FORUM
Nutrena
Po co mi soja ? bo przechodzę na premiksy . Ceny nie ja ustalam , nie wykluczona że już podrożało . Czy unimix jest najgorszy nie wiem bo nie stosowałem prowit jest dobry ale bez rewelacji dużo rzepaku . Gdy dawałem go tucznikom duńskiej genetyki to występował problem z obgryzaniem uszu dopiero od 60 kg się uspokoiło , przyrosty ok ale duże zużycie paszy
Ja miałem ten problem. Po dwóch tygodniach na Strongu zaczęly się gryźć, przeszedlem na Schaumana z mączką rybną i zaczęło sie uspokajać. Okazało się że na Schaumanie szybciej rosną i nie wrócilem już do Nutreny.kukiteam pisze:A nie macie problemu z agresją w stadzie po stosowaniu koncentratów Nutreny ?
-
- Kontakt:
Nie znam produktów tej firmy, ale nie wydaje mi się, żeby ktokolwiek ładował plazmę w koncentraty tuczowe? Kilogram plazmy kosztuje ponad 17 zł. Może miałeś na myśli mączkę z krwi? Plazma jest dobra dla prosiąt albo loch.Bugsik pisze:za stronga raczej nie tym bardziej za v60, pierwszy w cenniku 79 drugi 80...
a jesli chodzi o tucz, to dobrze sprawdzaja sie na poczatku oba, a na koniec sam strong...
zastanow sie jeszcze nad onyksem z plazma, w cenniku 72, wiec mozesz jeszcze zjechac...