FORUM
Cena Prosiaka
cos wiecie o tej firmie http://haller-ag.de
-
- Kontakt:
-
-
30 szt prosiaka naima x pietrain
Sprzedam 30 szt prosiaka ok 20 kg Naima x Pietrain tel. 691398307
Wolne od wszystkich chorób.
Dolnośląskie, Góra
Wolne od wszystkich chorób.
Dolnośląskie, Góra
Ostatnio zmieniony poniedziałek 09 kwie 2012, 20:56 przez kondzio, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
-
- Kontakt:
Witam serdecznie
Z tematem mam mało wspólnego , ale szukając w sieci cen prosiąt trafiłem na to forum.
Sprawa wygląda tak, 15 maja obchodzę 25 urodziny i szukam prosiaka(tuszki) z okolic warszawy.
wszystkie wypowiedzi jakie widziałem dotyczyły dziesiątek bądź setek sztuk.
Mam nadzieję że choć jeden znawca tematu potraktuje mnie poważnie i coś doradzi, Liczę się również z wypowiedziami typu "zachciało się warszawiakowi świnki"
Pozdrawiam Panów i panie i dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Konrad
Z tematem mam mało wspólnego , ale szukając w sieci cen prosiąt trafiłem na to forum.
Sprawa wygląda tak, 15 maja obchodzę 25 urodziny i szukam prosiaka(tuszki) z okolic warszawy.
wszystkie wypowiedzi jakie widziałem dotyczyły dziesiątek bądź setek sztuk.
Mam nadzieję że choć jeden znawca tematu potraktuje mnie poważnie i coś doradzi, Liczę się również z wypowiedziami typu "zachciało się warszawiakowi świnki"
Pozdrawiam Panów i panie i dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Konrad
za stówę dodatkowo nawet warszawiaka traktuję jak hurtownika. Normalny prosiak 15 kilo żywca 260 złotych plus setka plus VAT. W takiej cenie pewnie i gdzieś koło Warszawy koledzy ci sprzedadzą, ubój we własnym zakresie w najbliższej ubojni. Na najbliższym rynku podobno tańsze i tanieją. Tylko tam pewnie na pary sprzedają to drugiego można sobie na majówką zrobić. Spróbujesz czy będzie smakował na urodzinach. Lokalne mniejsze ubojnie pewnie mogą i zapeklować a nawet upiec. Sto lat życzę.
Jak nie załatwisz to możesz na mnie liczyć.
Jak nie załatwisz to możesz na mnie liczyć.
- Muchozolali
-
- Kontakt:
Jestem dobrej myśli, chociaż rynek jest nie przewidywalny i różnie może być.krzywy pisze:ChlewMistrz tak trzymaj! Chociaż jeden optymista.
Ostatnio zamówiłem prosiaki od gościa który ma certyfikat z województwa łódzkiego. Zadzwoniłem, zamówiłem i cierpliwie czekałem na dostawę. W rozmowie tel. zapytałem się czy jest możliwość kupna na wagę, niestety gość nie chciał sprzedać na wagę tylko na sztuki, miały mieć 17-20kg. W dniu dostawy dzwoni i pyta się czy kolczyki muszą być? Skoro płace za nie to muszą być. Przyjeżdża transport. Patrze i myślę... 220zł brutto z sztukę a tutaj co mi przywiózł? Były niezakolczykowane, kierowca przywiózł kolczyki w reklamówce.
Poszedłem po wagę elektroniczną. Wybrałem średnią sztukę, ważyła 13kg, największą 20,5kg nie miałem ochoty ważyć najmniejszych bo pewnie z 10kg by miała. Dzwonie do właściciela i mowie że umawialiśmy się na prosiaki które będą miały 17-20kg. Powiedziałem że nie mogę mu dać 220zł/szt za taki towar jaki przywiózł jego kierowca.
