Rynek trzody chlewnej (prognozy i wszelkie przemyślenia)

vicia1223

Post autor: vicia1223 »

Peron pisze:Mekka ogląda PSY na KinoPolska :D
Albo zamiata pustynię..
mietko75

Post autor: mietko75 »

Edyta2259

Re: Ceny

Post autor: Edyta2259 »

MekkaB pisze:Edytko czekałem, czekałem i się nie doczekałem!
Tak więc IMO tak wieżę w te 5,8 jak to "że Franz strzelał do Papieża" !!!

Gdyby Ci ktoś z mojej listy dał na dzień dzisiejszy 5,8 netto/zywą to na plecach byś mu te kabany przywiozła, tak jak 100% "fermiarzy" z tego forum. Zerknij na transakcje. Tylko Łukasz pisał, że mógłby dostać 5,5 gdyby miał. Muchozoli pisał, że 5,2 dawali za 800 szt.

ps. ruszyło się obiecali odebrać w tym tygodniu :cry:
To ile będziesz płacił w tym tygodniu?I gdzie będziesz odbierał tuczniki ,może w pobliżu moich okolic,to bym Ci uzupełniła do pełnego samochodziku,abyś na pusto nie wracał ,oczywiście za dobrą cenę
stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

Pewien pan wyszukiwał agentow , po 6,2 sprzedawał partyjki prawie co drugi dzien ostatnio coś zawiesil tranzakcje :lol:
teraz nam się objawiła pani ktora wyszukuje skupników z uporem maniaka powtarza w kółko jedno i to samo

przecież numery telefonów i cenniki nie są tajne w ZM a opowiadanie o żródełkach to totalna bzdura
ja obecnie sprzedaje do ubojni w Ciężkowicach a to jest nr. telefonu do pana który kupuje 601721038 i to jest informacja
przed 1 listopada było 5,5 teraz nie dzwoniłem bo nie sprzedaje ale obstawiam 5 zeta
Edyta2259

stan1069@o2.pl pisze:Pewien pan wyszukiwał agentow , po 6,2 sprzedawał partyjki prawie co drugi dzien ostatnio coś zawiesil tranzakcje :lol:
teraz nam się objawiła pani ktora wyszukuje skupników z uporem maniaka powtarza w kółko jedno i to samo

przecież numery telefonów i cenniki nie są tajne w ZM a opowiadanie o żródełkach to totalna bzdura
ja obecnie sprzedaje do ubojni w Ciężkowicach a to jest nr. telefonu do pana który kupuje 601721038 i to jest informacja
przed 1 listopada było 5,5 teraz nie dzwoniłem bo nie sprzedaje ale obstawiam 5 zeta
Stan ,ja wiem że nie lubisz kobiet dlatego do tej pory jesteś samotny ,ale nie masz przyzwolenia abyś kobiety obrażał ,co kilkakrotnie zrobiłeś pod moim adresem ,jesteś za młody,i trochę szacunku miej .
Po pierwsze : nie wyszukuję skupników ani nie żądam nr, tel. sami je podajecie,robicie skupnikom reklamę ,bo mają problem kupienia w tak niskiej cenie jaką oferują .
Po drugie:To jest strona "Trzoda chlewna "" ceny" na której podaje każdy z nas zajmujący się hodowlą cenę w danym rejonie za swój towar,i czy Ci się podoba czy nie nadal będę w kółko podawać aktualne ceny sprzedaży ,Ty ich nie musisz czytać ani wydawać opinii w tej kwestii
Po trzecie:Nie obstawiaj jesli nie wiesz ,podcinasz gałąż na której siedzisz.
Po czwarte: Słabe masz to swoje żródełko, skoro w pażdzierniku sprzedałeś w tak niskiej cenie .
marucha

Post autor: marucha »

Edyta2259 pisze:

Gdyby Ci ktoś z mojej listy dał na dzień dzisiejszy 5,8 netto/zywą to na plecach byś mu te kabany przywiozła, tak jak 100% "fermiarzy" z tego forum. Zerknij na transakcje. Tylko Łukasz pisał, że mógłby dostać 5,5 gdyby miał. Muchozoli pisał, że 5,2 dawali za 800 szt.

