FORUM
Warchlaki
-
kupie prosieta lub warchlaki 100-170 szt
kupie prosięta lub warchlaki 100-170szt na 3-4 tydzień maja 2011
ewentualnie 1 tydzień czerwca -
tel 882-223-553 wielkopolskie byłe leszczyńskie. -
ewentualnie 1 tydzień czerwca -
tel 882-223-553 wielkopolskie byłe leszczyńskie. -
chyba ten co kupujetakie drogie proisaki powinien uderzyc sie w swoja piekna glówkęjagienka pisze:Łotwa 500 szt (PRRS+, Myk szczep.) 57,5 € za 30 g na załadunku, na ten tydzień

to jest za prosiakia 225 zl pewnie jeszcze netto plus pasza 250 zl minimum to daje nam 475 zl gdzie woda upadki ? 500 zl wyjdzie jak nic za 1 szt
a ile zarobia z 20 zl moze dajcie spokoj !!!!!!
Nawozy drogie to przynajmiej g...wno to jakis zysk , ale jak będzie musiał zapłacic za rozwiezienie jeszcze to -kaplica.mat pisze:nemezis a ile moze placic tak jak na forum jest i nic wiecej nie zaplaci jak 6.35. Widac ze jagienka zarobi dwa razy raz na warchlaku drugi raz na tuczniku a ile zarobi rolnik ?
-
Kupowałem w styczniu warchlaka duńskiego od firmy Konrad statut zdrowotny SPF Blue waga na załadunku 30 kg. Średnia mięsność wyszła około 56.5 % na paszy pełnoporcjowej. Okres tuczu od 77 - 100 dni firma paszowa źle zbilansowała paszę przez to taka rozbieżność w sprzedaży i bez rewelacyjnych przyrostów i zużycia paszy. Sprzedawane w czterech transportach raz w tygodniu. Średnia waga na ZM około 114 kg. Upadki < 2%
1. jest takie mądre powiedzenie : "zanim coś powiesz, obróć 7 razy język w gębie", więc polecam to przy wpisach wszystkim.
Mat'owi wydaje się, że ludzi uświadamia, że nie zarobia na świnkach, a zawsze jak rozmawiamy o cenach to porównuje cenę z moich okolic za całe auto tucznika z ceną skupowca z Jego stron. I nie widzi różnicy między warchlakiem towarowym i targowym. Nieco błędna, moim zdaniem, kalkulacja.
2. Drodzy Panowie, ja nie mam CIĄGLE TYCH SAMYCH warchlaków tylko CO TYDZIEŃ konkretną ilość.
Mat'owi wydaje się, że ludzi uświadamia, że nie zarobia na świnkach, a zawsze jak rozmawiamy o cenach to porównuje cenę z moich okolic za całe auto tucznika z ceną skupowca z Jego stron. I nie widzi różnicy między warchlakiem towarowym i targowym. Nieco błędna, moim zdaniem, kalkulacja.
2. Drodzy Panowie, ja nie mam CIĄGLE TYCH SAMYCH warchlaków tylko CO TYDZIEŃ konkretną ilość.
-
jagienka pisze:1. jest takie mądre powiedzenie : "zanim coś powiesz, obróć 7 razy język w gębie", więc polecam to przy wpisach wszystkim.
moze zrobimy ankiete kto zarobi na swinkach prosze bardzo zobaczymy kto ma racje

rafalwielkopolska pisze:Kupowałem w styczniu warchlaka duńskiego od firmy Konrad statut zdrowotny SPF Blue waga na załadunku 30 kg. Średnia mięsność wyszła około 56.5 % na paszy pełnoporcjowej. Okres tuczu od 77 - 100 dni firma paszowa źle zbilansowała paszę przez to taka rozbieżność w sprzedaży i bez rewelacyjnych przyrostów i zużycia paszy. Sprzedawane w czterech transportach raz w tygodniu. Średnia waga na ZMDzięki za info. A firma solidna? To znzczy obsługa itp.? około 114 kg. Upadki < 2%
??remix pisze:rafalwielkopolska pisze:Kupowałem w styczniu warchlaka duńskiego od firmy Konrad statut zdrowotny SPF Blue waga na załadunku 30 kg. Średnia mięsność wyszła około 56.5 % na paszy pełnoporcjowej. Okres tuczu od 77 - 100 dni firma paszowa źle zbilansowała paszę przez to taka rozbieżność w sprzedaży i bez rewelacyjnych przyrostów i zużycia paszy. Sprzedawane w czterech transportach raz w tygodniu. Średnia waga na ZMDzięki za info. A firma solidna? To znzczy obsługa itp.? około 114 kg. Upadki < 2%
-
-
Rafal ty sie lepiej zapytaj jakie macie kieszenie z warchlakami zag.a odpowiedzi beda zgodne= PUSTE domyslam sie ze dopiero zaczynasz niebezpieczna przygode opamietaj sie bo dolaczysz do grona KAZIOW .rafalwielkopolska pisze:Jakie macie doświadczenia z warchlakiem Łotewskim? Statut zdrowotny? Przyrosty? Mięsność? Upadki? Kondycja warchlaków?
Cena jest zachęcająca w porównaniu z importem z Danii ale nie mam doświadczenia z Łotewskim. Czekam na wasze opinie.
Do stan1069@o2.pl:
Merytoryka Twoich wypowiedzi świadczy o tym, że to raczej Ty zaczynasz " niebezpieczną przygodę", a ich poziom, że jeszcze nie przekroczyłeś pewnej granicy wieku
Wypowiedzi Twoje i Tobie podobnych nie wnoszą nic mądrego, a jedynie zaśmiecają to forum.
Merytoryka Twoich wypowiedzi świadczy o tym, że to raczej Ty zaczynasz " niebezpieczną przygodę", a ich poziom, że jeszcze nie przekroczyłeś pewnej granicy wieku

