CENY TRZODY

SZCZYPIOREK

Post autor: SZCZYPIOREK »

WITAM!!!<br>DZIEKI ZA POZDROWIENIA! ROWNIEZ POZDRAWIAM WSZYSTKICH!!!!<br>PODLASKIE:<br>TUCZNIK - 4 -4.20 + VAT WBC<br>ZBOZE 650- 850 ZL / TONA<br>OTREBY PSZENNE 650 - 680 ZL / T
darek

Post autor: darek »

witam was <br>kochani jestescie w bledzie <br>w polsce nie bedzie mial kto chodowac swinek popatrzcie przeciez teraz płace rosna i rosnac beda i wszyscy mlodzi rusza za praca bo zony nieznajda do gospodarstwa i ze swinek bedzie ciezko wyzyc juz dobry fachowiec zarobi 4000 zł i nie musi sie wysilac zaznaczam dobry bo leń to nigdy pracy nie znajdzie i teraz sumujac 4000 * 12 miesiecy to obliczcie sobje czy wiecej zarobi sie na swinkach juz tak bylo przed 1989 r ze wszyscy mieli prace i swinek nie mial kto chodowac <br>scenarjusz powtarza sie <br>pozdrawiam was serdecznie
tragon

Post autor: tragon »

Jak będzie mało świń, to ceny ich pójdą w górę i przecież nam o to chodzi darek.
darek

tak to prawda ale nie licz ze tak pujda jak kiedys byly to nie realne bo kurs euro musi spasc a swinki w uni nie sa takie drogie i farmerzy nie maja kokosow jak by nam sie wydawalo mieso musi byc tanie bo konsument sie liczy dotej pory chodzilo ministra aby rozkrecic chodwle swinek aby na pare lat mial kto chodowas i udalo im sie to zrobic bo zadluzyli chodowcow i beda musieli produkowac i po niskich cenach <br>a miesa nie braknie nam bo jak nie bedzie w polsce to sprowadza z rosji smieszne ale prawdziwe bo w rosji produkcja ciagle wzrasta <br>tak wiec cena tak duzej jak kiedys bylo 5 zl za zywa to historia jak bedzie 4 zl za zywa to cod <br>pozdrawiam
jan

Post autor: jan »

darek masz racje<br>szykuje nam sie wielka bamba ze swinkami i nie ma co sie udzic ze cena bedzie bo swinek jest bardzo duzo i swinki w tym roku nie beda drozsze jak 360 plus vat <br>wiec chodujcie panowie i spłacaicie kredyty inwesycyjne pobrane na inwestycje budowlnale i zakup ciagnikow i cieszcie sie ze jestescie unijni farmerzy <br>nie jesat realne aby cena byla przeciez 15 lat rozkrecalismy chodowle a teraz 15 lat bedziemy likwidowac <br>pozdrawiam
rey

Post autor: rey »

WITAM WOJ. SLASKIE 3.10 BRUTTO ZNOWU 5 GR. W DOL POZDRAWIAM
Gość

Post autor: Gość »

co dalej?
Gość

i co dalej??
jawor

Post autor: jawor »

warm-mazurskie 3+ -vat BIEDA Państwo Wielka BIEDA
tragon

Post autor: tragon »

Widzę, że już w groszach ceny są podawane.
Dziadek II

Post autor: Dziadek II »

Darek i jan myślę że się mylicie w waszych prognozach cenowych na ten rok . Pod koniec lata , może nawet w sierpniu cena będzie oscylowała około 5 zł w przeliczeniu na żywą wagę . O cenie na polskim rynku wieprzowiny nie decydują wielcy producenci , tylko drobni . Nadprodukcja 5% mięsa powoduje spadek cen żywca 25-30% . Już jest widoczny spadek produkcji wśród małych producentów i będzie sie pogłebiał . Następuje bardzo duża sprzedaż loch co utrwala dalszy spadek produkcji . Kto ma paszę , i zwiększy produkcję pod konieć trzeciego kwartału i w czwaetym kwartałe to zarobi niezłą kase .
darek

do dziadka chcialbym sie mylic dziadku ale zobaczysz w sierpniu przypomnimy sobie czy ta cena 5 zl bedzie ja jeszcze raz powtarzam nieeeeeeeeeeee<br>mam troche wiadomosci ze swiata wiec stawiam ze nie bedzie <br>pozdrawiam was
Gość

Świętokrzyskie 3.10 + wat, klasa E 4.54.<br>WIR Łopuszno. Wspaniale tylko tak dalej.............
Gość

chodowco na te ceny w kraju co mamy to E za 4.54 to cena marzenie
arek e

Post autor: arek e »

zgadzam sie z darkiem ceny w tym roku nie bedzie moze 3,60 plus vat <br> jezeli euro bedzie takie tanie to ceny swinek nigdy nie bedzie wysokiej nawet jak w kraju bedzie ich brak
maniek

