Rynek trzody chlewnej (prognozy i wszelkie przemyślenia)

stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

F1 pisze:No prawdopodobnie konkurencja< podłożyła im świnię> :lol: to może być koniec tego zakładu :cry:
http://www.youtube.com/watch?v=aQso7UteUNQ
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Post autor: mytotoksyna1 »

Stanislaw pisze:traci ale problemami Nasz kraj to jest gaszcz przepisow dla zwyklych ludzi i raj dla oszustuw z kasiorka .Dlaczego rolnik nie moze sprzedawac wlasnych wyrobow ,bo bylby ogromna konkurencja dla ZM ,a klienci poznali by smak uczciwych wyrobow To nie jest w interesie oszustuw
..........................polska nasza KOCHANA -to same ważne biurokraci i paragrafiarze ,a rzeczywistość jest rzeczywista i okrutna.
Człowiek uczciwy ,normalny ,pracowity ginie w gąszczu durnych i nie życiowych przepisów(tzw).
MAMY odpowiedż.
Białko do kiełbasy można z powodzeniem dodawać również z innych istot ziemskich .
Nawet z człowieka itp.
Ciekawe co Bruksela na to powie, przecież pociąga za sznurki!
My tylko wykonujemy polecenia z Brukseli.
Suwerenność POLSKI to mżonka .
fix

Post autor: fix »

Muchozolali pisze:pytanie czy jest dowód jak sie to dodaje
nie
jak był taki proceder dodawania to by ktos filmik nakrecił

a lekarz jest na każdym etapie
i pilnuje aby czegos nieciekawego nie wkrecić
bo na tym polega sukces polskiej żywnosci
pobożne życzenia, w które też bym tak chciał wierzyć jak Ty ale nie potrafię, a sukces polskiej żywności to jest wtedy jak sobie zrobię z 10 kg mięsa 9 kg kiełbasy wędzonej na olszynce :) i zagryzę pomidorkiem z własnej szklarni :)
Awatar użytkownika
Muchozolali

Post autor: Muchozolali »

ludzie uświadomcie sobie że za tą całą aferę bekniemy my
to w twojej kieszeni bedzie mniej
i tak program chA był pierwszym krokiem
dioksyny
afera końska dobija producentów wołowiny
uboje rytualne drobiarstwo
teraz jeszcze afera miesna
cos tam z mlekim probowali
ale jeszcze sie nie udało

My sobie nie mozemy pozwolic na taki cyrk bo nas nie stać
F1

Post autor: F1 »

stan1069@o2.pl pisze:
F1 pisze:No prawdopodobnie konkurencja< podłożyła im świnię> :lol: to może być koniec tego zakładu :cry:
No jaki prezenter taka telewizja to ich poziom trafił swój na swego :lol: :lol:
bezbarwny

Post autor: bezbarwny »

SA pisze: Co masz komentować jak ty jesteś zaślepiony propagandą uprawianą przez media one wiedzą najlepiej a prawdy tam trudno szukać
To oświeć mnie , zaślepionego...gdzie tej prawdy szukać?
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Post autor: mytotoksyna1 »

F1 pisze:
stan1069@o2.pl pisze:
No jaki prezenter taka telewizja to ich poziom trafił swój na swego :lol: :lol:
...........nie owijajmy w bawełnę ,taka jest POLSka rzeczywistość jak ten skecz PANA DURCZOKA.
brzydal

Post autor: brzydal »

Muchozolali pisze: tvn jego tak zwani dziennikarze to nie Polacy to zdrajcy
a wiecie jak karano zdrajców .
NA PAL :!:
SA

Post autor: SA »

bezbarwny pisze:
SA pisze: Co masz komentować jak ty jesteś zaślepiony propagandą uprawianą przez media one wiedzą najlepiej a prawdy tam trudno szukać
We własnej głowie i patrz na propagandę medialną przez filtr obiektywizmu i nie daj się napuszczać na żadnego człowieka bo to jest przemysł pogardy.
Bo chcesz być szanowany to szanuj godność drugiego człowieka
Stanislaw