Wypowiedzi Twoje i Tobie podobnych nie wnoszą nic mądrego, a jedynie zaśmiecają to forum.
Każdy robi jak uważa ja aby nie rozumiem tych co budują pod kontrakty, ale przy tych kosztach i małej opłacalności firmy od kontraktów szaleństwa też nie zarabiają, a praktycznie jadą na zero. Raczej wielkiej kariery im nie wróże więc to nas może uchronić przed ich nadmiernym rozwojem.
Kupował ktoś prosiaka z RSP Izdebno lub z firmy Agriserwis Bydgoszcz. Chce kupić krajowego a te dwie firmy mają w ofercie.
Kupował ktoś prosiaka z RSP Izdebno lub z firmy Agriserwis Bydgoszcz. Chce kupić krajowego a te dwie firmy mają w ofercie.
-
Porozmawiaj z Muchozolali on się zaopatrywał Izdebnie.Pablo80 pisze:Każdy robi jak uważa ja aby nie rozumiem tych co budują pod kontrakty, ale przy tych kosztach i małej opłacalności firmy od kontraktów szaleństwa też nie zarabiają, a praktycznie jadą na zero. Raczej wielkiej kariery im nie wróże więc to nas może uchronić przed ich nadmiernym rozwojem.
A kontrakty moim zdaniem będa się rozwijać w najlepsze bo są dla zlecajacego gwarancją dostaw tucznika po stałych kosztach (praktycznie kosztach produkcji) niezależnie od aktualnej koniunktury.
http://www.agrosokolow.pl/index.php?opt ... &Itemid=61
już wszystko jasne f1*duroc ,moja genetyka to pbz *duroc także też podobnie
już wszystko jasne f1*duroc ,moja genetyka to pbz *duroc także też podobnie

- Muchozolali
-
Core2Ucho pokopalem w twoich postach wybacz mi za szerosc i dokopalem sie ;chlewnia na ruszcie =krecha ,warchlak dunski =0 albo minus ,i jak jeszcze ci nie zaplacili za odstawe z 26 marca to tylko mi pozostaje Tobie wspolczuc .Musze przyznac ze piszesz pieknie ,pochwal sie jeszcze ze umiesz liczyc i pokaz ile zarabiasz na zagranicznym warchlaku i kiedy ,czytanie jak tak piekie piszesz pewnie nie bedzie sprawialo Ci duzo klopotu to poczytaj do czego doprowadzila mega miesnos tucznikow .mega tuczarnie i mega inwestycje dunskich farmerow .Ajezeli chodzi o zasmiecanie przezemnie forum to powiem Tobie jedno;mam duza wiedze na temat hodowli swin i moje posty mialy na celu uswiadomic niektorym gdzie szukac drogi aby dojsc do celu a tym ktorzy wybieraja sie w droge aby zawrucili i zrozumieli dokad ta droga prowadzi .Core2Ucho pisze:Do stan1069@o2.pl:
Merytoryka Twoich wypowiedzi świadczy o tym, że to raczej Ty zaczynasz " niebezpieczną przygodę", a ich poziom, że jeszcze nie przekroczyłeś pewnej granicy wieku :wink:
-
Szanowny Kolego stan1069@o2.pl!stan1069@o2.pl pisze:Core2Ucho pokopalem w twoich postach wybacz mi za szerosc i dokopalem sie ;chlewnia na ruszcie =krecha ,warchlak dunski =0 albo minus ,i jak jeszcze ci nie zaplacili za odstawe z 26 marca to tylko mi pozostaje Tobie wspolczuc .Musze przyznac ze piszesz pieknie ,pochwal sie jeszcze ze umiesz liczyc i pokaz ile zarabiasz na zagranicznym warchlaku i kiedy ,czytanie jak tak piekie piszesz pewnie nie bedzie sprawialo Ci duzo klopotu to poczytaj do czego doprowadzila mega miesnos tucznikow .mega tuczarnie i mega inwestycje dunskich farmerow .Ajezeli chodzi o zasmiecanie przezemnie forum to powiem Tobie jedno;mam duza wiedze na temat hodowli swin i moje posty mialy na celu uswiadomic niektorym gdzie szukac drogi aby dojsc do celu a tym ktorzy wybieraja sie w droge aby zawrucili i zrozumieli dokad ta droga prowadzi .
Twoja dedukcja i zdolności detektywistyczne doprawdy powalają na kolana

Niestety na pytania, które Cię nurtują, nie mogłem wcześniej odpowiedzieć, bo muszę doglądać tysiące mega mięsnych, duńskich blondynek, w mega tuczarni na ruszcie wybudowanej na krechę. A jak mam wolną chwilkę to wspołczuję sobie, że nie umiem liczyć i znowu wyjdzie null albo i dokładka i zamartwiam się czy zapłacą mi za odstawę z 26 marca. Jedno już pojąłem: muszę słuchać doświadczonych hodowców co to mają dużą wiedzę w temacie hodowli świń i uświadomią mi gdzie zaprawdę szukac drogi aby dojsć do celu

Pozdrawiam i uważam dochodzenie za zakończone