Co z tą POLSKĄ? polityka, wybory

andrzej19570

Re: Co z tą POLSKĄ? polityka, wybory

Post autor: andrzej19570 »

No właśnie to miałem na myśli pisząc wyżej że o północy Pawłowicz jadła.Ale Stan już zapomniał jak PO w nocy obradowała.A nocna zmiana z 1992 roku jak obalili rząd Olszewskiego!!Pewnie w imię demokracji.Wałęsa,Tusk,Pawlak i inni bo nie chcieli skończyć z układami w Magdalence.Inaczej by dziś wszystko wyglądało w Polsce jakby wtedy rozliczyli się z przeszłością.Ale postkomuna trzymała się wtedy mocno a i dziś nie chce popuścić!!!Nawet na tym forum ma swoich klakierów!!!
arek

Post autor: arek »

F1 nie tak dawno pisałeś ze dajesz sobie jeszcze 5 lat i jak się nie poprawi oplacalnosc to kończysz z tym biznesem
stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

Obradowanie w sejmie po nocach wcale nikogo nie dziwi bo jak coś większość zaplanuje a opozycja miesza to się przedłuża :lol: :lol: ale żeby ślubowanie po północku odbierać :shock: albo na spotkanie z prezesem po nocach się tułać :lol: :lol: ludzie o czym Wy mówicie :mrgreen:
nemezis

Post autor: nemezis »

..
Ostatnio zmieniony wtorek 24 maja 2016, 15:24 przez nemezis, łącznie zmieniany 2 razy.
stan1069@o2.pl

To zadzwoń jak Ci się maciora prosi niech przyjedzie i popilnuje :lol: :lol:
andrzej19570

Post autor: andrzej19570 »

Albo pod przyczepą posiedzi zamiast ciebie!!!
Stanislaw

Post autor: Stanislaw »

stan tylko krowa zdania nie zmienia
mietko75

Post autor: mietko75 »

Gdy chcieli okraść i Lasy Państwowe , to aferę z Pawłowicz wynaleźli i Owsiaka o malwersacje oskarżali . Szukali tematów zastępczych , aby o kolejnym rabunku nie gadać . Mogły ku-rwy przy czerwcowej ustawie nie grzebać i ambarasu by nie było. Jakoś wtedy awantury nie było.
Moim zdaniem tę zorganizowaną grupę przestępczą która w czerwcu niekonstytucyjny wybór wymusiła, teraz chciała wyłudzić legalność tamtego wyboru oraz po prze zastraszanie chciała osiągnąć pełnię władzy w trybunale, bo własnej władzy została przez naród pozbawiona, to obecnie rządzących powinni: Skuć, spałować, osądzić i zamknąć na jak najdłużej. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :evil: :evil: :evil: :evil:
Stanislaw

dokladnie i przykladnie
F1

Post autor: F1 »

arek pisze:F1 nie tak dawno pisałeś ze dajesz sobie jeszcze 5 lat i jak się nie poprawi oplacalnosc to kończysz z tym biznesem
Arku 5 lat jak myślisz ile tych macior teraz krytych będzie za 5 lat ?
Stan orędzie prezydenta wysłuchałeś? Teraz już wiesz po co i dlaczego 8)
arek

Post autor: arek »

gdybym kupił chlewnie to nawet przez myśl by mi nie przeszło aby likwidować nawet za 5 lat a loch pewnie żadna nie zostanie
pio

Post autor: pio »

Stan gdzie byłeś w czerwcu jak PO dokonywało zamachu na trybunał jakoś wtedy ci to nie przeszkadzało.
1963

Post autor: 1963 »

PO,PiS jedni drugich warci ale radykałów i oszołomów zdecydowanie w PiSie więcej
stan1069@o2.pl

Mnie tak trybunał w czerwcu interesował jak zesłoroczny śnieg podobnie mnie teraz interesuje :lol: :lol: :lol:
przecież to wcale nie chodzi o to ilu kiedy i kogo wybrali :lol: :lol: :lol:
jak w czerwcu żle wybrali to trzeba było zaskarzyć do trybunału i sie dostosować do tego co trybunał orzekł
nie wiem czym się kierowali przy wyborze w czerwcu pewnie więcej wiedzieli ode mnie o zapędach prezesa i to by ich usprawiedliwiało :lol: :lol: :lol:
sposób wyboru trybunału okazał się nie za dobry bo nikt nie przypuszczał że jedni dadzą rade 8 lat rządzić i wybierać trybunał temu który władzę obejmie :lol: :lol:i mu właśnie trybunał będzie przeszkadzał :mrgreen:
wojce

Post autor: wojce »