To ile będziesz płacił w tym tygodniu?I gdzie będziesz odbierał tuczniki ,może w pobliżu moich okolic,to bym Ci uzupełniła do pełnego samochodziku,abyś na pusto nie wracał ,oczywiście za dobrą cenę
kolejny skupnik?
Ludzie , zróbcie jeden temat skupników i nie róbcie ze skupników głupków którzy musza podszywać się pod nieudolnych świniarzy którzy nie mogą korzystnie świń sprzedać . Po co te podchody? Przecież skupnicy to całkiem porządni ludzie są, tylko po co robią z siebie idiotów podważając ceny podawane przez forumowiczów i podając ceny do najgorzej skupujących w okolicy.
MekkaB
kiedy ostatnio sprzedałeś tucznika i poinformowałeś nas o tym. Po ile ty sprzedałeś a nie ile u ciebie na skupie było. Myślisz tylko Lukas i Muchozol ceny musi podawać a ty nie?
Ostatnio zmieniony piątek 07 gru 2012, 09:15 przez marucha, łącznie zmieniany 1 raz.
marucha

stan1069@o2.pl pisze:Pewien pan wyszukiwał agentow , po 6,2 sprzedawał partyjki prawie co drugi dzien ostatnio coś zawiesil tranzakcje :lol:

podawanie cen na poziomie 6 jest dla kogoś kto otrzymuje rzeczywistą cenę na poziomie 5 i to jest prawda, są takie skupy, to tak jak tłumaczenie żabie która całe życie tkwiła w jednej kałuży co to jest morze. To przekracza jej pojęcie i temu nie należy się dziwić. Tak po prostu jest. Tranzakcje idą nadal tylko przekazywanie ich żabom jest bez sensu. Po prostu nie zrozumieją i tylko będą kumkać. A nie żaby już dawno ceny tranzakcyjne poznały i znać będą.
Awatar użytkownika
Muchozolali

Post autor: Muchozolali »

obecna cena to cena paniki
ludzie niewytrzymali i sie wysprzedali ten proces to juz 90% realizacji
tuczników juz pomału brakuje
dziś mi zaspiewali 6,8 lub 5,3
juz w przyszłym tygodniu zminia ton
Awatar użytkownika
MekkaB

Post autor: MekkaB »

Edyta2259 pisze:

MekkaB: Przepraszam, która godzina?
Edyta: A co nie udało Ci się ukraść zegarka!

No ale rozumiem, przeżywam to samo w domu. Frustracja wywołana ZNPM zapewne, chyba że "jego" brakiem? Dalsza polemika? Zbędna ja już wiem z kim mam do czynienia, Ci co to czytają pewnie też...
Awatar użytkownika
MekkaB

Post autor: MekkaB »

marucha pisze:
Edyta2259 pisze:

kolejny skupnik?
Ludzie , zróbcie jeden temat skupników i nie róbcie ze skupników głupków którzy musza podszywać się pod nieudolnych świniarzy którzy nie mogą korzystnie świń sprzedać . Po co te podchody? Przecież skupnicy to całkiem porządni ludzie sa to po co robicie z siebie idiotów?
MekkaB
kiedy ostatnio sprzedałeś tucznika i poinformowałeś nas o tym. Po ile ty sprzedałeś a nie ile u ciebie na skupie było. Myślisz tylko Lukas i Muchozol ceny musi podawać a ty nie?
Marucha! Dopiero coś mnie za Sienkiewiczem uznał za bratnią duszę a teraz niczym Brutus...
Mam Cię za inteligentnego człowieka i wiesz dobrze, że Edytka z tą ceną u moich skupników "przeaktorzyła"
Jeśli w Zamościu płacili 6,1 to przyjmuję do wiadomości, że gdzieś w kraju zapłacą 5,8 ale nie w moim regionie! Weź sam zadzwoń i napisz mi proszę czy kłamię! Nie cisnę się przecież o to, że dostane mniej od fermiarzy!!!
Tucznika ostatnio sprzedawałem rzadko i dawno to i o cenach nie pisałem bo nie było o czym. Teraz mam na sprzedaż i piszę o cenach to znów źle!
Jak w lutym napiszę o cenie to znów mnie skupnikiem, agentem, idiotą nazwiesz? Szydzić mną będziesz bom mniejszy?
Pisałem wcześniej, że ograniczam hodowle. I tak się stało. 2 lata temu swinki z głowy gradobicie mi wybiło, na przełomie roku wszystkie zboża wymarzły, rachunek ekonomiczny nie pozwolił mi na zaproszenie kolejnych loch. Sumarycznie dobrze się stało, bo ten roczek wyjdzie mi na + dość dobrym. Pytam się więc co to ma wspólnego z nieudolnictwem?
W innej sytuacji zaprosiłbym Cię na żagle latem (piękne Jezioro Powidzkie mam po sąsiedzku) posimaglibyśmy na deskach, posmakowali regionalnej wódeczki. A teraz przyjedź i zobacz na czym polega fenomen wielkopolskiego rolnika! W większości nie duży, ale mocny, pracowity i trzyma się jak cholera! Nie gwarantuje tylko, że Cię psami nie poszczują za tego nieudacznika...
marucha

