TRANSAKCYJNE CENY TRZODY

marucha

Post autor: marucha »

mietko75 pisze:Brawa dla Arka za odwagę pisania prawdy :!: :!: :!:
Mietko to ty mnie na pastwę transportowców rzuciłeś? Ty świniarz? Populista chce ze mną petycję do ministra pisać że go duda gnębi. W czyim imieniu mam pisać. Agentów, drobiarzy i firm transportowych. Co to jest? Forum Trzoda?
arek

Post autor: arek »

ROBERT mam cykl zamknięty tylko z hodowli żyje i staram się sprzedać drogo co nie zawsze wychodzi
MARUCHA zadzwoń do kilku z tych cen rolniczych to się okaże ze straszne kryteria maja co do najwyższych cen a nawet prosto w oczy mówią ze ceny zawyżają bo jak maja braki a ktoś zadzwoni to zawsze maja wybór najwyżej w razie małego niedoboru przepłaca a i jeszcze się spotkałem z taka odpowiedzią ze jak jestem z Kujaw to tam mamy mniejsze ceny i on nie może mi tyle zapłacić
MARUCHA pokaz nam twoja fakturkę z tymi wysokimi cenami bo jakoś nie pamiętam abyś się okazał
adas567

Post autor: adas567 »

Partyjka 6,1 + Vat
Edyta2259

Re: Ceny

Post autor: Edyta2259 »

krims pisze:Czekam i czekam na Twoje namiary do tak cudownie płacących.
Chyba już dowiedziałeś się jaka jest realna cena,kasuję podany nr.tel. ,
ze względów oczywistych
Ostatnio zmieniony środa 28 lis 2012, 12:55 przez Edyta2259, łącznie zmieniany 1 raz.
farmen

Post autor: farmen »

a jakie to woj. jeśli można spytać pani Edyto ?
pitek81

Post autor: pitek81 »

cena leci w dół i tak jest tylko do jakiego pułapu kazdy sie obdzwania i cene ustalaja bo 30 gr w łeb przez sobote to nie z nadmiaru towaru tylko skoro pan x płaci 5,20 w wielkopolsce to dlaczego pan y z warmi ma płacic 5,8
Edyta2259

farmen pisze:a jakie to woj. jeśli można spytać pani Edyto ?
Zadzwoń jutro to wszystkiego się dowiesz ,
magier

Post autor: magier »

arek pisze:śmieszą mnie te wasze dobre źródełka myślicie ze w tych źródełkach to sami ślepcy siedzą jak masz dobry towar systematycznie odstawiany w odpowiednich ilosciach to źródełko nigdy nie wyschnie no chyba ze to pęknięta rura a nie zrudelko
To ja chyba żyję w wirtualnym świecie bo sprzedaje jutro po 5,7 tam gdzie zawsze do źródełka i te źródełko mi wysyła wirtualne pieniądze i tymi wirtualnymi pieniędzmi gospodarzę:) Wszystko zależy od tego jaki masz towar, ile jesteś komuś sprzedać z dnia na dzień jak potrzebuje, czy buraczyłeś odbiorcy jak ceny skakały do góry po 10gr dziennie, czy sprzedajesz dziesięciu różnym odbiorcom i urządzasz licytację, czy jesteś partnerem do rozmów czy kozakiem jak świń brak. Te i wiele innych rzeczy pozwalają na to że w sytuacji spadkowej traktują Cię poważnie bo Ty też poważnie podchodziłeś do odbiorców. Są i cwaniacy ale nie sprzedajemy przecież od wczoraj żeby budować odbiór tuczników na takich delikwentach.
Pytanie do mietka:
Jakie Ci zużycie paszy na jednego malucha wyszło?
arek

magier ile jednorazowo opylasz
magier

Post autor: magier »

