FORUM
TRANSAKCYJNE CENY TRZODY
-
-
Rozumie , rozumi
kiedys sobie podzwoniłem do tych co tak drogo sprzedawali , a za 2 dni ogłaszli że mają do sprzedania
różnice były w okolicach 1 złotówki
a najbardziej mnie rozsmieszało że zamiast odpowiedzieć dzien dobry to goście mówili warchlak duński , holenderski albo niemiecki
nie miałem odwagi ich podkurwi... targując , bo w ich mowie wyczuwałem strach i lęk o przyszłość którą sobie zgotowali tymi hybrydami zagranicznymi
mogę tylko powiedzieć że za cenę którą 0909 podawał wnet by kupił niemałe ilości

kiedys sobie podzwoniłem do tych co tak drogo sprzedawali , a za 2 dni ogłaszli że mają do sprzedania
różnice były w okolicach 1 złotówki

nie miałem odwagi ich podkurwi... targując , bo w ich mowie wyczuwałem strach i lęk o przyszłość którą sobie zgotowali tymi hybrydami zagranicznymi

mogę tylko powiedzieć że za cenę którą 0909 podawał wnet by kupił niemałe ilości
na forum kolego na forum, chociaż ja też jeszcze raczkuję, do dziadków forumowych nie należę.
nigdy nie piszę komu sprzedaję, bo jakbyś trochę pogrzebał to byś wiedział kto jestem, możesz nawet tak jak Stan do mnie zadzwonić i o świniach pogadać. Kupujących nie traktuję jak wrogów tylko jak dobrych kolegów a kolegów się nie zdradza. Mnie też nie interesuje komu ty sprzedajesz. Mnie interesuje za ile. I cieszyłbym się gdybyś napisał że 6 już dawno zaliczyłeś. Bo to by znaczyło że ja może niedługo też tyle wezmę.
nigdy nie piszę komu sprzedaję, bo jakbyś trochę pogrzebał to byś wiedział kto jestem, możesz nawet tak jak Stan do mnie zadzwonić i o świniach pogadać. Kupujących nie traktuję jak wrogów tylko jak dobrych kolegów a kolegów się nie zdradza. Mnie też nie interesuje komu ty sprzedajesz. Mnie interesuje za ile. I cieszyłbym się gdybyś napisał że 6 już dawno zaliczyłeś. Bo to by znaczyło że ja może niedługo też tyle wezmę.
-
-
Trzeba by było ściągnąć do obsługi te kelnerki co teraz obsługują kolejki ze zbożem i pewnie rolnicy wymarli by bez jedzenia.stan1069@o2.pl pisze:Podobno nie wolno takich rzeczy robić , bo by się utworzyly gigantyczne kolejki pod tym zakłademtopo pisze:a mógłbyś konkretnie podać zakładtabou pisze:partia dziś 5,8 netto.
a ja już myślałem że polscy świniarze poginęli jak dinozaury i tylko niedobitki się ostały, a tu nagle na transakcyjnych tylu znamienitych producentów schabowego o swoim istnieniu przypomina i swoje ceny sprzedaży innym chce przedstawić. Przepraszam że bez kolejki wszedłem. Uciekam z transakcyjnych do następnej sprzedaży. Koledzy teraz wasza kolej na podawanie cen. Czekamy.
kolego, to są zwyczajne ceny - średnie.
Agent płaci 5,5 netto. Na Piotrkowie 5,8 każdemu się należy bez specjalnej gimnastyki,
http://www.cenyrolnicze.pl/tuczniki/1344204001/
informują o niższych i o wyższych cenach cennikowych a zapewne ceny transakcyjne są o 0,1 0,2 wyższe. Same zm w agrobiznesie podawały ceny za E 7,3 a za S 7,4. Dodaj do tego przebitkę bo tak deklarowały i wydajność 80 procent, a taka jest w niektórych zakładach. Przy cenie półtuszy około 7,5 za żywiec wychodzi 6. A niektórzy deklarują i 82 procent wyboju to siódemka liźnięta.
Jak więc widzisz daleko nam do ceny rewelacyjnej.
I po to się Mateusz co tydzień trudzi i ceny zbiera abyśmy najlepiej płacącym świnie dostarczali, z tą tylko uwagą aby nie dać im za wiele bo wtedy kolejki się stworzą i ceny polecą. Po to też Baraki ceny sonduje i nam je obwieszcza, abyśmy nie myśleli że już super cenę zaliczyliśmy.Zawsze ktoś będzie miał cenę wyższą ale i niższą.
A jak znajdziesz kiedyś jakieś malutkie żródełko dobrej wody to sam pij do woli oraz najlepszemu przyjacielowi pozwól sie napić licząc że on tobie odpłaci się tym samym. Całej wioski do źródła nie prowadź, bo źródło ci zmarnują, drogi do swojego nie pokazując.
Agent płaci 5,5 netto. Na Piotrkowie 5,8 każdemu się należy bez specjalnej gimnastyki,
http://www.cenyrolnicze.pl/tuczniki/1344204001/
informują o niższych i o wyższych cenach cennikowych a zapewne ceny transakcyjne są o 0,1 0,2 wyższe. Same zm w agrobiznesie podawały ceny za E 7,3 a za S 7,4. Dodaj do tego przebitkę bo tak deklarowały i wydajność 80 procent, a taka jest w niektórych zakładach. Przy cenie półtuszy około 7,5 za żywiec wychodzi 6. A niektórzy deklarują i 82 procent wyboju to siódemka liźnięta.
Jak więc widzisz daleko nam do ceny rewelacyjnej.
I po to się Mateusz co tydzień trudzi i ceny zbiera abyśmy najlepiej płacącym świnie dostarczali, z tą tylko uwagą aby nie dać im za wiele bo wtedy kolejki się stworzą i ceny polecą. Po to też Baraki ceny sonduje i nam je obwieszcza, abyśmy nie myśleli że już super cenę zaliczyliśmy.Zawsze ktoś będzie miał cenę wyższą ale i niższą.
A jak znajdziesz kiedyś jakieś malutkie żródełko dobrej wody to sam pij do woli oraz najlepszemu przyjacielowi pozwól sie napić licząc że on tobie odpłaci się tym samym. Całej wioski do źródła nie prowadź, bo źródło ci zmarnują, drogi do swojego nie pokazując.
-
-
-
Re: Ceny
Już za kilka dni "wojce' przywyknie do tej ceny,miejmy nadzieje że nie oszaleje z tego powodumarucha pisze:Maryla, wymaż to bo wojce oszaleje.
Re: Ceny
No ba ,jak na piotrkowie będą po 7 zeta za żywą Pani Marylka też po tyle będzie kasowała to do nas tu dojdzie 5,9marylakulasinska pisze:Już za kilka dni "wojce' przywyknie do tej ceny,miejmy nadzieje że nie oszaleje z tego powodumarucha pisze:Maryla, wymaż to bo wojce oszaleje.

