FORUM
Ceny Trzody
Re: CENY TRZODY
Jak Putin będzie sobie słabo radził na Ukrainie, to będzie to okazja dla Chin, żeby sobie kawałek Rosji wziąć. Putina obalą oligarchowie, a Rosja rozpadnie się na kilka państw.
-
Dokładnie, martwia sie o gospodarke, ze wegiel drogi, ropa droga z przez wojne, to jest nic igraszka, lepiej jesc suchy chleb z wodą, jak sie taplac w bogactwie, z ktorego bedziesz szybciej wial jak sie go dorabiales. Historia naszych narodów jest ciężka, ale tak jak pisał kolega wyżej pomagac ile sie da, ile dni oni sie teraz obronia, tyle lat będziemy mieli wzglednego spokoju, i czasu na przygotowania sie na najgorsze
Stasiu tylko że z Ukrainy uciekają faktycznie kobiety i dzieci, a na białoruskiej granicy stały głównie młode byki a kobiety i dzieci zostały na pastwę wojny. Jak tęsknisz za wschodnim ustrojem to poproś o azyl Łukaszenkę, da ci robotę w kołchozie, będziesz bielarusem najnowszym zasuwał. Droga wolna!Stanislaw pisze:ogłupili was całkiem , czyż to nie ja byłem za przyjeciem kobiet i dzieci z BialorusiTworzą legie cudzoziemską na Ukrainie , droga wolna bohaterze .Krzyczeć i ubliżać to kazdy glupi potrafi .Zawsze byłem za walką o swoje ., ale Ukraina ?Jeszcze dwa tygodnie temu blokowali nasze pociągi z Chin .321 pisze:Stanisław miałem cię za gościa z jajami a ty jesteś *** o a nie patriota i Polak.
Jak by wszyscy byli wcześniej tacy jak ty *** ty o nie rozmawialibyśby po Polsku tylko p ok szwabsku i radziecku baranie . I w dupie to mam że jesteś starszy niż ja .
-
W europie każdy z każdym ma nieciekawą historię, czasu nikt nie cofnie ale trzeba z przeszłości wyciagnąć wnioski i nie powtarzać ciągle tych samych błędów. Przyszło nam żyć w czasach kiedy większość zwykłych ludzi dzięki globalnej sieci ma dostęp do informacji, do wykształcenia. Nikt nie powinien dać się wciągnąć w wojnę, do wojny nawołują różne grupy/rodziny które rządzą światem z tylnego krzesła. Żaden zwykły człowiek który dostanie karabin do reki niema interesu iść na wojnę, niema interesu niszczyć żeby za chwilę odbudowywać to własnymi rękami.Ulan pisze:
Ukraina ma nieciekawą historię z nami, ale ważne jest to że teraz chce iść w stronę wolnego świata, uwolnić się od wpływu Rosji. I trzeba jej w tym pomóc. Drugą sprawą jest to że jak jest Ukraina, to ona jest buforem. Jak jej nie będzie, buforem będzie Polska.
Obecnie mamy dokładnie identyczna sytuację jak 75 lat temu, wtedy pewien kanclerz z wąsikiem miał identyczny plan, przyłączył Austrię - nikt mu nie przeszkadzał - no miał przecież prawo, zajął Czechy - i co na to europa? Nie przeszkadzajmy mu bo się zdenerwuje? To małe państewko bez znaczenia, ważne żeby zachować pokój. Wszedł do Polski - co na to europa to wszyscy wiemy z lekcji historii. Teraz mamy powtórkę z historii, łudzenie się że jak Putin dostanie Ukrainę to się zadowoli i zatrzyma jest bzdurą.
Najgorsze jest to że Putin umacnianie flanki w celu obrony bierze jako szykowanie się do ataku.
