Strona 101 z 1432
: sobota 31 maja 2008, 18:52
autor: jelonek
JUREK!
Nie pisz dużymi literami bo źle się czyta, to tak jakbyś krzyczał!@@!
: sobota 31 maja 2008, 18:58
autor: staszek
A może rzeczywiście chciał pokrzyczeć... ale popieram red. Jelonka.
Z innej beczki: dziś w "mięsnym" ludzie wykupili wszystko świeże mięso! Ileż to od pogody zależy...
: sobota 31 maja 2008, 19:39
autor: krims
Świeże wykupili, a mrożony import pozostał?

: sobota 31 maja 2008, 20:00
autor: Karol
Drogie świnie to skupowcom nie nareke bo mało mogą kupić .bazują na kredytach obrotowych ,zakłady płacą im po 2 miesiące ,ciekawe ilu z nich wyleci z interesu
: sobota 31 maja 2008, 20:16
autor: JAN
noi dobrze niech import tusk wcina
: sobota 31 maja 2008, 20:18
autor: JAN
miasto wkoncu przejrzało na oczy,co dobre to polskie
: sobota 31 maja 2008, 21:13
autor: staszek
Ręce opadają, Wy naprawdę czytacie i interpretujecie tak jak chcecie. Miałem na myśli, że zabrakło mięsa nieprzetworzonego!!! Karkówki przede wszystkim ludzie szukali - na grilla!
Czy Wy uważacie że z duńskich przodków mięso nie pojawia się w sklepach?? O naiwności...
Myślicie że konsument odróźni w sklepie mięso z polskiej świni od świni holenderskiej?
Dużo zdrowia i zdrowego rozsądku
: sobota 31 maja 2008, 21:33
autor: JAN
staszek nic lepszego nie mogłes wymyslec,trudna jest rzeczywistosc,no ale...........,zielone, od czerwonego napewno odrózni
: sobota 31 maja 2008, 21:57
autor: staszek
JAN, nie chce mi się już brać udziału w tej dyskusji... Kto Ci wpuści zielone mięso do sklepu!
A swoją drogą jak karmisz swoje POLSKIE tuczniki? Tylko POLSKĄ paszą? Z POLSKIEJ firmy? Tylko POLSKIE leki? Prosięta też od POLSKIEGO hodowcy?
To gratuluję, pewnie w lodówce też masz tylko POLSKIE produkty? Ale ten temat już kiedyś był!
Acha jeździsz też pewnie Polonezem albo WSKą a paliwo masz z POLSKIEJ rafinerii wydobywane z POLSKICH złóż w Karlinie.
Zdrowego rozsądku życzę.
A POLSKA ograła Islandię w szczypiorniaku!
i dodam jeszcze że jestem patriotą! zdroworozsądkowym!
: sobota 31 maja 2008, 22:14
autor: lukas1982
Panowie trochę spokoju, jak świnia doszłaby by do 7 zł to wiaruchna nawet na ogródkach działkowych by świnie trzymała a za dwa laty świnie byłyby po 2 zeta a tego by już nikt nie wytrzymał i amerykańskie ścier.. przejęło by z 50% rynku
Także panowie kubeł zimnej wody co niektórym
: sobota 31 maja 2008, 23:51
autor: wetman
Z tym zielonym mięsem, to masz Staszek rację! Żeby nie było zielone wystarczy kąpiel w nadmanganianie potasu i wygląda jak nowe(świeże). Tylko w smaku jakieś takie (tfu! tfu!) foliowe! Dziś kupiłem chleb razowy, patrzę a tu konserwant e282. No dobra, kwas propionowy nie jest źle, ale od kiedy konserwuje się chleb? A grillowej kiełbasy nie opisują, może im metek zbrakło!

: sobota 31 maja 2008, 23:56
autor: wetman
O sorry! Nie to forum. U mnie cena 4.3 za żywiec. Ciekawe jak bedzie w poniedziałek? Rzeźnik mówił, że ten tydzień będzie przełomowy (czytaj: totalny brak świń).
: niedziela 01 cze 2008, 02:25
autor: Glebiusz
staszek pisze:
Post musi być krótki bo długich nie czytacie albo odbieracie inaczej niż zamysła autora --> patrz Glebiusz więc...
Oj Staszku, Staszku! Jeżeli komuś odpowiadam, to dany post czytam od A do Z.