widzisz, na tym forum to jak w dobrym amerykańskim filmie akcji. Już ci się wydaje że poznałeś wszystko a tu nagle ktoś kto do ciebie na początku filmu strzelał i próbował zabić okazuje się twoim aniołem stróżem bo strzelał ślepakami aby innym pokazać ze jest twom wrogiem, a ci co dotychczas dobrzy byli, złymi się okazują.
Pisząc swój post pisałem do tych wilków w owczej skórze, którzy z naszego forum wspaniałe narzędzie pracy sobie zrobili przy okazji wmawiając istnienie tylko i wyłącznie ich najniższych cen w ich skupach. Są i ceny cennikowe są i rynkowe a są także układowe prawie przyjacielskie. Różnica między jednymi a drugimi jest znaczna. Wiem że i na samej wielkopolsce jest podobnie.
Jeśli nie jesteś skupnikiem w owczej skórze to to nie było do ciebie.
Wilk to wilk, wilki szanuję ale po co w damskie (owcze) ciuchy się przyodziewać i z przeciwnika szydzić. A i o 3 w nocy system rozpoznawania swój- obcy może zawodzić.
stan1069@o2.pl

Marucha jakiej nosisz wielkości miseczki w biustonoszu i w jakim kolorze są Twoje stringi ???? :lol: :lol: :lol:

wydaje mi się że marucha to marucha ,tabou ,edyta nie wykluczone że i marylka :o :o :o

jeszcze niech tylko z 50 gr; spadnie to wszystko się wyjaśni , po co , komu , na co itd.
mat

Post autor: mat »

skup niestety 4.7 duzo ciezkich swin skupnik bierze tylko do 145 kgi to juz jest 2 klasa powyzej tej wagi cena maciory pozdrawiam
Awatar użytkownika
Peron

Post autor: Peron »

Niedługo 150-tki będzie brał w pierwszej klasie. Spokojnie. Szkoda tylko, że ludzie wtopili ze wstawieniami na święta i nie dadzą im zarobić. Pasza chyba się dobrze sprzedaje, bo przedstawiciele od jakichś 2 miesięcy nie atakują cotygodniowo, więc znak, że świnie są. Co będzie dalej - czas pokaże. Kto ma swoje świnie i swoje pole ten może sie bez smrodu obyć i sprzedać zboże - przy takich cenach to chyba najlepsze wyjście.
Awatar użytkownika
Peron

Agrobiznes twierdzi, że popyt słaby to i ceny nie będzie. Ludzie na święta nie kupią szynki ani mięsa. Święta spędza jedząc potrawy z prosa, sorga, manioku i źmioków.
farmer84

Post autor: farmer84 »

Agrobiznes jest jak dama do wynajęcia fałszuje tak jak pasuje branży mięsnej!
vicia1223

Kasza i ryż , pyra we wszelakiej postaci od placków do ciasta ziemniaczanego , są tacy co i kartofle z chlebem jedzą :shock:
kleeer

Post autor: kleeer »

