FORUM
CENY TRZODY
teraz byl bardzo dobry moment aby to zobaczyc na przykladzie tej niby gorki zaklady kupowaly na wolny rynek kazda ilosc i cene mozna bylo lepsza wynegocjowac niz na umowie z wszystkimi dodatkami,,,
u mnie nawet kiedys bylo tak ze jak na srode byl sporo zapisane do na jeden dzien opuszczali cene czlowiek z siebie wychodzil narmalenie
u mnie nawet kiedys bylo tak ze jak na srode byl sporo zapisane do na jeden dzien opuszczali cene czlowiek z siebie wychodzil narmalenie
- Muchozolali
http://www.krims.pl/jeden1pl.htm krims masz z tym cos wspolnego?? czy tylko zbieg oklolicznosci
- marek mokwa
- Kontakt:
Krims chemirol zapłacił on jest posrednikiem a wywoziłem do kruszwicy chodzi mi oto ze wiosna robił umowy na cene gwarantowana 940 zł za tone i kto sie zgodził na taki układ to musiał latem ooddac za ta cene ja naszczescie na ta umowe sie nie zgodziłem i płacił mi chemirol około 1050 za tone przy czym bezposrednio ci co mieli umowe z kruszwica to dostawali 1150 takze tak w tym roku chemirol działał
-
cena trzody
ostro w gore
Dominik 5zł???
a czym mozesz podepszec tą informacje?? czy tylko bazyjesz na wlasnej intuicji? Jezeli tak szybko cena miala by osiagnac 5zł to pierwsze oznaki zobaczymy zaraz po swietach ,wtedy cena delikatnie powinna ruszyc do gory a jezeli nie to mysle ze to sie troche jescze odciagnie ja mysle ze jak 3,8 bedzie to juz sukces
a czym mozesz podepszec tą informacje?? czy tylko bazyjesz na wlasnej intuicji? Jezeli tak szybko cena miala by osiagnac 5zł to pierwsze oznaki zobaczymy zaraz po swietach ,wtedy cena delikatnie powinna ruszyc do gory a jezeli nie to mysle ze to sie troche jescze odciagnie ja mysle ze jak 3,8 bedzie to juz sukces
-
ceny trzody
bez przesady o 5 zl to mozesz zapomniec Od poniedzialku 20
gr do gory
gr do gory
Myślę że do końca tygodnia będzie minimum 4zł. Zakłady ruszają z exportem do ruskich w tym tygodniu. Niektórzy przedstawiciele zakładów mówią że export ruszy po nowym roku ale to bzdura, chcą jak najdłużej wyciągać świnki po 3 zl. Dopłaty dodatkowo zmotywują export. Po nowym roku 4.5 do 5 zł. Jurek co ty na to?Podaj swoje przewidywania,
Ps.
Ceny w Mazowieckim ostro ruszyły w tym tygodniu. Fermówka 3.7 - 3,9 żywa
Ps.
Ceny w Mazowieckim ostro ruszyły w tym tygodniu. Fermówka 3.7 - 3,9 żywa
To wszystko nie jest takie proste na jakie wygląda zeby export ruszył trzeba przynajmniej tygodnia na podpisanie kontraktów tu chodzi o doze pieniadze wiec to i tak najszybszy termin a z doplatami jescze gorszaa sprawa bo ta cala biurokracja pochlonie nastepny min tydzien czyli juz mam 2 zeby odczuc skutki trzeba poczekac jescze ze 2 tyg gdyz narazie jest sporo zapasów(tego nikt nie wie dokladnie ile jest moze to tylko taka przygrywka)
na moje oko to przed swietami zadnych skoków bym sie niespodziewal wszysko pokaze czas przed nowym rokiem jak cena zacznie rosnac to faktycznie bedzie oznaczalo tylko jedno WZROST CEN nie chwilowy lecz odwrucenie trendy bo jak wszyscy wiemy w tym czasie powinny byc spadki!!
Jescze jedno moim zdaniem wzrostowi cen wcale nie pomogli rosjanie(oczywiscie w niewilkim stopniu i tak)
Mozemy juz miec do czynienia z brakiem zywca w kraju!!!
na moje oko to przed swietami zadnych skoków bym sie niespodziewal wszysko pokaze czas przed nowym rokiem jak cena zacznie rosnac to faktycznie bedzie oznaczalo tylko jedno WZROST CEN nie chwilowy lecz odwrucenie trendy bo jak wszyscy wiemy w tym czasie powinny byc spadki!!
Jescze jedno moim zdaniem wzrostowi cen wcale nie pomogli rosjanie(oczywiscie w niewilkim stopniu i tak)
Mozemy juz miec do czynienia z brakiem zywca w kraju!!!
-
ceny trzodycena
a moze chcesz cene na kwiecien zeby wiedziec czy robic wsady czy nie Tak sie nie da Tydz gora dwa to owszem A o
5zl to mozemy zapomniec przynajmniej narazie
5zl to mozemy zapomniec przynajmniej narazie
ceny trzody
kto wie ile płacą w Sokołowie