Jeżeli chodzi o zamysł autora to potrafię go odczytać bez wyartykułowania kolorem (np.
9,99 zł - niebieskim czy
1,99 zł - czerwonym). Tak się składa, że kreatywność pracowników skupu ZM jest bardzo duża. Potrafią ustalić cenę z końcówką 77 i 27 groszy i to netto.
: niedziela 01 cze 2008, 09:47
autor: grysza03
wetman pisze:O sorry! Nie to forum. U mnie cena 4.3 za żywiec. Ciekawe jak bedzie w poniedziałek? Rzeźnik mówił, że ten tydzień będzie przełomowy (czytaj: totalny brak świń).
czyli co od nastepnego tygodnia jakiegos wysypu swin mozna sie spodziwac ??? ciekaw jestem niby z kad
: niedziela 01 cze 2008, 09:52
autor: krims
Grysza03, proponuje jeszcze raz przeczytać wypowiedź Wetmana
: niedziela 01 cze 2008, 09:57
autor: grysza03
Krims -skoro bedzie przełomowy to znaczy bedzie jakas radykalna zmian akualnie swin nie ma wiec wychodzi ze niby maja byc za tydzien
: niedziela 01 cze 2008, 10:29
autor: wetman
Grysza! Akurat do tej pory rzeźnik miał tuczniki, bo sie w porę zaopatrzył! Mam pytanie: czy chodziłeś kiedyś na kurs szybkiego czytania, jeśli tak to może przeoczyłeś któreś zajęcia? Szczerze mówiąc, to bardzo trudno czyta mi się niektóre posty forumowiczów, bo nie wiem w jakim języku są one napisane. Polski to nie jest.

: niedziela 01 cze 2008, 12:33
autor: Zbyszek.
Jak niema surowca to każdy kto go dostanie towar to dobrze zarobi gdyż wszysko idzie jak woda a marże dla podmiotów pośredniczących są zawsze takie same czyli procent od obrotu. Czy ZM aż tak mocno zależy żeby ciągle był nadmiar tuczników ?
: niedziela 01 cze 2008, 14:17
autor: JUREK
Dobrze Jelonku !
: niedziela 01 cze 2008, 15:52
autor: WOJCIECH1236
Monim zdaniem jakby świnie były po 6 zł to znowu szaleństwo by było i po pewnym czasie znów za duzo świń....cena zboża też jest bardzo istotna
Bo w tym roku bardzoij opłacało sie sprzedać zboże a nie chwoać świń i dużo ludzi tak postąpiło. Jak zboze bedzie siw trzymało w cenie to i tucznik bedzie w cenie i tak powinno być każdy zarobi
: niedziela 01 cze 2008, 20:38
autor: JAN
wetam to jest forum hodowcuw a nie polonistuw,nikt cie nie zmusza zebys czytał pozdrawiam
: niedziela 01 cze 2008, 21:17
autor: staszek
JAN pisze:wetam to jest forum hodowcuw a nie polonistuw,nikt cie nie zmusza zebys czytał pozdrawiam
hi hi no proszę taki Polak a po polsku pisać nie umie
Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać
: niedziela 01 cze 2008, 21:45
autor: A21
witam jaka cena na przyszły tydzien bo wychodzę z dużą partią tucznka

: niedziela 01 cze 2008, 22:08
autor: arek
na jutro wolamy 5,50 plus vat oczywiscie
: niedziela 01 cze 2008, 22:30
autor: JUREK
Do Arek - za żywca ?
: niedziela 01 cze 2008, 22:42
autor: sentimo
W planach lekka obniżka, jak się powiedzie to spróbują jeszcze bardziej w dół.W piątek było 3,90-4,00, świń taka sobie ilość.
: niedziela 01 cze 2008, 22:43
autor: tawaso
Staszek, Wetman wyluzujcie, tu wymieniamy poglady na temat cen i rynku trzody a nie ortografi . Na uspokojenie poczytajcie mlodziezowe fora i zobaczcie jak mozna pisac.
