FORUM
Ceny skupu zbóż
- mytotoksyna1
Re: Ceny skupu zbóż
W naszej wiosce nastąpił częściowy omłot jęczmienia ozimego (częściowy , bo po 45 minutach nastąpił postój z uwagi na wilgotność ZIARKA).
Oględziny w zbiorniku Bizona nie robią wrażenia i nie napawają optymizmem, dużo ości hahli i trochę ZIARKA .
Oględziny w zbiorniku Bizona nie robią wrażenia i nie napawają optymizmem, dużo ości hahli i trochę ZIARKA .

W sobotę przywiozłem po 550 brutto ,miał iść na browar ale skupujący powiedział rolnikowi od którego kupiłem że za drobny. Po kilku dniach jak nikt lepszego nie przywoził sami do niego oddzwonili że jak chce to oni mogą go wziąść, ale wtedy on im oznajmił że dla nich już nic nie ma
. Ja brałem ostatni zestaw 28 ton ,a miał tego jak twierdził koło 200

Jakie ceny zbóż z nowych zbiorów obowiązują na waszym terenie?
Kupiłem dwie wanny jęczmienia jarego z dolnego Śląska [skoszony przed opadami] za 570+
Za jeczmień z nowych zbiorów cena w skupie wisi 650 zlp +vat,pszenżyto tak samo ,pszenica 730 konsumcyjna ,paszówka 700 netto
Mam odbiorcę na CCM w bagach po 600 netto za tonę, i zastanawiam sie czy spylać mu wszystko jak leci czy zostawić sobie dla świnek tyle żeby starczyło do nowych żniw kukurydzianych. Co byście poradzili?
-
Za ta cene pchać
baraki nawet jak by kto mi dał 500 to z pocałowaniem ręki . sam mam całe osiedle bb i nie wiem co z tym robić , może podeślesz mi tego kupca?
szczury wam tych worków jeszcze nie pogryzły ? u mnie 1/3 worków do wymiany tak buszowały na szczęście lub nie kukurydza skończyła sie tydzień temu
-
Swego czasu jak robiłem w bb to myszy i szczury robiły dziury, ale jak ustawisz bagi na twardym podłożu i trutki porozstawiasz to raczej sporadycznie się zdarzało..
-
Po 550 pszenzyto planuje płacić po zniwach
Wczoraj kupiłem 20 ton pszenicy prosto z pola od sąsiada po 600 brutto
u nas skupy proponują 560 +vat za jęczmień
pszenżyto
żyto
660 za pszenice paszowa
690 za pszenice konsumpcyjna
pszenżyto
żyto
660 za pszenice paszowa
690 za pszenice konsumpcyjna
Co prawda żniwa jeszcze nie skończone i zboża w obrocie, ale można już pomyśleć o kukurydzy i jej zbycie. Dobry moment dla tych, którzy planują sprzedaż kukurydzy (mokrej czy suchej) na jesień, żeby złożyć ofertę, która już będzie "pracować" i szukać potencjalnych kontrahentów. I od tego jest właśnie https://dograne.pl
Konkretnie i dla przykładu, w systemie są np. oferty z Podlasia od znanych odbiorców na ilości rzędu 10 tys. ton. W razie potrzeby, jestem do dyspozycji i pomocy. Hej.
Konkretnie i dla przykładu, w systemie są np. oferty z Podlasia od znanych odbiorców na ilości rzędu 10 tys. ton. W razie potrzeby, jestem do dyspozycji i pomocy. Hej.
-
Sąsiad sprzedawał dziś pszenicę z parametrami paszówki po 640 zł netto
-
A ja chętnie kupiłbym jęczmień jary, 50 ton, jakieś propozycje?
- mytotoksyna1
HO , HO : jęczmień w jadłospisie świni to poezja wyrysowana długopisem żelowym . 

Ile płacicie za pszenżyto?
540 plus vat
Żniwa za nami, ale przed nami popularne QQ i to już niedługo. Chcesz zobaczyć kto już dziś szuka kukurydzy z terminem odbioru na październik? W https://dograne.pl są już konkretne oferty odbioru w różnych lokalizacjach (np. Podlasie czy Wlkp). Można "wysondować" o jakiej cenie dzisiaj jest mowa. I jak będzie zbyt daleko w dół od czterech "jagiełłów"
to oferta będzie "pracować" w systemie dalej i powiadomi o znalezionych kolejnych opcjach zbytu w miarę zagęszczania się tematu we wrześniu
Naturalnie wszystko "free" i bez reklam. Zapraszamy!

Nie ważne czy czterech czy trzech ważne że grosz ma przy sobie a nie wypisany na papierze coś mi się zdaje że na kuku interes zrobią w tym rok kupujący

- mytotoksyna1
Interes na kuku zrobi ten kto ma własną suszarnię.F1 pisze:Nie ważne czy czterech czy trzech ważne że grosz ma przy sobie a nie wypisany na papierze coś mi się zdaje że na kuku interes zrobią w tym rok kupujący![]()

Hmm.. racja. Ciekawe, ile z tych letnich wniosków o budowę powierzchni magazynowej dotyczyło qq. Może gdyby zaszaleli betonem to w przyszłych sezonach rozegrałaby się "walka" o surowiec.. mokrymytotoksyna1 pisze:Interes na kuku zrobi ten kto ma własną suszarnię.F1 pisze:Nie ważne czy czterech czy trzech ważne że grosz ma przy sobie a nie wypisany na papierze coś mi się zdaje że na kuku interes zrobią w tym rok kupujący![]()

Jutro mam do odbioru 60 ton jeczmienia po 595 brutto
- mytotoksyna1
..dlaczego pszenica i żyto jest takie tanie jak woda.?
Tona pszenicy (ziarno)= 300 bochenków chleba!
Tona żyta (ziarno)=260 bochenków chleba !
..gdzie so antymonopolisty urzędniki ,gdzie so ministry ?
Tona pszenicy (ziarno)= 300 bochenków chleba!
Tona żyta (ziarno)=260 bochenków chleba !
..gdzie so antymonopolisty urzędniki ,gdzie so ministry ?

