FORUM
Uprawa zboz
-
-
-
-
mam pszenżyto po pszenżycie i karbendazymem zabezpieczyłbym podstawę źdźbła, a propikonazolem choroby liścianemezis pisze:Pytaj sie tam gdzie kupiłes srodki.Co w pierwszym zabiegu masz zamiar zwalczac ze mieszaszturbogrocho49 pisze:czy można zmieszać propikonazol z karbendazymem? pierwszy zabie na grzyba w pszenżycie
Na podstawe zdzbła ja pryskam tuz przed pierwszym kolankiem a to jest raczej za wczesnie na choroby liscia zapobiegawczo, wywalisz kase.Na liscia to gdy strzela w zdzbło.turbogrocho49 pisze:mam pszenżyto po pszenżycie i karbendazymem zabezpieczyłbym podstawę źdźbła, a propikonazolem choroby liścianemezis pisze:Pytaj sie tam gdzie kupiłes srodki.Co w pierwszym zabiegu masz zamiar zwalczac ze mieszaszturbogrocho49 pisze:czy można zmieszać propikonazol z karbendazymem? pierwszy zabie na grzyba w pszenżycie
O tej porze to już mało opłacalne.wetman pisze:Czy tolurex jest dobry na miotłę w pszenżycie i kiedy można go zastosować? A może jest coś lepszego i tańszego?
http://www.agrosimex.pl/index.php?page= ... d_prod=314.
-
-
jak pszenica nie wiem, owies podobno 80 kg/dzeiń opóźnienia
W doświadzeniach nieraz występują takie terminy siewu (dla porównania), jednakże moim skromnym zdaniem mamy do dyspozycji szereg rośliń, które mogą być mniej zawodne i dużo bardziej odpowiednie na ten czas, tj jęczmień jary, kukurydza, czy ewentualnie okopowe
W doświadzeniach nieraz występują takie terminy siewu (dla porównania), jednakże moim skromnym zdaniem mamy do dyspozycji szereg rośliń, które mogą być mniej zawodne i dużo bardziej odpowiednie na ten czas, tj jęczmień jary, kukurydza, czy ewentualnie okopowe