MekkaB pisze:
Edyta2259 pisze:
MekkaB pisze:Edyto! Podzwoń może sprzedasz, a juści cenę większą dostaniesz.
Od głupot to mamy polityków!
skupnik no1- 63 275 06 72

skupnik no2- 63 276 41 72

ubojnia 63 213 18 75, 63 274 61 43

zakład przetwórczy(to Ci od 4,7) 63 241 28 18

Koniecznie napisz co wynegocjowałaś!
U jednego z nich wynegocjowałam 5,80 zł netto żw. za ok.70 szt.Ale ze względu na dużą odległość nie doszło do transakcji.
Wow! Szacunek!!!
W takim razie poproszę na priv informację "który to" zobaczy moje kabany jak "świnia niebo" i uroczyście i przy kolegach z forum składam deklarację, że niczego się nie dowie!? Informacja tylko dla mnie! Bez podpuchy, że komuś dawał 5,8. OBIECUJĘ!!!
Wynegocjowane ale nie sprzedane bo za daleko ? :) Trochę śmieszne jak dla mnie
stan1069@o2.pl

vicia1223 pisze:Kasza i ryż , pyra we wszelakiej postaci od placków do ciasta ziemniaczanego , są tacy co i kartofle z chlebem jedzą :shock:
Co cie tu bawi ???? masz jeszcze czas na te zakąski tylko się musisz dobrze z kolegami wykreowac ,bo na razie pewnie na lepsze jedzenie cię stac
Ostatnio zmieniony sobota 08 gru 2012, 01:16 przez stan1069@o2.pl, łącznie zmieniany 1 raz.
baraki

Post autor: baraki »

Nie no co Ty Stan... też ziemniakami zakąszasz??? Nie pomyślał bym że aż tak się stoczysz...
gaceksz13
Kontakt:

Post autor: gaceksz13 »

niedługo to i na ziemniaki będzie mógł tylko popatrzeć :)
stan1069@o2.pl

baraki pisze:Nie no co Ty Stan... też ziemniakami zakąszasz??? Nie pomyślał bym że aż tak się stoczysz...
Jak durnia ze siebie zrobiłeś w temacie produkcji to może wystarczy :lol: i w cenach nie musisz juz barana z siebie robic :lol:
arek

Post autor: arek »

STAN myślałem ze masz uczulenie tylko na mnie a tu widzę stadka owiec chcesz się dorobic
stan1069@o2.pl

arek pisze:STAN myślałem ze masz uczulenie tylko na mnie a tu widzę stadka owiec chcesz się dorobic
Uczulenie mam na cwaniakow co mają we łbie plewy a wydaje im sie że sa najmądrzejsi :lol: :lol:
vicia1223

http://www.youtube.com/watch?v=DFTtfSzIJhI

Robert Górski idealnie odzwierciedla postać naszego Stana ..

A co do ziemniaczków Stana to pewnie z parnika próbuje czy dla świnek może podać , żeby loszka nie miała takiej smutnej twarzy..
Ostatnio zmieniony piątek 07 gru 2012, 23:05 przez vicia1223, łącznie zmieniany 1 raz.
baraki

Dureń, baran, fajna sprawa!
- Ja kudłaty durnowaty porachuje agentom gnaty!
mietko75

Vicia napisał cały post prawdy i nikt się nad nim nie pastwi . Ziemniaki już są bardzo luksusowym towarem a będą jeszcze bardziej , nie wiem tylko po co te błazeńskie docinki .
stan1069@o2.pl

Wy się chcecie jednoczyć w walce o lepszy byt rolnika ??? wystarczy wam 1 na kilu opuścić żebyście się zjedli :lol: :lol: . miałem cię baraki za poważniejszego :wink:
Awatar użytkownika
Peron

Miałem to samo napisać: jak cena spada, to się jeden drugiemu do gardła rzuca. Tylko jedno jest niezmienne w tej sytuacji: żeby napisać, że się sprzedało chociaż o 5 groszy więcej, niż pozostali... Dajcie spokój, bo jak to czytają agenci z ZM, to im się przy weekendzie wódka ze śmiechu z kieliszków wylewa.
mietko75

Obejrzałem filmik Vici i przyznam że Stan jest do Roberta podobny a Baraki i Arek do szwagra .Stan chytrzy ale ma a tamci na krzywy ryj i aby przypierdalać i za czyjeś szaleć .
pabllo222

Post autor: pabllo222 »

jakie są prognozy na styczeń bo nie wiem czy warto czekać czy sprzedawać przed świętami?
nemezis

Post autor: nemezis »

Na styczen na moje powazny brak tucznika.Mam na mysli naszego wyprodukowanego u nas.
Ostatnio zmieniony niedziela 09 gru 2012, 13:42 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
jarekw

