monisia ma problem

Awatar użytkownika
monikaa
Posty: 2117
Rejestracja: poniedziałek 03 wrz 2007, 19:31

monisia ma problem

Post autor: monikaa »

dostalam 3 litry bimberku 85% i teraz jak tom rozrobic dobrze?
ktos mi mowil cytryna i kawa?
ale co i jak? ile wody dolac?
baraki
Posty: 4618
Rejestracja: środa 29 paź 2008, 17:55
Lokalizacja: mazowieckie

Post autor: baraki »

Dolej 1:1 wyjdzie 42,5%, jak dla mnie ok bo mocnej nie lubię!
Awatar użytkownika
Muchozolali
Posty: 3339
Rejestracja: poniedziałek 28 maja 2007, 22:17

Post autor: Muchozolali »

z płynem borygo
Awatar użytkownika
monikaa
Posty: 2117
Rejestracja: poniedziałek 03 wrz 2007, 19:31

Post autor: monikaa »

a co z cytryna i kawa?
teraz ktos mi o rodzynkach mowil???
baraki
Posty: 4618
Rejestracja: środa 29 paź 2008, 17:55
Lokalizacja: mazowieckie

Post autor: baraki »

Tylko nie kranówy bo może zmętnieć! najlepsza źródlana wprost ze strumienia, w ostateczności oligocenka może być.
baraki
Posty: 4618
Rejestracja: środa 29 paź 2008, 17:55
Lokalizacja: mazowieckie

Post autor: baraki »

Do bimberku to najlepiej troche cukru przepalic na ciemny karmel.
Awatar użytkownika
monikaa
Posty: 2117
Rejestracja: poniedziałek 03 wrz 2007, 19:31

Post autor: monikaa »

moglby ktos konkretnie krok po kroku powiedziec co mam z tym zrobic? :P
wojce
Posty: 818
Rejestracja: sobota 30 paź 2010, 13:00
Lokalizacja: wielkopolska

Post autor: wojce »

polej tu po szklance chłopom wypijemy bez rozrabiania :lol:
brzydal
Posty: 2013
Rejestracja: czwartek 24 maja 2007, 19:50
Lokalizacja: północne mazowsze

Post autor: brzydal »

weź pół szklanki ciepłej wody rozpuść w niej miód ile sie da nastepnie wyciśnij całą cytrynę następnie wlej do litrowego naczynia pół litra twojego bimbru później dolej do niego szklankę z miodem i cytryną i do pełna dolej wody potem głęboko schowaj żeby nie zginęło i po kilku dniach możesz konsumować a jak cie przypili to nawet za dwa dni ale najlepsze jest jak sie przegryzie ze dwa tygodnie
baraki
Posty: 4618
Rejestracja: środa 29 paź 2008, 17:55
Lokalizacja: mazowieckie

Post autor: baraki »

Bierzesz 3 litry wody, (jesli jakośc watpliwa to przegotowanej) ewentualnie doprawaiasz tę wode wedle uznania, jak chcesz kawa to dajesz troche rozpuszczalnej, jak chcesz palonym cukrem to smażysz w małym naczynku jakies 100g cukru a potem zozpuszczasz w tej wodzie. Następnie mieszasz wode z bimberkiem nalewając wody do połowy flaszki a reszte uzupełniasz cennym surowcem.
Rodzynki tak, ale tu wskazane było by je zalać alkocholem i zostawić na jakiś czas.
Awatar użytkownika
monikaa
Posty: 2117
Rejestracja: poniedziałek 03 wrz 2007, 19:31

Post autor: monikaa »

:P :P :P
bedzie wodeczka

jak dlugo tzymac w tej miksurze?
rolnik sam w dolinie
Posty: 92
Rejestracja: środa 13 lut 2008, 22:16
Lokalizacja: mazowieckie

Post autor: rolnik sam w dolinie »

waśnie taki bim berek z rozpracowałęm z szwagrem na czysto :D :D ale trzyma!!!! polecam monisia
Vistula
Posty: 69
Rejestracja: piątek 30 lis 2012, 19:43
Lokalizacja: Lublin