Post autor: Stanislaw »

nie oszukujmy sami siebie polskie wyroby to chemia i najgorsze rodzaje nie miesa .Rosjanie i inni to dobrze wiedza i na nic nasze zaklinania,myslicie ze ukrywajac to dobrze robimy tylko prawda moze to zmienic bo inaczej to za chwile wcale nie bedzie potrzeba naszych swinek wedliny zrobia z miesa odkostnionego mechanicznie czytaj zmielonych kosci drobiowych i chemi.MOM nie jest dozwolony u Niemca
bezbarwny

Post autor: bezbarwny »

SA pisze:
bezbarwny pisze:
We własnej głowie i patrz na propagandę medialną przez filtr obiektywizmu i nie daj się napuszczać na żadnego człowieka bo to jest przemysł pogardy.
Bo chcesz być szanowany to szanuj godność drugiego człowieka
Muszę przyznać , że zaskoczyłeś mnie tą odpowiedzią...głęboki ukłon w Twoją stronę.
ps
wierz mi , potrafię myśleć samodzielnie.
pozdrawiam.
mediastore

Post autor: mediastore »

w temacie książki o usa

http://www.youtube.com/watch?v=p1KWnatP40k

Legutko "żywot człowieka poczciwego"
Zimkiewicz "myśli nowoczesnego e..."
mateuszkonrad
Kontakt:

Post autor: mateuszkonrad »

11.03.2013 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:

http://www.cenyrolnicze.pl/tuczniki/1362998479/
mateuszkonrad
Kontakt:

Post autor: mateuszkonrad »

11.03.2013 Rynek tuczników w Polsce.

http://www.cenyrolnicze.pl/news/2596
SA

mediastore pisze:w temacie książki o usa

http://www.youtube.com/watch?v=p1KWnatP40k

Legutko "żywot człowieka poczciwego"
Zimkiewicz "myśli nowoczesnego e..."
Dziękuje wysłuchałem do końca było super
mediastore

w Wielkopolsce Biernacki - organizuje rokosz i konfederację na 20 tego w Warszawie - przejazd podobno gratis -- w sprawie uboju rytualnego - ja tam bym dołączył GMO i świńskie bolączki - może będzie zadyma , oj gdyby tak kibole przybyli - i rozpierduchę zrobili.
inżynier

Post autor: inżynier »

Jesli protest dotyczyl by świnek i ja przyjadę bo te stowarzyszenie to dziala widzę nie dla polskiego chlopa tylko zm bedzie bronic
mediastore

inżynier -- Biernacki to też ZM - kiedyś trzoda i bydło , teraz chyba samo bydło dla koszernych , a tu razwietka suprjasa zrobiła ---- więc gdzie się nie okręcisz i tak z ZM na jednym jedziemy wozie - doją ile wlezie ale tu teraz idzie o to żeby w ogóle było co doić - trzoda zarżnięta , to teraz przez zakaz zarzynania bydła się je zarżnie właśnie - bo ileż będzie kosztować jak nikt tego nie zechce kupić--- ile kg żona kupiła wołowiny w zeszłym roku - moja ---zero ----może trochę rzeźnik wrzucił do kiełbasy jak był uczciwy.
Dane mówią że 70-80% wołowiny idzie na export i tego nam pozazdrościła UE - i odpowiednio zajeła się tematem - tu ma być nowa przestrzeń życiowa dla Nowej Wielkiej Rzeszy , bez ciężkiego przemysłu , może poza wydobywczym, i tania siła robocza.

Tymczasem , chodzą pogłoski , że Biernackiego krzywda nie spotka uruchamia zakład na Czeskiej ziemi gdzie w malych nemczech zakazu puki co jeszcze nie ma , jednak koszty transportu poniesie kto ???? Biernacki ? Importerzy ? a może polski rolnik ? Obstawiam ostatni wariant . Akcyza zaś z paliwa dodatkowo zasili dziurę budżetową i wszyscy zadowoleni - Polska wołowina droższa na rynku, Unia zadowolona, Razwietka zadowolona , zakłady transportowcy zadowoleni, a rolnik w W niebiańskim haremie Allacha.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 11 mar 2013, 20:23 przez mediastore, łącznie zmieniany 3 razy.
inżynier

