zamilkli a gówniarze się popisują to postanowiłem działalnosc zakończyć

no ale skoro się tak o mnie martwicie to się odezwałem

dla mnie jestes gosc mądrystan1069@o2.pl pisze:Co buraku nudzi Ci się ?????vicia1223 pisze:Stan pewnie skręca się , że nie ma dostępu na forum , może rachunku za neta nie zapłacił i lampka na modemie pali się światłem impulsywnym![]()
![]()
![]()
jak było jeszcze z kim podyskutowac to się dyskutowało , a że poważniejsi zamilkli a gówniarze się popisują to postanowiłem działalnosc zakończyć![]()
![]()
![]()
no ale skoro się tak o mnie martwicie to się odezwałem![]()
![]()
PA PA
a na dziecinade nie patrz bo kryzys ich wyleczy !
pyt ??
a sądzicie że duda może ponownie upaść ?? ostatnio mówili że maciej nie stoi już na czele odsuneli go od prezesowania.... nie umiae chyba tego biznesu prowadzić....
teraz czasy niby ciężkie dla ubojni, zysków niby nie pokazuje, przejmuje innych już od chyba 4 lat a nikt chyba nie chce ładować się w takie zadłużenie i kredyt jakie ma duda..... coś mówili od biernackich ale oni to już teraz chyba będą więcej warci niż maciej.....
zastanawiam się czy opłaca się dawać do nich świnie i czy to bezpieczne ?
teraz czasy niby ciężkie dla ubojni, zysków niby nie pokazuje, przejmuje innych już od chyba 4 lat a nikt chyba nie chce ładować się w takie zadłużenie i kredyt jakie ma duda..... coś mówili od biernackich ale oni to już teraz chyba będą więcej warci niż maciej.....
zastanawiam się czy opłaca się dawać do nich świnie i czy to bezpieczne ?
Sim kolego! W tym interesie nie ma "mających większą wiedze"! Siedzisz w tym, żyjesz z tego to znaczy, że nie jesteś "mający mniejszą wiedzę". I na prawdę nie krytykuję!sim601 pisze:MekkaB pisze:Ja pier...... sim601! Masz głowę i ch..j to kombinuj. Papier nie gryzie, sam napisz do MRiRW. Przedstaw potem na forum treść, może kto iny skorzysta i też napiszesim601 pisze:Nie wiem czy to pomoże ale niech Baraki lub Marucha napiszą coś co opisuje obecną sytuację i wysle sie to do ministra tak jak było w sprawie agrobiznesu. Nie wiem czy to pomoże, ale spróbowac można.
Najlepiej krytykowac. Pomyslałem że napiszę to ktoś kto ma większą wiedzę niż ja i oni zrobią to po prostu lepiej.
pozdrawiam
Arku powiem tak . Stan niesmacznie zażartował z bliskiej Ci osoby i Ciebie to boli . A jak pierwszy czołowy lejwoda jednego z forumowiczów ( i tu nie ważne przez kogo lubiany , czy nie ) nazywał oficjalnie dupkiem , za mówienie prawdy , to jest fer ? Nikt do dziś w tej sprawie nie przeprosił i jest dobrze ?
-
Wiesz jak jest ładna to przywież ją na tydzień , niedługo będą ferie to się będziemy przepraszać , ja tak na odległość nie potrafiearek pisze:STAN chyba powinieneś coś napisać a nie udajesz greka
Ty bedziesz miał więcej czasu latać za żytem po 900

a tak na powaznie to sobie to jeszcze raz przeczytaj i powiedz mi o co Ci biega , bo to ze mnie chcesz wkur... to wiem i nie musze Ci przypominac żebyś się odpi...
mietko75 pisze:A co Ci Sim nie pasi? Baraki ma zyski na poziomie 200 zł a marucha 100 zł . Co ci się nie podoba ?
Mietko czemu swoich zysków nie pokażesz. Przecież rolniczy dochód jeszcze nie opodatkowany. Kuku, serwatka, łubin, bania.mietko75 pisze:Ja po tygodniu kiszenia dałem 50% i nic się nie dzieje . Nawet dosłownie , w chlewni cisza a wieprze tylko chrapią .Dziś dostały pierwsze łyki serwatki , a jutro ma przyjechać pani z powiatowego sprawdzić warunki .
Dobre 200 setki z tucznika musiało ci zostać albo i więcej i jeszcze nawozy gratis organiczne. Co tam moja setka przy twoich dwóch.
Warchlaczki pewnie nowe już zakupione kuku łomoczą że aż miło patrzeć. Jak się góreczka przewali to znowu przed następnymi świętami niezła kasa wpadnie.
Mietko, nie po raz pierwszy dupkiem kogoś nazwałem ale sam o to prosił. I nie jest to za mówienie prawdy tylko zawsze za fałszywe oskarżenia.
Stan uderz się w piersi lepiej!!! Nie jeden płot w kraju, do ostatniej sztachety był rozebrany właśnie przez kobiety!stan1069@o2.pl pisze:Wiesz jak jest ładna to przywież ją na tydzień , niedługo będą ferie to się będziemy przepraszać , ja tak na odległość nie potrafiearek pisze:STAN chyba powinieneś coś napisać a nie udajesz greka
Ty bedziesz miał więcej czasu latać za żytem po 900
a tak na powaznie to sobie to jeszcze raz przeczytaj i powiedz mi o co Ci biega , bo to ze mnie chcesz wkur... to wiem i nie musze Ci przypominac żebyś się odpi...