Jest jak wredny sąsiad który płot betonowy traktuje jako działo armatnie bo ten płot zaatakował jego wolność , zwłaszcza psa i kota
Jest jak wredny sąsiad który płot betonowy traktuje jako działo armatnie bo ten płot zaatakował jego wolność , zwłaszcza psa i kota
-
Jesteś na bakier z historią. Gorzów Wlkp. przed 2 wojną światową był w granicach Niemiec. Co do okupacji Niemieckiej na terenach Wielkopolski to nie masz zielonego pojęcia . Typowy Janusz ze wschodu, którego dziadkowie podobno zbierali kamienie na polach w czasie wojny u polskich gospodarzy, na terenie Wielkopolski. Polecam przeczytać ( Dzieje pustkowia Witki. Sobczaka} Tam jest rozdział o okupacji Niemiecki, wszystko do znalezienia w internecie.vicia1223 pisze:Stanisław by sobie życzył jak jego ojciec albo dziadek spod Gorzowa Wlkp dostał wóz robotników ze wschodu na roboty do rzeszy .
Teraz wyrzeka się kobiet z dziećmi ze wschodu , one niczym się nie różnią od Twoich wnuków co do Ciebie przyjadą , bije od niego rasizm i segregacja etniczna .
Przecież napisałem że do 3 rzeszy pod Gorzów .
Wioskę też mam napisać ? Okaże się że to Twoja
Czytam z przerażeniem niektóre komentarze. Stanisławie gdyby nie to że już trochę czasu jesteś na forum to bym pomyślał żeś Władka troll jest, co do wilka i hodowcy przez cecha no cóż chyba nie zdajecie sobie sprawy co się kroi. Owszem historia wymaga prawdy ,ale na Boga nie pierzmy teraz bródów sprzed 70 lat,bo o to się teraz też Władimirowi rozchodzi żeby rozbić jedność . Tak jak w narodzie ukraińskim mozna znaleźć czarne ksenofobiczne postawy tak i u nas ,a też możemy się uderzyć w pierś bo bywało różnie. Więc Panowie nie szukajcie tego co nas dzieli a raczej tego co nas łączy ,bo Putin to chory człowiek który zagraża już wszystkim nie tylko ukraińcom
Andre nie rozumiem o co Ci chodzi odnośnie mojej osoby
-
Co Ci szkodzi napisać nazwe wioski. Gorzów Wlkp obecnie należy do woj. Lubuskiego. Mieszkam pewnie 200 km od tej wioski, ale nie w tym leży problem fałszowania historii. Jak ktoś był w czasie wojny na robotach przymusowych u Niemca w Wielkopolsce, to nie można pisać że pracował u polskiego rolnika, bo przed jak i po wojnie ziemia należała do polaka. W czasie wojny to był takim samym parobkiem jak ten z przymusowych robót To samo dotyczy kłamstwa Oświęcimskiego, Nazywanie niemickich obozów koncentracyjnych polskim z powodu znajdowania się ich obecnie w granicach Polski. W czasie okupacji moja rodzina została wysiedlona, a niemiecki gospodarz przerobił dom mieszkalny na świniarnie. Sam zamieszkał na jednym z 4 gospodarstw a w innym mieszkali polscy parobkowie po 3 rodziny w jednym domu.. Wypraszam sobie insynuacje jakoby ktoś ze wschodu Polski pracował w czasie wojny na polu polskiego rolnika i ten czerpał z jego niewolniczej pracy korzyści.vicia1223 pisze:Przecież napisałem że do 3 rzeszy pod Gorzów .
Ostatnio zmieniony poniedziałek 28 lut 2022, 12:32 przez hodowca przez cecha, łącznie zmieniany 1 raz.
np.tej wypowiedzi ja nie rozumie. Media pokazywały to tylko czy nas ten temat interesował tym bardziej że to przecież "daleko" od nas? A poza tym to jest też polityka na którą my mali nie mamy wpływu ale możemy chociaż pokazać ci o tym myślimy, a więc wspierać i pomagać.Wilk86 pisze:Odnośnie wojny na wschodzie to dlaczego jak w Somali, Palestynie, Iraku, Afganistanie, Libanie, Czeczenii itd działa się krzywda dla ludzi i toczyła się wojna to media nie pokazywały tego w taki sposób jak teraz???? To tak dla przemyślenia...