Post autor: jarekw »

Pogodę na jutro trudno jest dobrze prognozowac a co tu dopiero mówic o cenach świń za miesiąc.
Moim zdaniem, wszystko zależy czy u Niemców skończyło się "promocyjne" mięso z niespodzianką. Jeśli tak, to pewnie cena odbije, jeśli jeszcze mają coś do utylizacji to pewnie Polacy muszą to zjeśc, więc to co się teraz dzieje, wcale nie musi oznaczac końca jazdy w dół.
Skupy w okolicy płacą najczęściej 4,9 - 4,8 netto, za kilka sztuk przy stałej współpracy trochę powyżej 5 netto.
zeus-1

Post autor: zeus-1 »

Mnie doszły takie słuchy, że w Niemczech górka świńska się skończyła ale tak naprawdę któż to może wiedzieć
pabllo222

Post autor: pabllo222 »

no to pozostaje rzut monetą :) albo pozbyć się świń w wadze ok 105-110kg do świąt albo czekać na cud w styczniu bo to niby martwy okres w handlu.
baraki

nemezis pisze:Na styczen na moje powazny brak tucznika.Mam na mysli naszego wyprodukowanego u nas.
A ja słyszałem że dużo ludzi wstawiło celując na styczeń bo liczą na poważny brak tucznika. Także kto go tam wie?
nemezis

To jakas aluzja????
stan1069@o2.pl

Każdy słyszy to co pewnie by chciał usłyszeć :lol: :lol: a mówi to co prowadzi do tego co by chciał usłyszeć :o
baraki

nemezis pisze:To jakas aluzja????
Żadna aluzja, mówię poważnie, niektórzy wstawjają własnie żeby sprzedać w pierwszych dniach stycznia i ponoć jeszcze nigdy nie wtopili.
staś1961

Post autor: staś1961 »

Powiedzmy tak do 10 stycznia ,póżniej bywa różnie.
mietko75

Zima zaczyna się rozkręcać , to i pewnie ceny się rozkręcą . Podaż się zmniejszy a popyt na sadełko wzrośnie .
W sobotę miałem 3 telefony o kabanki .
http://tvnmeteo.tvn24.pl/
Awatar użytkownika
czesio

Post autor: czesio »

proponuję wstrzymać sie ze sprzedaża do marca wtedy jest wielkanoc :D
Edyta2259

nemezis pisze:Na styczen na moje powazny brak tucznika.Mam na mysli naszego wyprodukowanego u nas.
Nie podaj prognoz ,bo co by się nie stało w styczniu ,to i tak będzie twoja wina ,będą jechali po tobie tak jak po" marucha"
nemezis

Edyta2259 pisze:
Nie podaj prognoz ,bo co by się nie stało w styczniu ,to i tak będzie twoja wina ,będą jechali po tobie tak jak po" marucha"
Jakie te prognozy by nie były to i tak cena u nas jest zalezna od ceny na zachodzie i kursu ojro.
mateuszkonrad
Kontakt:

Post autor: mateuszkonrad »

10.12.2012 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:

http://www.cenyrolnicze.pl/tuczniki/1355137332/
marucha

mietko75 pisze:Zima zaczyna się rozkręcać , to i pewnie ceny się rozkręcą . Podaż się zmniejszy a popyt na sadełko wzrośnie .
W sobotę miałem 3 telefony o kabanki .
http://tvnmeteo.tvn24.pl/
Jak Mietko kabanki sprzedaje to telefony dotychczas milczące nagle zaczynają się urywać a prognozy pogody dotąd nieprzejednane natenczas miłymi się stają
mateuszkonrad
Kontakt:

Post autor: mateuszkonrad »

10.12.2012 Rynek tuczników w Polsce.

http://www.cenyrolnicze.pl/news/2292
mietko75

Bida to dopiero nadejdzie . Fiat zamyka produkcję, Lot też będzie zwalniał ,autostrady głęboko w polu .
nemezis

Czekam na to a zwłaszcza zeby budowlanka [materiały]pierdolneła
staś1961

Post autor: staś1961 »

mietko 75 Jedyne wyjście ratująceą taką sytułacje to zakup nowego Fiata i przelot samolotem np do Brukseli.
ODPOWIEDZ