-
55szt - cena 5,99 na żywą - 2% - śr. waga 121kg netto 118kg wielkopolska - są deklaracje 6 i 6,1 - 1% ale na całe auto 200szt i termin piatek , poniedziałek - na już to tylko dwie firmy były w stanie podstawić auto w ciągu 3 godzin czyli od ręki Dontex i Nowak - Dontex deklaruje w zasadzie gotówkę bo termin 3-4 dni , Nowak 14dni może 10 jak będzie miły - oby wogóle
.

-
-
- Muchozolali
-
nie róbmy afery - jedni maja 57-59 inni 53-56 - sokołów też mi wycenił jeden transport 55 drugi 56 a Ty miałeś %57 albo 8 - to był DK 098714 może tak mają w genach trochę słabiej ktos przyoszczędził na wymianie loszek , może trochę przebrali - szybciej rosnace do niemiec a te tydzień pożniej i przechorowane do Polski , trochę pochorowały u mnie Woda i płuca , może trochę na paszy przyoszczedzili nasi przyjaciele - ja się tym nie przejmuje ciekawe i lukas dostał u nich za E. bo mówił że też tam poszły . Sokołów oficjalnie oferował 7,5E jak by mi wycenił 54 i wybicie 78 to ile bym dostał no może +2% by wyrównało ale bałem się ryzykować no i człowiek płaci 3 dni to też ma jakąś wartość .
Ostatnio zmieniony poniedziałek 10 wrz 2012, 21:49 przez mediastore, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
- Muchozolali
-
zostały mi 4szt z tych, jutro zapytam czy da się jakoś do robakowa dostarczyć - zapytam czy jakiś pośrednik zbiera tu w mojej okolicy piątek lub poniedziałek , jak to nie wypali bo ilość marna ,to puszczę przez nasza grupęo o cenę nie chodzi nawet dopłacę , chodzi o ten pomiar albo poszukam czy ktoś tu ma taki aparACIK w mniejszych ubojniach - i już mi sie nie nudzi
. krótki popołudniowy telefon i min 10 szt do oceny na jeden numer - klapa