: niedziela 01 cze 2008, 22:59
autor: JAN
staszek ty hi zeby niebyło takich jak ja ,to bys na chleb muwił bip
: niedziela 01 cze 2008, 23:08
autor: staszek
w tym dowcipie to trochę inaczej było: "że na g***o mówiłbyś papu"
a ponieważ to forum o cenach to u nas na jutro cennik spędowy ż4,10/e5,40
: niedziela 01 cze 2008, 23:13
autor: JAN
staszek g.........o to ty bęndziesz zmiatał jutro u swojego szefa
: poniedziałek 02 cze 2008, 08:10
autor: MAŁGORZATA JAWORSKA
witam wszystkich u nas w wielkopolsce 4.2 +vat za żywą jak zwykle tanio chyba się wyprowadzę w Kuj-pom pozdrawiam
: poniedziałek 02 cze 2008, 08:23
autor: TJ
Płn. śląska lokalne ubojnie i pośrednicy 4.2-4.3 +vat
: poniedziałek 02 cze 2008, 12:01
autor: wetman
Radomskie 4,2 z vatem do 4,5 z vatem.
: poniedziałek 02 cze 2008, 12:07
autor: roki
4.40 +wat tyle dawał dzi
: poniedziałek 02 cze 2008, 12:41
autor: marek120973
Lokalna masarnia 4.30 +vat żywa
: poniedziałek 02 cze 2008, 12:51
autor: wszechwiedzacy
kuj pom pośrednik 4,3zl+10gr doplaty powyżej 15 sztuk
: poniedziałek 02 cze 2008, 13:59
autor: WALDEK
4.30 plus vat swin mało
: poniedziałek 02 cze 2008, 16:59
autor: torent
otzrymałem taką propozycję:
S-5,5+5%=5,775
E-5,4+4%=5,616
U-5,2+3%=5.356
R-4,9
O-4,5
P-4,3
Mam na dprzedż 70 sztuk tucznika o średniej mięsności 54,5%i wybiciu około 78,5%(świnki mam na automatach)co robić???sprzedać???innej oferty jakoś nie mam:(((
: poniedziałek 02 cze 2008, 22:02
autor: WOJCIECH1236
no sprzedać raczej musisz bo Ci przerosną. według mnie na żywą bardziej sie opłaca, wiadomo że nigdy wszystkie świnie nie bedą w klasie S albo E słabe sie trafią zawsze na to nei ma lekarstwa
: wtorek 03 cze 2008, 09:37
autor: WALDEK
4.20 plus vat 10 groszy do dołu dzis
: wtorek 03 cze 2008, 18:10
autor: WALDEK
dzis 10 groszy do dołu , jutro 20 groszy do góry na 4.40 plus vat
cyrk
: wtorek 03 cze 2008, 19:51
autor: arek
to nie cyrk to POLSKA wlasnie
: wtorek 03 cze 2008, 20:28
autor: JUREK
: wtorek 03 cze 2008, 21:02
autor: maximkaa
i jak tu żyć i produkować???nadal do naszych ukochanych zakładów mięsnych nie dociera fakt,że za chwilę i ci nieliczni z nas ci wytrwali złożą broń:))))a może właśnie o to chodzi,żeby w naszym kochanym kraju rolnictwo całkiem padło???tylko co zrobią firmy paszowe,ubojnie ,mleczarnie i cała reszta przetwórców żerujących na nas jeśli tej w ich mniemaniu najgłupszej masy producenckiej już nie będzie???
: wtorek 03 cze 2008, 22:16
autor: sentimo
Od 3,80 do 4,20+VAT.Kto mniej płaci ten więcej świń kupuje, ale świń raczej mało jest i pod koniec tygodnia cena pewnie w górę.
cena trzody
: środa 04 cze 2008, 08:31
autor: paglol1
4.8+vat ja wczoraj sprzedałem
: środa 04 cze 2008, 10:24
autor: Muchozolali
zywa od reki 4,4-4,5 plus wat
: środa 04 cze 2008, 10:58
autor: lukas1982
Świnek dopiero zacznie brakować, Mościszki i Biernacki golina, a to dzwonią a to przyjeżdżają i gadka jest taka
Do kogo Pan sprzedaje??
...
Jaką ma Pan cenę na dziś?
...
To my damy Panu 10 gr więcej <lol>
Porostu są żałośni
: środa 04 cze 2008, 11:26
autor: Michal03011
Mazowieckie 4,40 -4,50+wat pośrednik
świnek mało.
: środa 04 cze 2008, 18:24
autor: WALDEK
dzis cena wzrosła, a na jutro niespodzianka bedzie