FORUM
Tryptofan w premiksie
Tryptofan w premiksie
Witam jestem tu nowy . Czy prawdą jest jak przekonuje mnie przedstawiciel josery że dla warchlaka 21kg ważny jest tryptofan??
Co ten aminokwas powoduje macie jakieś doświadczenia
Co ten aminokwas powoduje macie jakieś doświadczenia
Teraz brałem tą future i jestem zadowolony a ty też na tucz dajesz?? Ja w międzyczasie dawałem trochę de hausa też nie było źle . Najgorzej to jak trouw dał promocje na dilera i ci co brali to każdy mówił że masakra swinie nie jadły nie rosły a na etykecie to było aminokwasów full. Kolega zajechał do tego samego dilera kupił produkt konkurencji i jak by ręką odjął ja zrobiłem tak samo a nie kupiliśmy jakiegoś super premiksu jakiś de heus standart 2%. nie wiem co się zrobiło z tym trałem ale masa ludzi od nich poodchodziła u nas.
Kolega od którego biorę warchlaka odchowuje na Schaumanie. Daje jakiś koncentrat 50% robiony w Niemczech. Daje mi świniaki że duńczykom do nich daleko. Wcześniej też odchowywał na Joserze i warchlaki były średnio 3kg lżejsze w tym samym cyklu wyproszeń. Upadków też jest mniej.Ale to może byc zasługa rusztu. Stado podstawowe Naima.
-
-
Re: Tryptofan w premiksie
Stosunek strawnego tryptofanu do strawnej lizyny powinien u warchlaka wynosić 22%.
-
witam ,a stosował ktoś ferkelgold lub amino gold z sano jak się sprawóją te premiksy
Ja stosowałem przez jakiś czas aminogold forte ale bez kukurydzy. Przyrosty porównywalne jak przy koncentratach z De Heus HGC Super, więc dłużej nie stosowałem bo wychodziło drożej.