Pełne auta, najmniejsze źródełka przyjeżdżają na 40szt. a naczepy to 200szt.
Awatar użytkownika
wet-zootechnik

ceny

Post autor: wet-zootechnik »

magier pisze:
arek pisze:śmieszą mnie te wasze dobre źródełka myślicie ze w tych źródełkach to sami ślepcy siedzą jak masz dobry towar systematycznie odstawiany w odpowiednich ilosciach to źródełko nigdy nie wyschnie no chyba ze to pęknięta rura a nie zrudelko
To ja chyba żyję w wirtualnym świecie bo sprzedaje jutro po 5,7 tam gdzie zawsze do źródełka i te źródełko mi wysyła wirtualne pieniądze i tymi wirtualnymi pieniędzmi gospodarzę:) Wszystko zależy od tego jaki masz towar, ile jesteś komuś sprzedać z dnia na dzień jak potrzebuje, czy buraczyłeś odbiorcy jak ceny skakały do góry po 10gr dziennie, czy sprzedajesz dziesięciu różnym odbiorcom i urządzasz licytację, czy jesteś partnerem do rozmów czy kozakiem jak świń brak. Te i wiele innych rzeczy pozwalają na to że w sytuacji spadkowej traktują Cię poważnie bo Ty też poważnie podchodziłeś do odbiorców. Są i cwaniacy ale nie sprzedajemy przecież od wczoraj żeby budować odbiór tuczników na takich delikwentach.

świete słowa,brawo!
Pytanie do mietka:
mietko75

Post autor: mietko75 »

magier pisze:
Pytanie do mietka:
Nigdy nie zapisywałem ile które zjadły . Zwracamy tylko uwagę na długość tuczu . W ostatnim miesiącu te ostatnie malce dostawały raz dziennie paszę i do syta serwatkę , banię i kiszony cały łubin .
marucha

partyjka po 5,8 ( jeszcze) poszła. Święta idą to druga partyjka na piątek też zamówiona, cena - do uzgodnienia
marucha

krims pisze:Zrobię lepiej, podam Ci nr tel do firmy co płaci 5 zł.

Skup i Sprzedaż Zwierząt Rzeźnych i Hodowlanych Sylwester Woźniecki 052 315 05 47.

Teraz czekam na nr telefonu do Twojego odbiorcy co Ci płaci po 5.9.
Sprawdziłem.
Jak Sami swoi pojechali do Ameryki to dowiedzieli się że jest coś takiego jak middle class. Ale w ramach tej middle class jest jeszcze middle middle class i jeszcze middle middle middle class a jest jeszcze całkiem middle middle middle middle class.
Ty musisz być naprawdę całkiem na końcu middle middle middle middle class żeby ktoś tak poważny jak Pan Sylwester zaproponował ci tak niepoważną cenę.
Rozumiem że fakturki nie będzie. Żegnam.
staś76

Post autor: staś76 »

21szt, sprzedane po 5,6 netto
arek

no MARUCHA zasmuciłeś mnie piszesz ze na cenach rolniczych dają 6 zeta a ty opylasz po 5.80 w tobie cala nadzieja wysokich cen a tu taki knot walisz oj nieładnie ja za cale auto dziś 5,90 plus 14 zeta od sztuki za transport
ubnt

Post autor: ubnt »

7,2 na haku na sobotę 180 szt laduję powoli odbija
marucha

arek pisze:no MARUCHA zasmuciłeś mnie piszesz ze na cenach rolniczych dają 6 zeta a ty opylasz po 5.80 w tobie cala nadzieja wysokich cen a tu taki knot walisz oj nieładnie ja za cale auto dziś 5,90 plus 14 zeta od sztuki za transport
tak jak myślałem, skowytał że 5 płacą, ktoś się nad biedakiem zlitował i kontakt do lepszych cen podał. Arek od agenta zakupił po 5 i dorzucił mu za fatygę kilka groszy a potem samochodzik, 3 pięterka i do źródełka powyżej 6 dostarczył. A drobiarze mówią że 6 w Polsce nie ma. Popatrzcie agenci jak podanie ceny 5,8 motywuje do działania. Arek ma łeb, już wczoraj to stwierdziłem. Tak trzeba robić żeby się nie narobić i zarobić.
F1

Post autor: F1 »

[quote="arek"]jeszcze jeden mały wniosek mi się nasuwa przedziały wagowe co niektórzy maja ponad 130 kg wagi średniej i dostają cenę 1 klasy u nas przynajmniej w mojej okolicy nikt cięższych jak 125 kg nie sprzedaje[/quote ]Łagrom 150 kg spokojnie przechodzą 8)
robert0169

Post autor: robert0169 »

maruch lej drobiarzy pozdrawiam
andre

Post autor: andre »

