FORUM
jakie sa nailepsze premixsy na rynku
Wierz mi można, ale fakt faktem większy przekręt można zrobić na koncentracie lub gotowej paszy. Ostatni przykład z przed dwóch tygodni wjeżdża tir z 24 tonami mączki duńskiej(notabena chyba najlepszej na rynku, choć bardzo drogiej) worki orginalnie zapakowane po kilku dniach telefony iż w niektórych workach są braki po 2 do 3 kg, pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło cały dzień zajeło nam ponowne ważenie wszystkich worków z czego ok 10-15% będzie do zwrotu. Takich przykładów można mnożyć, takj ak historie o firmach jedne mniej drugie bardziej prawdziwe.wetman pisze:A myślałem, że się nie doczekam konkretnych postów, a tu niespodzianka! W moim przekonaniu zawsze lepiej używać premiksu niż koncentratu lub pełnoporcjówki chociażby dlatego, że w premiksie najmniej można oszukać. Pozdrowienia.
Dlatego panowie przede wszystkim bazujcie na swoich wynikach opierając się w poszukiwaniach na wynikach innych ale tylko się opierając. Badajcie także posiadane zboże(nie tylko białko ale także ewentualne mykotoksyny- rzecz b. ważna niestety często pomijana). A premiksy na cóż powiem szczerze 60-70% firm robi je na podobnym poziomie jedni bardziej się przykładają inni mniej tak jak w życiu....