FORUM
Uprawa zboz
-
Tobie w czym Radio Maryja przeszkadza.speeeder pisze:a w radiu Maryja to pewnie obszerną relację z wypiekami na twarzy słuchałeś.PO-pulista pisze:W TVN tego nie było i nie będzie to nie jest polska stacja telewizyjna, a że popiera rząd i PO widocznie ma w tym swój interes.hodowca78 pisze:czemu tego w tvn nie ma , oszuści , a agrobiznes jakieś pierdoły pokazuje
a w tym że od mojej babci swego czasu wyłudził naprawdę spore pieniądze. Tak ją Tadeusz omamił że na leki nie miała bo co miesiąc czek przychodził. Babci już 8 lat na tym padole nie ma a czeki nadal przychodzą.
A w głowach to babci tak mieszali że nieszło z nią normalnie porozmawiać. Aby po wsi chodziła i podpisy zbierała.
A w głowach to babci tak mieszali że nieszło z nią normalnie porozmawiać. Aby po wsi chodziła i podpisy zbierała.
-
widzieliscie to ? obejrzyjcie warto na prawde http://www.youtube.com/watch?feature=en ... 7xqf2YPAbA
- Muchozolali
-
Lukas nie przesadzaj kto chce to słucha tego radia a kto nie chce słuchać ten nawet nie wie że takie coś istnieje. Tak samo z tymi czekami jak Twoja babcia popierała Radio Maryja to z własnej woli wysyłała na nie datki, Ojciec Rydzyk sam jej z emerytury nie brał.lukas1982 pisze:a w tym że od mojej babci swego czasu wyłudził naprawdę spore pieniądze. Tak ją Tadeusz omamił że na leki nie miała bo co miesiąc czek przychodził. Babci już 8 lat na tym padole nie ma a czeki nadal przychodzą.
Jakoś dobro emerytów w przypadku skoku na ich kasę złodziei z PO oraz ich popleczników z PSL nie leży Ci na sercu.
-
Populista Redemptoryści powinni paść owieczki i wskazywać drogę do nieba a tu słyszę że dbają o linie polskich babuni i żeby im się cholesterol nie odkładał , więc proponują podzielenie się renciną z biznesmenem Tadeuszem na jego chore pomysły.
Trochę chyba rużnicy między zakonnikiem a biznesmenem powinno być co nie ????
Trochę chyba rużnicy między zakonnikiem a biznesmenem powinno być co nie ????
-
-
A co taki stary już był że się odmłodził ????mietko75 pisze:Może zejdę z tematu . U mnie jęczmień jary bardzo mocno się odmłodził . Czy u Was jest podobnie , czy może u mnie nawadnianie i deszcze tak go odmłodziły ??

pod warunkiem że to jest jęczmień
u mnie na 2 kawałkach też wydawało mi się że się mocno zabiera do życia po deszczach bo go wcześnie podsuszyło
ale po axsialu wszystko się wyjaśniło

jest jeszcze choroba która powoduje krzewienie trawiaste jak był pużno siany

- Muchozolali
http://www.youtube.com/watch?v=Quucpw2T ... re=related
co zaowocuje takim pracami
co zaowocuje takim pracami
u mnie wczoraj spadło 8 mm i dzisiaj już kolejne 8mm, do tej pory w czerwcu 88 mm
Panowie przypominam, że do 25 czerwca można złożyć wnioski o dopłaty do mat. siewnego https://elf.arr.gov.pl/ elektroniczny wniosek do wypełnienia
Panowie przypominam, że do 25 czerwca można złożyć wnioski o dopłaty do mat. siewnego https://elf.arr.gov.pl/ elektroniczny wniosek do wypełnienia
Wygląda na to że w mojej okolicy będą rekordowe zbiory tego roku. Praktycznie każda uprawa jako tako nawożona i odchwaszczona wręcz ugina się pod cięzarem kłosów, wysokość żyta dochodzi do 1,8m. nawet mocno zaniedbane pola nienawożone i nie pryskane wydadza jaki taki plon, nawet w gąszczu mietlicy widać ciężkie wypełnione ziarnem kjłosy żyta, pszenżyta. Zboża jare sa gęste i wysokie i także rokuja rewelacyjnie, kukurydza popiernicza jak szalona, moja na najlepszych kawałkach ma już 1,7m wysokości.
Statystycznie po każdej mroźnej zimie (jeśli pominąć szkody na skutek wymarznięcia ) plonowanie zbóż jest bardzo dobre i juz widać że ta prawidłowość sie w tym roku potwierdza.
Statystycznie po każdej mroźnej zimie (jeśli pominąć szkody na skutek wymarznięcia ) plonowanie zbóż jest bardzo dobre i juz widać że ta prawidłowość sie w tym roku potwierdza.
-
-
-
- Muchozolali
-
- Muchozolali
-
- Muchozolali
W tamtym roku też na 2 kawałkach miałem perz w pszenicy,turbogrocho49 pisze:na dwoch kawałkach wyskoczyło mi sporo perzu, czy desykacja zniszczy perz ten w ziemi czy tylko spali góre i trzeba brdzie poprawiac po scierni
kiedy zboże dojrzało przed żniwami poleciałem glifosatem i po 2-3 tyg. kosiło się bez problemów.
a po ścierni nie trzeba poprawiać
-
-
-
Baraki, 35 raczej. Jedynie helltop kolo 40 ma. A pozostałe 35, 37 jak waży jednostka to max. z takich obliczeń to czasami cuda mogą wyjść. Weźmie się za dobry metr, do tego zacznie zaokrąglać w góre i wynik trzeba na końcu podzielić przez dwa. Choć u mnie żyto w tym roku wyjątkowe, ale plon to będę w stodole liczył.
-