FORUM
Cena Prosiaka
Chyba corvina powinna zaktualizowac swoja kalkulację.corvina pisze:Aconar nie znam się na twoich wskażnikach i nie rozumię twoich wyliczeń.
Pasza 600 zł tona
prosiak 200 zł sztuka
pasza 0.28 X 0.60 = 168zl
inne koszty: praca,słoma,woda,paliwo,prąd okolo 30zł w zależności od wielkości chodowli.
Łącznie 398 zł.
Tucznik 120 kg X 4.5 =540 zł
O czym wy ludzie mówicie????????
Aconar zastanó się nad zmianą pracy bo takich bzdur jak ty wypisujesz to nawet Lepper nie opowiadał. Nie masz człowieku pojęcia co mówisz.
Co do gospodarzy tuczących świnie. Śmiać mi się chce jak czytam komentarze " prosiak powinien kosztować max160zł" albo "wszyscy jedziemy na jednym wózku. Powiedzcie to holendrom od
których tak namiętnie kupowaliście prosiaki po 100 zł śmiejąc się z krajowych producentów. Teraz buraczki musicie płacić Panom producentom prosiaka krajowego po 230 zł bo Holendrzy mają was w dupie.
Pasza 700 zł tona
prosiak 200 zł sztuka
pasza 0.28 X 0.70 = 196zl
inne koszty: praca,słoma,woda,paliwo,prąd okolo 30zł w zależności od wielkości hodowli.
Łącznie 426 zł.
Tucznik 120 kg X3,9 = 468zł
- Muchozolali
- Muchozolali
Wystarczy pomyśleć:
Osłabianie złotego dobiega konca i wkrótce zacznie sie on umacniać żeby za kilka miesięcy wrócic do normalnego poziomu 3,6 za EU.
Oznacza to mniej więcej tyle że tucznik z importu bedzie do kupienia w cenie około 4.2 co ustali cene krajowych tuczników na poziomnie nie przekraczającym 4zł z wachnięciami poniżejej ceny.
Na temat celowci zakupu warchlaków w chwili obecnej po aktualnych cenach nie bede sie juz rozpisywał.
Osłabianie złotego dobiega konca i wkrótce zacznie sie on umacniać żeby za kilka miesięcy wrócic do normalnego poziomu 3,6 za EU.
Oznacza to mniej więcej tyle że tucznik z importu bedzie do kupienia w cenie około 4.2 co ustali cene krajowych tuczników na poziomnie nie przekraczającym 4zł z wachnięciami poniżejej ceny.
Na temat celowci zakupu warchlaków w chwili obecnej po aktualnych cenach nie bede sie juz rozpisywał.
- Muchozolali
Moniko nie jestem jasnowidzem i głowy sobie uciąc niedam że tak będzie ale ogólna prawidłowość na rynku walutowym i (i nie tylko) jest taka że wcześniej czy później cos co zostało w owczym pędzie (bez istotnych przyczyn natury makroekonomicznej) wywindowane w góre czy w dół musi wrócić do średniej długookresowej wartości.monikaa pisze:nasza zloowka kochana nie jest na tyle mocna by byc na stalym poziomie 3,6 (wg mnie)
ceny prosiąt
Do lukas1982 nie masz może więcej do sprzedazy.?dzięki pozdrawiam
wystarczy kliknąc i masz aktualne ceny walut na bieżąco http://waluty.com.pl/wraper.php?url=waluty_old.php
Ale jaja z prosiakami. Ceny na targowiskach od 400 za parę. Ludzie już nawet po 500 wołają. Dzisiaj widziałem, jak gośc wycenił parę na 390, kupująca zaoferowała mu 400, żeby jej nikt nie sprzątnął tych sztuk, bo bardzo mało towaru. Inny gość, wypchnięty przez handlarzy z kolejki, krzyknał "daje po 250 za sztuke", a handlarz zgodził po 420 za pare. Cyry nie z tej ziemi.