Re: monisia ma problem

Post autor: Vistula »

monikaa pisze:dostalam 3 litry bimberku 85% i teraz jak tom rozrobic dobrze?
ktos mi mowil cytryna i kawa?
ale co i jak? ile wody dolac?
RECEPTY prosto z akademika (bo przecież wódka to nie alkohol tylko lek xD)
nr. 1
1:1 bimber z piwem Porter, smak taki że nic do popicia nie potrzebujesz, po 400 ml bez popicia wymiotowałem dalej jak widziałem (metr ode mnie widziałem mgłę xD)
nr. 2
1:2 bimber z koncentratem soku, np. tym z biedronki (paloma). Mimo że dziś odrzuca mnie na zapach i smak wódki to pije się bardzo przyjemnie, a kopie równo xD
nr. 3
bimber z miodem i cytryną - miód najlepiej lipowy a i cytryny też wg uznania, jeśli miód fałszowany to będzie mętny roztwór a jeśli naturalny - prawdziwy - klarowny jakoby wino xD
nr. 4 -----potwór xD
bimber z kilkoma "holsami" (takie mocne cukierki miętowe)
boże tego nie da się pić ale jest zajebiste. Dobre na juwenalia xD

inne rób wg uznania ale obliczaj sobie końcowy alkohol od 30% do 40% żeby nie było zbyt słabe i zbyt mocne

dodatki kawy do bimbru sobie odpuść bo naniszczysz sobie bimbru takim czymś
Awatar użytkownika
monikaa
Posty: 2117
Rejestracja: poniedziałek 03 wrz 2007, 19:31

Post autor: monikaa »

dzieki :)
poeksperymentuje
nemezis
Posty: 2899
Rejestracja: piątek 04 lut 2011, 18:37

Post autor: nemezis »

Monika pamietaj przez zoładek do serca.
Grześ1234
Posty: 636
Rejestracja: środa 18 sie 2010, 21:34
Lokalizacja: Świętokrzyskie

Post autor: Grześ1234 »

może nie niszcz takiego trunku dobrego...:D:D:D szybciej kopnie.... :lol: :lol:
Awatar użytkownika
monikaa
Posty: 2117
Rejestracja: poniedziałek 03 wrz 2007, 19:31

Post autor: monikaa »

w weekend juz bedzie mozna testowac :lol:
nemezis
Posty: 2899
Rejestracja: piątek 04 lut 2011, 18:37

Post autor: nemezis »

A z jakiego zródełka miałas ten bimberek.
Awatar użytkownika
Muchozolali
Posty: 3339
Rejestracja: poniedziałek 28 maja 2007, 22:17

Post autor: Muchozolali »

z płynu do spryskiwaczy
ziutek
Posty: 1442
Rejestracja: czwartek 23 gru 2010, 14:02
Lokalizacja: podlasie

Post autor: ziutek »

Ważne tam z czego aby kopalo
Grześ1234
Posty: 636
Rejestracja: środa 18 sie 2010, 21:34
Lokalizacja: Świętokrzyskie

Post autor: Grześ1234 »

i żeby się po nim widziało... :D:D:D
ziutek
Posty: 1442
Rejestracja: czwartek 23 gru 2010, 14:02
Lokalizacja: podlasie

Post autor: ziutek »

Gorzej jak w sedesie muszla odstanie
nemezis
Posty: 2899
Rejestracja: piątek 04 lut 2011, 18:37

Post autor: nemezis »

W Polsce najlepsze zródełko na towar 1wsza klasa to Policjanci a nie jakies tam płyny degustujecie a nastepnie na slepo całujecie muszle.
Grześ1234
Posty: 636
Rejestracja: środa 18 sie 2010, 21:34
Lokalizacja: Świętokrzyskie

Post autor: Grześ1234 »

Znam jednego strażaka co robi złoto towarek :):):)
ODPOWIEDZ