FORUM
Uprawa zboz
-
-
-
-
-
Jak nawozy poszly na rzepak i przymarzlo i lezy 10 centow sniegu to przy plusowej temp po niedzieli bedzie jak znalazl niech sie martwia ci co nie posiali bo po roztopach bedzie ciapa. Na rzepak jak najwczesniej nawozy sposob sprawdzony ja posialem teraz czekam na chowacza jak snieg sie roztopi ukladam zolte naczynia i do przodu . Moze jak bede stosowal oprysk doloze odzywke i gitara pozd wszystkich nie spekulujmy co by bylo gdyby czas pokaze .
Nie ma się z czego cieszyć że posieliściejuż nawóz. Po pierwsze wzmożyliście wegetacje co może sie przyczynić do wypszeniauefa pisze:Jak nawozy poszly na rzepak i przymarzlo i lezy 10 centow sniegu to przy plusowej temp po niedzieli bedzie jak znalazl niech sie martwia ci co nie posiali bo po roztopach bedzie ciapa. Na rzepak jak najwczesniej nawozy sposob sprawdzony ja posialem teraz czekam na chowacza jak snieg sie roztopi ukladam zolte naczynia i do przodu . Moze jak bede stosowal oprysk doloze odzywke i gitara pozd wszystkich nie spekulujmy co by bylo gdyby czas pokaze .
Po drugie po takim wysianiu jakiś tam proceny tego nawozu jest juz na straconej pozycji.
Ale jak juz posiny to posiany tragedji wiadomo nie ma, ale takie pisanie głupot że ci co nie posiali niech sie martwia jest głupie.
Niestety z tym wczesnym siewem nawozów to nie do końca prawda dużo zależy od roku bodaj dwa lata temu była mokra wiosna ci co wcześnie posiali mieli marne zboża a te posiane niby pózno sypały rekordowouefa pisze:Jak nawozy poszly na rzepak i przymarzlo i lezy 10 centow sniegu to przy plusowej temp po niedzieli bedzie jak znalazl niech sie martwia ci co nie posiali bo po roztopach bedzie ciapa. Na rzepak jak najwczesniej nawozy sposob sprawdzony ja posialem teraz czekam na chowacza jak snieg sie roztopi ukladam zolte naczynia i do przodu . Moze jak bede stosowal oprysk doloze odzywke i gitara pozd wszystkich nie spekulujmy co by bylo gdyby czas pokaze .

-
ja kupuje tu http://www.biofood.com.pl/oferta.htmwetman pisze:-Miejmy nadzieję, że nie. U mnie owies leży od 7 marca w glebie. A tak inaczej, gdzie kupujecie nitraginę i ile to cholerstwo kosztuje?
dzwonie i zamawiam i przychodzi pocztą nie pamiętam ile za to płaciłem zadzwon i zapytaj
-
Można siać nawet w boże narodzenie, wg prawa nie można siać jakichkolwiek nawozów jak jest okrywa śnieżna, oczywiście wolny wybór, ale należy uwzględnić czynnik ryzyka w postaci życzliwych, którzy jak trzeba uprzejmie doniosą gdzie trzeba i tu trzeba się zastanowić czy na śnieg rzeczywiście się opłaci????uefa pisze:witam glupie to jes to ze w domu siedzisz i agrobiznes ogladasz koledzy z forum pytaj a czy mozna siac na snieg bo potem nie wiada traktorem wdg mnie mozna na snieg ale warstwa sniegu nie moze byc wyzsza niz 8 cm wtedy sie zgodze z tym i saletrzak pozd
-
-
-
bylem na polu pod sniegiem jeczmien puscil łądne korzonki, w góre kielek juz tez puścił , moim zdaniem wszystko przebiega prawidlowo. jutro dwa tygodnie jak jest zasiany, jestem dobrej myśli. jesli powschodzi bede sie staral przedstawiac fotograficznie przebieg wegetacji tego "zbyt wcześnie " zasianego jeczmienia.
jutro zabieram glebe do szkoły i zrobie analize ile jest azotu w wierzchniej warstwie po nawożeniu
jutro zabieram glebe do szkoły i zrobie analize ile jest azotu w wierzchniej warstwie po nawożeniu
-
Ty kaziu w końcu kim jesteś ;maciek* pisze:bylem na polu pod sniegiem jeczmien puscil łądne korzonki, w góre kielek juz tez puścił , moim zdaniem wszystko przebiega prawidlowo. jutro dwa tygodnie jak jest zasiany, jestem dobrej myśli. jesli powschodzi bede sie staral przedstawiac fotograficznie przebieg wegetacji tego "zbyt wcześnie " zasianego jeczmienia.
mackiem z gwazdką ??????????
mackiem 777 ????????????????????
kiedyś nawet pisałeś że się ładnie rozwijasz
dzisiaj piszesz ze jeszcze chodzisz do szkoły
jutro pewnie napiszesz ześ do łóżka nasikał ??????????? i będziesz maćkiem lejochem po jutrze