5,83 netto ,w piątek kolejna sprzedaż zobaczymy jak wyjdą także agenciku 5 jest ale z przodu ,a po przecinku jeszcze trochę :twisted:
brzydal

Post autor: brzydal »

duze zainteresowanie jest zakupem tucznika na swięta nie chciało mi sie sprzedawać pojedyńczych sztuk kazdemu mówie cenę 6,5 za żywiec ale nikt sie nie wystraszył jeden roztropny nawet powiedział że jak bym chciał po 7 to też by dał bo 100 km zrobił po wsiach i nie znalazł tucznika. jak do tej pory 7 szt 6,5 brutto
andre

Post autor: andre »

brzydal pisze:duze zainteresowanie jest zakupem tucznika na swięta nie chciało mi sie sprzedawać pojedyńczych sztuk kazdemu mówie cenę 6,5 za żywiec ale nikt sie nie wystraszył jeden roztropny nawet powiedział że jak bym chciał po 7 to też by dał bo 100 km zrobił po wsiach i nie znalazł tucznika. jak do tej pory 7 szt 6,5 brutto
brawo i tak trzymać :D
Edyta2259

brzydal pisze:duze zainteresowanie jest zakupem tucznika na swięta nie chciało mi sie sprzedawać pojedyńczych sztuk kazdemu mówie cenę 6,5 za żywiec ale nikt sie nie wystraszył jeden roztropny nawet powiedział że jak bym chciał po 7 to też by dał bo 100 km zrobił po wsiach i nie znalazł tucznika. jak do tej pory 7 szt 6,5 brutto
Okolice Bartoszyc 6,50 ale netto, i świnki schodzą jak świeże bułeczki
W mojej okolicy też 6,50 netto
Adrian

Post autor: Adrian »

5,80+vat poszły
marucha

Adrian, 5,8
Ostatnio zmieniony czwartek 29 lis 2012, 09:49 przez marucha, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
lukas1982

Post autor: lukas1982 »

Ciekawe po ile Karola sprzedaje? :-)
Jednak kobieta do interesu smykałkę ma :-)
marucha

niektórzy się nie chwalą cenami aby nie zapeszać
marucha

przepraszam, ale świnia niemiecka z dowozem do dudy 1,75 euro (według doniesień transportowców). Z dowozem. To czemu Dun nie bierze? Może nie lubią Niemców? Ale jak warchlaka sprzedają to lubią?
staś76

Post autor: staś76 »

tu miały być same cyfry
bez zbędnych komentarzy :!:
navaho13

Post autor: navaho13 »

Adrian pisze:5,80+vat poszły
ile potrącenia?
Awatar użytkownika
lukas1982

Post autor: lukas1982 »

Sprzedane 7,30E
Najedzone
wybicie wg mojej wagi słabiutko 77.5% (okrojono o następne 10gr)
Wg mojej wagi netto 5,57 + wat
mięsnosc 57.5
waga 121kg

Czyli tak sobie
baraki

Post autor: baraki »

Na poniedziałek 5,7 +vat-1%, waga powyżej 130, i troche na lokalne potrzeby tez rozprzedane.
Adrian

Post autor: Adrian »

navaho13 pisze:
Adrian pisze:5,80+vat poszły
ile potrącenia?
1%
krzywy

Post autor: krzywy »

Lukas, na tym forum mało kto potrafi powiedzieć " tak sobie" i podać dane transakcji. Szacun za odwagę! U mnie propozycja 7,1 WBC, ale poczekam.
stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

No bez przesady trzeba być odważny żeby prawde powiedziec ??? bo nie prawde to trzeba być jebnięt... to wiem :D :D
krzywy

Post autor: krzywy »

Stan, prawdę można przemilczeć.
Czyżbyś coś sprzedał, że piszesz w tym temacie.
Edyta2259

Edyta2259 pisze:
krims pisze:Czekam i czekam na Twoje namiary do tak cudownie płacących.
Chyba już dowiedziałeś się jaka jest realna cena,kasuję podany nr.tel. ,
ze względów oczywistych
krims,co tak nagle zaniemówiłeś czyżby nie potwierdziły się twoje ceny, z cenami -"cudownie płacących" podziel się z nami ich cennikiem .
marucha

krims sprzedał po 6 i się nam nie pochwalił? Arek dzięki informacjom z forum ożenił już swoje blondynki. Krims sprzedał lepiej ale nie chce być na transakcyjnych żeby go agenci nie zganili. Taka cisza.
arek