Andre w sumie tak pobierznie to napisałem. Chodzi mi o sile przekazu mediów na całym swiecie odnośnie wojny. Moim zdaniem wtedy jak w tych krajach co pisałem była wojna to media za mało to pokazywaly bo tam też się dziala i zresztą dzieje krzywda ludzka.
Jaka cena swin w tym tyg?
5.95 Skiba
Wbc
Ludzie o 5.5 na żywą piszą a ten że 5.90 wbc więc gdzie tu prawdy szukać ?
Może 5.9 za r klasę
Może 5.9 za r klasę
To ładnie tną w h**a
Dziś propozycja 5,2 netto żywa waga.
Dziś propozycja 5,2 netto żywa waga.
Na żywa 4.20 wpisz w google Ceny tuczników Kier
Na środę 5.50 umówione na wagę żywą bez potrąceń. Nie dajcie się ZM , szukają tucznikow czyli potrzeby są. Kurs euro też robi swoje - plus 20 gr od piątku, czyli mięsko z Zachodu też dodatkowo drożej....
Tuczniki mają być po 10 zł niedługo.
5.2 -2% netto
po 10 złotych za sztukę,czy za kilo
U nas płacą po 4.2 i nie wiem czy już tanieja czy jeszcze nie podnieśli
-
Ułan dzięki, to duże ułatwienie, do tej pory musiałem przewijać, a tu wersja 1 godzina bez przerwy!
I wszyscy razem: Jebać putina.....
-
Już miały być dawno po 8 zł. Przepowiednia się sprawdziła były po 8 zł, ale za 2 kg żywca. Byle teraz nie było tak samo.czarny pisze:Tuczniki mają być po 10 zł niedługo.
AREK JESZCZE MASZ DARMOZJADY??????? BO MIAŁEŚ LIKWIDOWAĆ
i drugie pytanie do wszystkich
Po ile aktualnie za mpu płacicie -dokładniej ile za kilogram i przy jakim poziomie lizyny??????????
i drugie pytanie do wszystkich
Po ile aktualnie za mpu płacicie -dokładniej ile za kilogram i przy jakim poziomie lizyny??????????
Giełda ciśnie.
Ukraino trzymaj się.
Ukraino trzymaj się.
Dziś na giełdzie sufitu brak.
Ostatnia aukcja 1,75.. Co to się dzieje..
Za tydzień we wtorek 2 euro
Jutro plus 20 i 6 zł to standard będzie od czwartku
Nawet w zm Skiba
Jutro plus 20 i 6 zł to standard będzie od czwartku
Nawet w zm Skiba
10 na poniedziałek na razie Wbc.
Duny już ręce zacierają.
-
Trzeba się cieszyć ale jak tak spektakularnie rośnie to równie dobrze może się odwrócić . Miejmy nadzieję że chociaż trochę da zarobić bo wyjście na zero już na horyzoncie....
Teraz zarobimy, ale otwarty za jakiś czas znów będzie dokładał, jak wstawi towar za 500+.
Coś mi się o uszy obiło że europa puszkuje mięso. Ciekawe za co? 

kol,TUKAN bajki opowiadał jak zawsze... I ten słynny SMS z UK.Mamo jestem na Ukrainie.Tu toczy się prawdziwa wojna,boję sie.Bombardujemy tu wszystkie miasta,strzelamy do cywilów. Mówili nam że będziemy tu witani, a rzucają się pod czołgi i nie pozwalają przejechać. Nazywają nas Faszystami. Mamo jak tak ciężko.
Ale to nic nie zmienia ta cena tucznika bo na matifie pszenica po 1513 to i tak na minus giełda świń w górę to i matif z czego tu się cieszyc
Na matif pszenica 1670 a kuku 1600pln.uefa pisze:Ale to nic nie zmienia ta cena tucznika bo na matifie pszenica po 1513 to i tak na minus giełda świń w górę to i matif z czego tu się cieszyc
Zakłady Sokołów Robakowo obniżka 50 gr .Ktoś to potwierdzi ?
Aby zlikwidować darmozjady potrzebuje 10.miesiecy około bo ktoś tam wyżej pytał
A nie podwyżka 50? A na czwartek znowu 50?
-
+18 u niemca
Plus 18 centów