Bydlo mnie nie dotyczy ale jak poslucham co ten nasz rząd robi to aż dupe ściska. Nie moga zrobic porządku i pogodzić sie we wlasnym groni. Przecież to jest taka prosta i oczywista sprawa a tu przeciągaja, przekładaja posiedzenia. Niewidzialnej ręce rynku widocznie jest to na rękę. Ale szkoda bo bydlo było do tej pory gałęzia dość opłacalna. Sam myslałem o przebranżowieniu sie a tu benc. Nie ma porządku u nas w kraju
F1

To nie nasz rząd to są pachołki na usługach uni :twisted:dają tematy zastępcze a to mniejszości seksualne, teraz a najgorsze że nie mamy wolnych mediów
Stanislaw

Musza uzgodnic kto ma kogo kochac i w jaki sposob a pozniej gospodarka
arek

Post autor: arek »

w Przysieku pod Toruniem jest zaplanowane spotkanie z rolnikami w piatek o 17 z ministrem rolnictwa może warto się wybrać kto ma blisko
mietko75

Post autor: mietko75 »

Właśnie skończył się program i wygląda na to że dowody są i to mocne .
F1

arek pisze:w Przysieku pod Toruniem jest zaplanowane spotkanie z rolnikami w piatek o 17 z ministrem rolnictwa może warto się wybrać kto ma blisko
Moim zdaniem szkoda czasu Kalemba to pajac na usługach parti rządzącej :cry:
Stanislaw

A inni byli lepsi za taka kase niejeden z Was by obiecywal wiecej Nie ma gospodarza Polski i tyle
nemezis

Post autor: nemezis »

F1 pisze:
arek pisze:w Przysieku pod Toruniem jest zaplanowane spotkanie z rolnikami w piatek o 17 z ministrem rolnictwa może warto się wybrać kto ma blisko
Moim zdaniem szkoda czasu Kalemba to pajac na usługach parti rządzącej :cry:
Zapewne na początku zaczną od wręczania odznaczen dla zasłużonych dla rolnictwa połowa czasu zleci nastepnie troszke bla bla bla chcemy ,staramy sie itd i koniec cos mi sie zdaje ze kalemba to popychel rudego .
1963

Post autor: 1963 »

ten kto ogladal program o aferze ze zwrotami wie ze kalemba zachowal sie w tej sprawie swietnie
Stanislaw

A Wegrzy zmienili konstytucje przy sprzeciwie uni i USA i wiedza kto ma kogo kochac i sie nie cackaja czy sie komus podoba czy nie
F1

1963 pisze:ten kto ogladal program o aferze ze zwrotami wie ze kalemba zachowal sie w tej sprawie swietnie
Masz racje jedyne co potrafią to wiedzą jak sie w takich sytuacjach zachować :wink:
SA

1963 pisze:ten kto ogladal program o aferze ze zwrotami wie ze kalemba zachowal sie w tej sprawie swietnie
Kalemba musi tak tańczyć jak mu zagrają
1963

Post autor: 1963 »

mowcie co chcecie ale bronil naszej rodzimej produkcji jak tylko mogl
F1

Jakiej produkcji :shock: swojej skóry :lol:
inżynier

Kalembi brak czegoś chyba jaj Dobry facet ale jakoś tak nie bardzo mu to wszystko wychodzi
Pablo80

Post autor: Pablo80 »

Najgorsze jest to,że to może nie być odosobniony przypadek. A jak za granicą podłapią to bedzie nagonka na naszą żywność i czarna du... Znowu za wszystko zapłacimy my. Jak na zachodzie afera płacimy, jak u nas to samo. Nic dobrego to nie wróży.
inżynier

w sumie to nic aż takiego sie nie stalo ale ci dziennikarze i reszta darmozjadow tak to rozdmuchja że jakby to nie wiem co sie stalo
Stanislaw

Polacy nic sie nie stalo nic sie nie stalo
arek

Post autor: arek »

tylko z tucznika ta afera stówkę zabrało
Pablo80

Post autor: Pablo80 »