Twierdził że prosiaki były ważone i miały po 20kg!!! (niektóre widocznie tak się zestresowały podróżą że straciły na wadze ponad 7kg)
Zadzwonił do kierowcy i powiedział że podmieni transport i przywiezie.
Wstyd mu było i już nie przyjechał.
Znajdzie kogoś innego i go ożeni kotami.
Rzut wcześniej też od niego wziąłem, było z 10 szt mniejszych. Był problem z prosiakiem i nie odezwałem się.Te 10szt potrzebowały jeszcze 2tygodnie żeby mieć 115kg!!
Tak więc koledzy jeśli macie jakiś kontakt na solidnego rolnika który sprzedaje zdrowe prosięta i wyrównane wagowo z województwa łódzkiego napiszcie na forum lub priv będę wdzięczny.
Pozdrawiam
Do prezi_mbl
Kolego widziałem na allegro firmy cateringowe które oferują pieczonego prosiaka z przystawkami, podzwoń i dowiedz się bo nie codziennie obchodzi się 25 urodziny

A to można jeszcze gdzieś nabyć zdrowe prosięta bo z tego co słyszałem ci co kupują to na okrągło tylko lecząChlewMistrz pisze:Jestem dobrej myśli, chociaż rynek jest nie przewidywalny i różnie może być.krzywy pisze:ChlewMistrz tak trzymaj! Chociaż jeden optymista.
Ostatnio zamówiłem prosiaki od gościa który ma certyfikat z województwa łódzkiego. Zadzwoniłem, zamówiłem i cierpliwie czekałem na dostawę. W rozmowie tel. zapytałem się czy jest możliwość kupna na wagę, niestety gość nie chciał sprzedać na wagę tylko na sztuki, miały mieć 17-20kg. W dniu dostawy dzwoni i pyta się czy kolczyki muszą być? Skoro płace za nie to muszą być. Przyjeżdża transport. Patrze i myślę... 220zł brutto z sztukę a tutaj co mi przywiózł? Były niezakolczykowane, kierowca przywiózł kolczyki w reklamówce.
Poszedłem po wagę elektroniczną. Wybrałem średnią sztukę, ważyła 13kg, największą 20,5kg nie miałem ochoty ważyć najmniejszych bo pewnie z 10kg by miała. Dzwonie do właściciela i mowie że umawialiśmy się na Aprosiaki które będą miały 17-20kg. Powiedziałem że nie mogę mu dać 220zł/szt za taki towar jaki przywiózł jego kierowca.
Twierdził że prosiaki były ważone i miały po 20kg!!! (niektóre widocznie tak się zestresowały podróżą że straciły na wadze ponad 7kg)
Zadzwonił do kierowcy i powiedział że podmieni transport i przywiezie.
Wstyd mu było i już nie przyjechał.
Znajdzie kogoś innego i go ożeni kotami.
Rzut wcześniej też od niego wziąłem, było z 10 szt mniejszych. Był problem z prosiakiem i nie odezwałem się.Te 10szt potrzebowały jeszcze 2tygodnie żeby mieć 115kg!!
Tak więc koledzy jeśli macie jakiś kontakt na solidnego rolnika który sprzedaje zdrowe prosięta i wyrównane wagowo z województwa łódzkiego napiszcie na forum lub priv będę wdzięczny.
Pozdrawiam
Do prezi_mbl
Kolego widziałem na allegro firmy cateringowe które oferują pieczonego prosiaka z przystawkami, podzwoń i dowiedz się bo nie codziennie obchodzi się 25 urodziny

-
- Muchozolali
-
co w tym dziwneg? duńskie pewnie grubo powyżej 300zł . a zboże kupowałem po 700zł po 800 to już musi być prima sort . to poile u was jest zboże? dodam że tak pięknego jęczmienia ozimego jak w tym roku to nie miałem po sąsiedzku widze podobnie więc pewnie z tąt te ceny ale pewnie z czasem się to wyrówna. swoją drogą sytuacje się odwróciły dwa lata temu u nas zboże było na wage złota