Na to wychodzi ,że Pis nie umie napisać ustawy zgodną z konstytucją robiąc taka szopkę ostatnio po nocach wokół trybunału :)
Stanislaw

wojce naprawde nie wiesz o co biega czy rzniesz glupa jak wszyscy politycy
wojce

Post autor: wojce »

Wiadomośći jest tyle z różnych stron ,że w tym trybunale może biegać o wszystko , od zwykłej przepychanki o stołki po nawet wprowadzenie dyktatury przez naszego prezesa wachlarz jest duży ,dowiemy sie o tym pewnie nie długo co za plan miał prezes w głowie
krzywy

Post autor: krzywy »

Najbardziej to rżną głupa ci spod znaku PiS. Oni już wybrali sędziów i co im może taki TK.
Większość ich zwolenników z tego forum słyszało tylko ich linię obrony (oni tak robili to i my też możemy). Każdy miał szansę zobaczyć i posłuchać wystąpień stron przed TK. Głównym argumentem pani od prezydenta było "tak jakby", a przedstawiciel sejmu przyszedł nieprzygotowany.
mietko75

Po co miałby się przygotowywać skoro prawo nie może działać WSTECZ .Prawnicy mówili przed wczorajszym posiedzeniem że trybunał nie miał prawa stosować tego zakazu wyboru w formie zabezpieczenie i nie może orzekać o ustawach które już obowiązują . Tylko i wyłącznie o ustawach które mają wejść w życie . Tylko tych prawników nie puszczają w pediach publicznych , bo i po co naród ma prawdę znać . Domeną PO jest robić dużo szumu aby ludzi ogłupiać . Z śp prezydentem Kaczyńskim Donald też o fotel się kłócił . Nie ważne czy ktoś go lubił , czy nie , to była głowa państwa i rudy złodziej nie miał prawa zabraniać mu Kaczyńskiemu wyjazdu na szczyt . Aż trybunał musiał się taką błahą by się wydawało sprawą zajmować . To jest dopiero szczyt hipokryzji i uprawiania polityki niszczenia . Tamto ścierwo co pod płaszcz Angeli uciekło powinno za te czyny przed sądem wojskowym stanąć . Ci z PO identycznie postępują i ktoś kto tego nie widzi to albo jest ślepy , albo już całkiem ma mózg wyprany . Dodam tylko że nigdy za PISem nie głosowałem i prezydent Kaczyński też mi nie odpowiadał .
stan1069@o2.pl

Widzisz jak się czasy zmieniają , wcześniej prezydent się rwał na szczyty a teraz się do Watykanu rwie :lol: :lol:

Mietek ja wiem że Tobie by pasowało żeby Kukiz rządził ale to jest na razie Twoje marzenie :lol: a fakty są inne :shock:
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Post autor: mytotoksyna1 »

:D Mietkowi to marzy się gra na cymbałkach i grzebieniu. :wink:
..ewentualnie organkach ustnych.
mietko75

Kukiz bardziej na premiera niż na prezydenta się nadaje . Chociaż Wałęsa był prawdziwym cepem a Belweder rezydował . Duda jest wyszkolony i reprezentatywny , no i córę ma fajną , tylko żeby dyktatora Jarka za wiele nie słuchał .Tylko z drugiej strony , kto ma tą mafię PO, PSL z Nowoczesną przy boku zdelegalizować jak nie jakiś "fanatyk " . Mądry człowiek to od tego bagna z dala będzie się trzymał . Przecież Petru to teraz z Palikota robi , widać to gołym okiem . Straszy trybunałem stanu , Stanem Wojennym , namawia do przygotowywania się na pacyfikację przez obecną władzę . W tym programie po 20 ci dwaj uczeni na te zarzuty od jakiejś tam redaktorki , prosili ją aby takich głupot w ogóle publicznie nie powtarzała . Po pierwsze twierdzili że to trybunał łamał prawo i żadna rezolucja nawołująca sejm do zaniechania wyboru nowych sędziów nie powinna mieć miejsca . To trybunał wykraczał poza swoje kompetencje a do wiadomości publicznej podaje się inne informacje . Ci uczeni zaznaczali że nigdy z żadną partią nie byli związani , po prostu mówią jak jest . A przepisy związane z podejmowaniem przez trybunał jakiejś decyzji są tak zawile sformułowane że tak na prawdę każdy z sędziów może co innego orzekać i każdy będzie miał rację . To mówili ci uczeni z jakiegoś tam uniwersytetu .