MARUCHA ożeniłem i to nie dlatego ze z forum koledzy pomogli tylko ze mam własny transport a dziś lądowałem kolegi kabany w tej samej cenie choć na poniedziałek cena mniejsza o 20 groszy
marucha

cieszę się że w końcu dobrze sprzedajesz i do interesu dokładać nie musisz. Dobrze że przy okazji koledze pomagasz. Częściej informuj nas o tych lepszych cenach na transakcyjnych a nie że na skupie mizeria. Na skupie zawsze mizeria. Po to są skupy. A na poniedziałek może być i niższa. U nas jak leci to opamiętania nie ma. Koledzy informują że cały Bałtyk już gnojowicą śmierdzi. Tak nam sąsiedzi w biedzie pomagają.
mietko75

Post autor: mietko75 »

Trzeba tu wyjaśnić jedną najważniejszą rzecz . Jeden i ten sam zakład mięsny ma różnice cenową między skupem a podwórkiem i ta różnica w mojej okolicy wynosi około 50 groszy . Jeśli ktoś ma super towar , to i więcej . :!:
ziutek

Post autor: ziutek »

Dokładnie tak jest mietko jak mówiłem wcześnie jak mają braki to różnica sięga nawet złotówki
krims

Post autor: krims »

Droga Edyto,

Cena podana przeze mnie w poniedziałek w wysokości 5 zł nadal funkcjonuje. Jako jedyny podałem cenę i nazwę firmy, która płaci taką cenę. Niestety nie doczekałem się informacji kto płaci 5.9 czy 6 zł. Nie dlatego, że miałbym ochotę tam sprzedać, tylko dlatego, aby wreszcie pokazać prawdziwe oblicze Bajkopisarza. Nigdy nie poinformował gdzie sprzedaje, to takie dziecinna zabawa. Zaraz zgraja watach mnie zaatakuje, ale ja mam to gdzieś, niech dalej słuchają "nagiego króla forum" jak to ktoś pięknie ujął.
Również jakbyś prześledziła moje wpisy sprzed kilku lat to również byłem obrzucany błotem jak podałem cenę 2.9 i numery kontaktowe do nie istniejącej już firmy jaką były ZM MAT Czerniewice.
W mojej okolicy największymi zakładami są ZM Viando, płacące 6,7-6,9 za klasę E. Tyle płacą, bo są w stanie praktycznie swój cały ubój zabezpieczyć z własnej hodowli, teraz jedynie dokupują brakującą część świń do produkcji. Jest kilka mniejszych firm opierających cenniki na Panu Woźnieckim, który jest jednym z większym pośredników w kraju (ok 30 skupów). Właściciele 3 czy 4 masarni w okolicy albo ledwie wiążą koniec z końcem, lub płacą 20 groszy więcej niż na skupie przy bardzo długich terminach płatności.

Taka a nie inna cena jest płacona na moim terenie z prostego powodu. Moje stado zostało zredukowane o ponad 60%, moi sąsiedzie w mojej i sąsiednich wioskach praktycznie nie mają wcale świń. Przy bardzo wysokich cenach zbóż, pszenicy powyżej 1000 zł to sprzedajemy zboże, która świetnie plonuje na I i II klasie ziemi, którą posiadamy.
robert0169

Post autor: robert0169 »

i sie wyjasnilo swinie masz tam gdzie slonce nie dochodzi
krims

Post autor: krims »

Chłopie, cały czas mam świnie, a co do ilości to nie Twoja sprawa.

Od poniedziałku cena prawdopodobnie będzie wynosiła 4.8 zł za 1 kg
marucha

stan1069@o2.pl pisze:No bez przesady trzeba być odważny żeby prawde powiedziec ??? bo nie prawde to trzeba być jebnięt... to wiem :D :D
0909

Post autor: 0909 »

I co miałem racje z cenami ?
na pocieszenie będzie jeszcze gorzej
marucha

stan1069@o2.pl pisze:No bez przesady trzeba być odważny żeby prawde powiedziec ??? bo nie prawde to trzeba być jebnięt... to wiem :D :D
ziutek

Post autor: ziutek »

Z tego co wiem to po nowym roku tobie agent już będzie źle
ODPOWIEDZ