FORUM
Ceny Trzody
Re: Ceny Trzody
Turbo hodujesz jeszcze świnki ? Jaka strefa u Ciebie?
-
Jeszcze mam trochę, strefa czerwona chyba, już się pogubilem
Raczej chyba różowa u Ciebie...
Cisza, że Hej. W końcu humory się poprawia kto jeszcze przetrwał i walczy. Pozdrawiam wytrwałych. +5 i oby tak dalej
Jest nas coraz mniej i nikt z nas zbyt dobrego humoru nie ma. O to powód ciszy w eterze.
Dziś dzwoniła do mnie Pani z arimr i teraz jak dostaliśmy tą pomoc ostania do prosiaka to musimy wypełnić oświadczenie że nie pomagamy Putinowi też mielisiecie takie plafony z arimr?
Do mojego wujka tez dzwoniła. Kazała oddać kasę i wyp…ć z Ukrainy. Ta baba jest jakaś nawiedzona. Wujkowi na imię Włodzimierz.
Nie wiem co wy bierzecie że macie takie jazdy ale odstawcie to albo bierzcie połowę,,
Jakie ceny na przyszły tydzień ?
7.7 jest przy min. solo.
Wczoraj dostałem 9,60 wbc
Od czwartku 7.7 płaca. Niektórzy się wstrzymują ze sprzedażą, bo po niemieckiej pseudogiełdzie wszystko wskazuje na to, ze jeszcze będzie cena rosnąć.
Wiem Panowie że może Wam się wydawać z tym oświadczeniem z ARiMR jako głupi żart tylko najlepsze jest to że nim nie jest. Przekonacie się o tym albo sie dowiecie już wkrótce. Odnośnie cen to mają rosnąć niby do świąt A jak będzie to się przekonamy.
Brakuje 0,06 EUR do ceny z września. Chyba giełda przebiję ten pułap w wkrótce
Skup 7.80+vat
Tak trzymać !DRIPOL pisze:Skup 7.80+vat
Duzi gracze będą teraz windować cenę maksymalnie. Żeby sprzedać taniej kupione mrożonki. W dwa tygodnie cena wzrosła o 80 groszy, zaraz o złotówkę. Małe zakłady muszą gonić króliczka.
witam panowie takie pytanko jaka stosujecie i polecacie gotową pasze pełnoporcjową dla prosiąt od 7 dnia
Witam. Jaka cena w czerwonej strefie u Was?
Tak jak wcześniej napisałem 7,80+vatmar pisze:Witam. Jaka cena w czerwonej strefie u Was?
Witam na wtorek 7.90 minus 1%. Czekać do środy?
Witam. Ja wstrzymuje się jeszcze tydzień.dragonlux pisze:Witam na wtorek 7.90 minus 1%. Czekać do środy?
Jutro giełda Ci powie.dragonlux pisze:Witam na wtorek 7.90 minus 1%. Czekać do środy?
Takiego rozpierdzielu jak jest od połowy roku jeszcze nie było ceny w przeciągu 2 tygodni potrafią walnąć 0,80 zł do 1,00 zł w góre i w dół . Jedno jest pewne ktoś na tym nieźle zarabia !!!!
Kukurydza w miesiąc 30% do dołu przy suszy w całej europie gdzie Ukraina zawsze eksportowała zboża więc o co tu chodzi kto tym steruje ???
Kukurydza w miesiąc 30% do dołu przy suszy w całej europie gdzie Ukraina zawsze eksportowała zboża więc o co tu chodzi kto tym steruje ???
Chłop nawet masz nazwę pasującą że masz zapierdalać na ich wszystkich
Cena jeszcze skoczy ale żebyście się nie przeliczyli jak okaże się że zakłady nakupiły i tydzień przed świętami okaże się że załadunek w styczniu jak coś
Odmówiłem sprzedaż boję się żeby skupnik nie popełni harakiriGaL pisze:Jutro giełda Ci powie.dragonlux pisze:Witam na wtorek 7.90 minus 1%. Czekać do środy?
Cisza na forum jak w PRL w sejmie
Mysle ze jutro podwyżka dalej nie wiadomo,
Warchlak chyba po czwartku ponad 400
Warchlak chyba po czwartku ponad 400

Obyś się nie mylił bo ja właśnie reszte wypchnąłem tez po 8 i słysze od znajomych że kilku juz przeklada odbiory bo mamy najwyższą cene w europie i mięso jedzie i że jak dzisiaj niemcy zrobia 0 to u nas -20 do 30 gr Ale takie tylko slysze opinie
Niestety kolega ma racje...jedziemy w dol z cena
Skup 12.12.22 7.80>na 7.50 + vat
Poszły w czwartek po 7,90 średnio wyszło 1160.00 zł za sztukę
Waga była ładna
Poprosimy teraz ekspertów o kalkulacje zysku
Stan może coś napiszesz jak Twój kalkulator wyliczył bo dawno Cię nie było słychać
Stan może coś napiszesz jak Twój kalkulator wyliczył bo dawno Cię nie było słychać
Dlatego poszły na żywą bo były za ciężkie według moich obliczeń dostałem około 65 zł na sztuce więcej niż na WBCvicia1223 pisze:Waga była ładna
To szybko podwyżki wróciły jak się okazało że w chlewniach pusto.
U kogo pusto to pusto.
Spadło troche, ale na poniedziałek 9.9 na haku.
Spadło troche, ale na poniedziałek 9.9 na haku.
A na żywo ile dają? Dziś dzwoniłem to cena max 7.7 netto
dzisiejsza sprzedaż 7,75 netto a jakie u was ceny
Ale to co wzrosły spadły czy jak
Bez zmian do świąt
-
Pożale sie chociaz przed wami,bo nikt mnie nie zrozumie tak jak Wy.
Sprzątałem dzis do archiwum wszystkie moje dokumenty zwiazane z hodowlą. Zarowno ksera świadectw prosiat odbiory z farmutilu. Protokoły kontrolne z piwetu i mojezapiski plany i rozne takie.
Chociaz wiem, że mi lepiej bez świń, to strasznie szkoda. Czuję sie jakbym przegrał.
Sprzątałem dzis do archiwum wszystkie moje dokumenty zwiazane z hodowlą. Zarowno ksera świadectw prosiat odbiory z farmutilu. Protokoły kontrolne z piwetu i mojezapiski plany i rozne takie.
Chociaz wiem, że mi lepiej bez świń, to strasznie szkoda. Czuję sie jakbym przegrał.