Myko .już Ci pisałem że zawsze DWA :!: :!: :!: :!: Dwa :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Specjalna , nadzwyczajna , dedykacja dla Mietka.
https://youtu.be/fK2fZII7GPs :D
F1

arek pisze:gdybym kupił chlewnie to nawet przez myśl by mi nie przeszło aby likwidować nawet za 5 lat a loch pewnie żadna nie zostanie
Jak nie będzie opłacalności to jaki sens w to brnąć? Rozbiorę i sprzedam na złom i obsieję cebula na szczypior :wink:
turbogrocho49

Post autor: turbogrocho49 »

Panowie z tym trybunalem to śmiech, kazdy to wie że zwyciezca bierze wszystko. Najpierw Po ustawialo wszystko. Teraz pis ustawia, odwieczne prawo zwycięzców
1963

Mietek jesteś normalny gościu a oszołomy Cie kręcą ,dlaczego ???
mietko75

Korwin to wielokrotny mistrz szachowy :idea: :idea:
mietko75

W tym czasie co ostatni post pisałem był program o tej sytuacji z trybunałem . Ale doktor politologii z Uniwersytetu warszawskiego pojechał po mafii opozycyjnej . Przecież jeśli tak jest jak on twierdzi to już po tym gangu :!: :!: Któryś z posłów PO wykrzykiwał na Trybunie sejmowej że PISowski poseł profesor Mórawski konstytucje łamie i że Jego świadectwa z uczelni studenci powinni do kosza wyrzucić . Teraz się okazuje że ten poseł co te herezje wykrzykiwał sam jako prawnik wadliwą ustawę przeforsował i to teraz ten trybunał orzekł . Wiedział że przekręt zrobił , a kogoś innego posądzał i to na trybunie sejmowej .
Będzie się działo po niedzieli
brzydal

Post autor: brzydal »

Korwin to nie jest oszołom, tylko jest człowiekiem bardzo nie wygodnym dla polityków, ma odmienną wizję funkcjonowania kraju wg. mnie dużo lepszą od obecnej i co najważniejsze jest największym przeciwnikiem uni europejskiej . Z tych właśnie powodów media go nie pokazują albo robią z tego wartościowego człowieka jakiegoś jak to 1963 napisał oszołoma.
1963

brzydal pisze:Korwin to nie jest oszołom, tylko jest człowiekiem bardzo nie wygodnym dla polityków, ma odmienną wizję funkcjonowania kraju wg. mnie dużo lepszą od obecnej i co najważniejsze jest największym przeciwnikiem uni europejskiej . Z tych właśnie powodów media go nie pokazują albo robią z tego wartościowego człowieka jakiegoś jak to 1963 napisał oszołoma.
jest przeciwnikiem unii ale nie przeszkadza mu to brać 50 koła jako euro posłowi z unijnej kasy ,to czasem nie hipokryzja ? :mrgreen:
brzydal

Post autor: brzydal »

obejrzyj sobie w necie jego wypowiedzi o parlamencie europejskim i dowiesz się dlaczego tam jest. Narazie to widzę że czerpiesz wiedze o Korwinie z telewizji albo z gazety wyborczej ja już dawno przeżuciłem się na inne źródła wiedzy o świecie i tobie też radzę.
mietko75

Dokładnie . W necie są jego odniesienia co do pensji i Krusu który płaci i to normalne i logiczne . Skoro są takie przepisy , to dla czego z nich miałby nie korzystać :?: :?: Ali to nie przestępstwo , ani hipokryzja , tylko zdrowy rozsądek . To kur-wa lepiej niech pensji europosła by nie brał a przy trybunale by kantował :?: :?: :?: Złodzieje z PO aferę wielką z trybunałem wywołali i nie długo będą publicznie za te malwersacje przepraszali . Obaj panowie przyznali że obecnie opozycja manipuluje narodem :idea: :idea:
http://vod.tvp.pl/audycje/publicystyka/ ... 5/22642451
nemezis

.
Ostatnio zmieniony wtorek 24 maja 2016, 15:23 przez nemezis, łącznie zmieniany 2 razy.
mietko75

Skończyłem oglądanie i przyszedłem poszukać tego wywiadu z tymi politologami aby tu wkleić :lol: Dokładne odbicie obecnej sytuacji w tym filmie :cry: :cry:
nemezis

l
Ostatnio zmieniony wtorek 24 maja 2016, 15:23 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

nemezis pisze:Myto -masz na dobranoc. http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html
Ten minister obrońca narodu będzie robił sobie wrogów nawet w czasie snu.
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Mietko ,kto gra w karty to ma ...... obdarty , a kto gra w szachy ma ... z blachy. :D
mietko75

Kto gra w szachy i warcaby , to ma łeb nie od parady :!: :!: :!: :lol: :lol: Głupia szma..
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

mietko75 pisze:Kto gra w szachy i warcaby , to ma łeb nie od parady :!: :!: :!: :lol: :lol: Głupia szma..
"W szachy i warcaby grają szkraby!
Monopol i domino sieje dobrobyt ino !
mietko75