Ekologicznej koniny ktoś dołożył do wołowiny i afera wielka bo myśleli,że Polaków sprawka i nas uwalą na całej lini. Jak sie okazało, że to bardziej we francji machlojki szły to troche spuścili z tonu. Ale sprawa miała duży rozpęd i nie dało się jej już zatrzymać. Gdyby odrazu Francja była podejrzana to by tak nie szczekali na początku tylko grzecznie wyjaśniali. A teraz jak się okaze że gdzieś będą za granicą wycofywać produkty tej firmy to nikt nie będzie pamiętał jej nazwy tylko bedzie wiedział że to polskie wyroby były i trzeba sie trzymac od nich z daleka.
stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

Jednym jak zabierze to drugim odda tą 100 i pewnie z tymi aferami będzie tak dopóki pogłowie do 20 milionów nie dojdzie , a cena do 3,5 :wink:
Stanislaw

oj tam oj tam damy rade
mietko75

Post autor: mietko75 »

oby u nas nigdy coś takiego si nie przydarzyło .
http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje/cie ... 0,1,0.html
F1

A wiecie co mówił kierownik we Violi jak wędliny wyjeżdżały do sklepów?<do zobaczenia> :lol: :lol: :lol:
F1

Stanislaw pisze:A inni byli lepsi za taka kase niejeden z Was by obiecywal wiecej Nie ma gospodarza Polski i tyle
Gospodarz jest tylko dba o interes zachodu a nie polskiego rolnika http://www.ppr.pl/forum/viewtopic.php?t=1901&start=0
Stanislaw

gospodarz dba o SWOJE gospodarstwo i nie zada od nastepcy zaplaty za lata swojej pracy i wypracowany majatek
tabou

Post autor: tabou »

http://www.portalspozywczy.pl/finanse/w ... 83503.html
to przez te świnie co niby w górę nie idą
Stanislaw

Jak widze tych wszystkich ekspertow ktorzy biora kase z budzetu na kilku stanowiskach i jeszcze wykladaja na uczelniach to marzy mi sie maly adolf
SA

tabou pisze:http://www.portalspozywczy.pl/finanse/wiadomosci/ierigz-wzrost-cen-zywnosci-w-tym-roku-moze-wyniesc-2-5-proc,83503.html
to przez te świnie co niby w górę nie idą
Cena świń to niewielki wzrost ale cena wędlin to tu już jest trochę inaczej i tak podwawelska 24,80zł kg szynkowa 26.40zł boczek 18,80zł a cena za wbc 6,80 zł za kg czyli widać różnice i to gołym okiem. Od mnie kupują kupują tucznika dwóch pracowników ZM obecnie na rencie po 6zł za kg żywca w sobotę a na następną sztukę mają zarobione pieniądze. Ja muszę ją hodować ponad 5 miesięcy a oni w tydzień ją zarobią i bardzo spokojnie bez wysiłku gdzie tyle kasy ginie ja myślę że to podatki we wszelkiej postaci płacone naszemu nieudolnemu Państwu.
nemezis

Post autor: nemezis »

Dzis robiłem zakupy AGD No i tak od słowa do słowa sprzedawcy pytają sie mnie po ile kabany ,ja odpowiadam ze niedawno trza było wojowac o 5 zeta dzis kiele 5,5 zeta [ogólnie loteria cenowa] Jak ci zaczeli pod nosem kur....wac ze ja oddam po tyle a oni w sklepie po 20 za byle wodniste podobne do kiełbysy cos płacą ,a wiecie jaki z tego konsensus wyszedł grono mieszczuchów mysli ze cena WBC podawana przez agrobiznes to cena zywwej wagi.
baraki

Post autor: baraki »

Nemezis pogadaliście sobie ale jak bys im zaproponował półtusze po 5zł za kg to i tak by zapytali czy taniej bys nie mógł, takie jest niestety podejście kazdego konsumenta. Ty jak kupujesz lodówke to tez masz gdzies czy producent na niej zarobił czy dołożył.
rafall

Post autor: rafall »

Mój pracownik kupił w tym tygodniu świnie od swojego sąsiada za 4.80 zł i stwierdził że drogo.
Świadomość ludzi dotyczących kosztów produkcji jest równa 0.
ODPOWIEDZ