Post autor: maniek »

witam a w jakiej cenie kształtują sie prosięta okło 20 kg pbz x petrę woj kujawsko pomorskie pozdrawiam !
jak mówi ruskie przysło

Post autor: jak mówi ruskie przysło »

Darek &quot
darek

kochani pani gilowska ma załozenia ze kurs euro na koniec roku 350 /360<br>wiec odpowiedzcie ile bedzie kosztowac swinka
zic zac

Post autor: zic zac »

na jutro tj.28.02. wbc cena tzw. końcowa 4+vat - łódźkie
Gość

kto poda aktualne ceny?<br>południowa wlkp E 4,20-4,40zł/kg<br>
Gość

sprzedalem dzisiaj po3.30 +wat pozdrawiam<br>kujawsko pomorskie
Gość

do maniek:<br>jak to była ilość i jaka jakość!! to przede wszystkim ważne.<br>sami wiecie że cena żywca jest adekwatna do jakości.<br>lepsze porównanie daje cena wbc.<br>
Miłego dnia

Post autor: Miłego dnia »

Wielkopolskie Powiat Pleszew gm Kotlin 3,3+vat<br>
Gość

do gul ej kto onas tak placi po 3.3 bo ja sprzedawalem do salussa i po 3 +vat i skad jestes ??
monika

Post autor: monika »

gul do pachury sprzedawales jesli nie to do kogo pozdrowienia
blazej

Post autor: blazej »

Waldi z kat dokladnie jestes ??
mm

Post autor: mm »

Skiba woj.KUJ-POM 4.1E+vat
DziadekII

Post autor: DziadekII »

Miechów woj.małopolskie 3,1 +VAT
Gość

3,2+VAT MAZOWIECKE
JUREK

Post autor: JUREK »

witam serdecznie unas 295 plus vat łodzkie<br>pozdrawiam
przemo

Post autor: przemo »

24.02.07, 90 szt , 106 kg ż.w. na WBC 4,42 zł brutto, i tak się zastanawiam czy coś się zmieni w najbliższym czasie tj. od 5.03 bo mam kolejną parie ok. 80 szt i niewiem czy wstrzymać się tydzien z sprzedażą czy nie. Co wy na to. <br>pozdro przemo
maniek

Post autor: maniek »

d o staszek sprzedaje okolo 25 miesiecznie jestem malutki swinki mam dobre bo tylko takie mozna tam sprzedac ta ubojnia zawsze placi 30-40 groszy wiecej na zywom jakos im sie oplaca dzieki bogu pozdrawiam
Gość

przy 52% WBC 4,08netto plus doplaty kuj pom
trebor

Post autor: trebor »

witam unas 3,20 plus wat śląskie
roman

Post autor: roman »

za 57%dostalem 4,61brutto WBC kuj pom
Gość

do Kolo.Płaciła tak MAKSOLA Kotlin<br>

macie na myśli:
1.

Post autor:
macie na myśli:
1.
»

Kochani uporządkujmy trochę Wasze ceny<br>pisząc &quot
rey

Post autor: rey »

witam woj. slaskie 3.15 brutto na dzis
JUREK

290 PLUS VAT ŁODZKIE KIERNOZIA<br>SWINEK DUZO
GG 4102275 zapraszam do w

Post autor: GG 4102275 zapraszam do w »

Chętnie kupię w takiej cenie 2,90 + vat<br>u nas poniżej 3,10+vat kłopocik dostać<br>Rolnicy wstrzymują się ze sprzedażą.<br>
roman

Post autor: roman »

do staszka nie wiem czego tu nierozumiesz przeciez brutto to znaczy z vatem to chyba kazdy wie 4,61 to przy 57% a wyjsciowa przy 52% byla 4,08 netto
JUREK

STASZKU ZAPRASZAM CIE DO KIERNOZI ŁODZKIE W KAZDY DZIEN I JESZCZE WYBREDZAJA A SWINEK B DUZO
Gość

dzisiaj peedziłem jak zawsze do salusa e 4,2 plus 5gr premi nie jest żle ostatnio pedziłem po 4,1 wyszły 3,52 wiec teraz bedzie pewnie 3,6 a to mnie w miare zadowala
Gość

maciek*<br> czyli 4,25 netto za E ???????????
Gość

maciek* 4,25 z premia i Ty sie cieszysz ze za te grosze wzieli ???? A pokasz mi zakład który dał by Ci mniej ?
Gość

sprzedaż z 6 marca 3,4 + Vat
Gość

no dokładnie - na ten tydzien to 4,3 E bez laski na wyjsciu<br>i 5 groszy ale tez premia...........:-) <br><br>25 groszy to rozumiem......
Dziadek II

Post autor: Dziadek II »

Miechów woj. małopolskie 3,20 +VAT
marek

Post autor: marek »

POMORSKIE DO MATA 4.4 ZA E BEZ PREMI
koli

Post autor: koli »

łuków 08. 03.07 tucznik 3+vat, jęczmień 75 , przenżyto i owies podobnie.
ODPOWIEDZ