- mytotoksyna1
Tego jeszcze nie grali ,żeby za tone pszenicy o parametrach kupić ok. 150 litrów oleju napędowego.
..róbta tak dali to ........

..róbta tak dali to ........

Info tygodniowe (zboża): 4200 ton pszenicy w dostępnych ofertach kupna z terminem odbioru na teraz.
Dograj odbiór
- https://dograne.pl
Dograj odbiór

nadal ilość chętnych do zakupu zboża w serwisach sprzedażowych rośnie https://gielda-rolna.com/ogloszenia/rolnicze/41/zboza a ceny pozostają na okopanych pozycjach. Czy to już czas do większych zakupów?
Ostatnio zmieniony wtorek 05 cze 2018, 00:09 przez u33adam, łącznie zmieniany 1 raz.
- mytotoksyna1
Mikołaj przychodzi 24 grudnia .u33adam pisze:nadal ilość chętnych do zakupu zboża w serwisach sprzedażowych rośnie https://gielda-rolna.com/zboza/ a ceny pozostają na okopanych pozycjach. Czy to już czas do większych zakupów?
Ziarkiem rządzi makler giełdowy ,a makler giełdowy jest wybierany przez macherów .

-
kupię kukurydze suchą, ilości całosamochodowe. 691 212 963
- mytotoksyna1
Kombinujesz całkiem ,całkiem logicznie.krzysieko71 pisze:kupię kukurydze suchą, ilości całosamochodowe. 691 212 963
Sucha kukurydza (ziarno) ma barwę w odcieniu złota .

- Muchozolali
QQ 33% za 350 netto
QQ 33,5 % 378 netto 12,35t z ha
1160 ton - ilość QQ w ofertach sprzedaży z bieżącym terminem dostawy do dogrania w systemie https://dograne.pl
2549 ton - ilość QQ w ofertach kupna z bieżącym terminem odbioru.
czyli na tę konkretną chwilę mamy rynek dostawcy
2549 ton - ilość QQ w ofertach kupna z bieżącym terminem odbioru.
czyli na tę konkretną chwilę mamy rynek dostawcy

Dzis cena kukurydzy mokrej poszybowała na 420 netto .
- mytotoksyna1
Ziarno soi ,ziarno kukurydzy , ziarno pszenicy to są trzej muszkieterowie. 

a kukurydza zdrożała o 30 zeta na tonie teraz jest 420 za 30% wczoraj sąsiad kosił to miała 37% problem z odbiorem bo nikt nie chce kupować powyżej 35% wilgotności
Kto tyle płaci?
Szmyt biskupie
NIech przywozi do mnie, wezmę nawet powyżej 40 

zazdroszcze wam tych cen u nas 350 brutto za tone za 30% powyżej -13zł za każdy %
dziś rano niespodzianka kukurydza spadła na 374 zeta kolejki chyba już kilkudniowe
u nas 380-400zł netto
Arek, który skup tyle płaci?arek pisze:dziś rano niespodzianka kukurydza spadła na 374 zeta kolejki chyba już kilkudniowe
Również jestem z kuj-pom, qq w moim rejonie wilgotność od 32 - 38%.
Tygodniowy raport zbożowy Dograne:
W aktywnych ofertach kupujących na ten tydzień:
- kukurydza: 2,9 tys. ton
- pszenica: 1,7 tys. ton
- jęczmień: 1,4 tys. ton
Z pozostałych info, do systemu https://dograne.pl dołączyły niedawno takie firmy jak Good Mills Polska, Grupa Darpol, Grosil, Vendemoo.
Jest już też zapotrzebowanie na pszenicę koncumpcyjną na styczeń 2018, może ktoś chętny na zimowy handel?
W aktywnych ofertach kupujących na ten tydzień:
- kukurydza: 2,9 tys. ton
- pszenica: 1,7 tys. ton
- jęczmień: 1,4 tys. ton
Z pozostałych info, do systemu https://dograne.pl dołączyły niedawno takie firmy jak Good Mills Polska, Grupa Darpol, Grosil, Vendemoo.
Jest już też zapotrzebowanie na pszenicę koncumpcyjną na styczeń 2018, może ktoś chętny na zimowy handel?

-
QQ wykoszona poszła po 408 brutto plon 13870kg z ha kupiona pszenica po 650 brutto w żniwa chłopy chciały więcej niż teraz handlarz ...
- mytotoksyna1
danielski ty na tym Podlasiu wydostaniesz tyle ton kukurydzy z ha ? 

Dziś przywiozłem jęczmień po 660 brutto
620 brutto pszenżyto z dowozem na podwórko.