Ale się będzie działo jeśli Andrzej będzie taki jak dotychczas .https://www.youtube.com/watch?v=4CXDiXmK60I
Stanislaw

Mnie trybunal do niczego nie jest potrzebny a zlikwidowac jeszcze senat . MNIEJ DARMOZJADOW KTORZT UDAJA ZE SA DO CZEGOS POTRZEBNI,Do roboty PISie .
stan1069@o2.pl

jarek84

Post autor: jarek84 »

"Z oświadczenia majątkowego Henryki Krzywonos wynika, że jej miesięczna emerytura wynosi ok. 6200 zł brutto. To trzy razy więcej niż średnia emerytura w Polsce, choć Henryka Krzywonos była tramwajarką i pracowała w stoczni, a na emeryturę odeszła w wieku 56 lat. Skąd tak wysokie świadczenie?

W oświadczeniu majątkowym Krzywonos, posłanka PO, napisała, że w 2014 r. otrzymała 74 771 zł emerytury. Miesięcznie to ok. 6230 zł. Mniej więcej tyle wynosiła generalska emerytura Wojciecha Jaruzelskiego... To kwota olbrzymia, ponad 3 razy większa niż średnia emerytura w Polsce."
to największy bohater PO który obalał komune...... no i prosze
jarek84

Post autor: jarek84 »

Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Stanislaw pisze:Mnie trybunal do niczego nie jest potrzebny a zlikwidowac jeszcze senat . MNIEJ DARMOZJADOW KTORZT UDAJA ZE SA DO CZEGOS POTRZEBNI,Do roboty PISie .

Stanisław !! Zgadzam się z tobą i podpisuję się pod tym rękoma, nogami i językiem.
mietko75

https://www.youtube.com/watch?v=yrJ_lzYGJdg
Dziś znów krytycznie o tej mafii z opozycji mówili . http://www.tvp.info/14712728/po-przecinku
Ten szmaciarz z Nowoczesnej to chyba niedługo chłosty się doczeka . Namawia i namawia do demonstracji przeciw PISiorom i 12 osób na demonstrację namówił a na samo zapalenie lampek na choince przyszło ponad 100 000 osób :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Szmaciarz namawia ludzi aby pięćset złoty na dzieciaka nie brać gdy PISiory ustawę wprowadzą , to ku-rwa Stan mam brać , czy nie :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: To ścierwo wszystkie pomysły Pisiorów ma zamiar torpedować , to ja już się w tym gubię :oops: :oops:
Stan brać te srebrniki , czy nie :?: :?: Ty kurczę też tekturowym rolnikiem jesteś a dopłaty bierzesz , to ja chyba tym bardziej po pięćset złoty z uniesioną głową będę mógł przytulić . :idea:
F1

stan1069@o2.pl pisze:http://wiadomosci.onet.pl/kujawsko-pomorskie/kaczynski-nie-byloby-zwyciestwa-bez-o-tadeusza-rydzyka-i-radia-maryja/32m6rb
Widzę że żal Ci dupę ściska że Ojciec Dyrektor nie zaprosił :wink:
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

mietko75 pisze:https://www.youtube.com/watch?v=yrJ_lzYGJdg
Dziś znów krytycznie o tej mafii z opozycji mówili . http://www.tvp.info/14712728/po-przecinku
Ten szmaciarz z Nowoczesnej to chyba niedługo chłosty się doczeka . Namawia i namawia do demonstracji przeciw PISiorom i 12 osób na demonstrację namówił a na samo zapalenie lampek na choince przyszło ponad 100 000 osób :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Szmaciarz namawia ludzi aby pięćset złoty na dzieciaka nie brać gdy PISiory ustawę wprowadzą , to ku-rwa Stan mam brać , czy nie :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: To ścierwo wszystkie pomysły Pisiorów ma zamiar torpedować , to ja już się w tym gubię :oops: :oops:
Stan brać te srebrniki , czy nie :?: :?: Ty kurczę też tekturowym rolnikiem jesteś a dopłaty bierzesz , to ja chyba tym bardziej po pięćset złoty z uniesioną głową będę mógł przytulić . :idea:
-----------------------------------------------------------------------------
Ten szmaciarz z Nowoczesnej to chyba niedługo chłosty się doczeka

mietko75 pisze:https://www.youtube.com/watch?v=yrJ_lzYGJdg
Pewnie że bierz bo po te 500 właśnie dla szmaciarzy wymyślili żeby poszli głosować :lol: :lol: :lol: :lol:
ODPOWIEDZ