FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Nie kłam. To jest robota Popaprancow. Pisdzielce wzięli to na klateandre pisze:Taryfa G do końca roku ma stare ceny a tu bardziej rozchodzi się o taryfę C . Niestety ja mam i 70% wyższe rachunki to jest złodziejstwo. No ale ktoś za bycie przy władzy pis-dzielcow musi zapłacić. Po nowym roku wszystkim się oczka otworzą kogo wybrali, ale będzie już po wyborach
No cóż zaslepionym chyba jednak nie. A na dzień dzisiejszy nie ma partii której udzieliłbym mojego zaufania. Wszyscy to jedno wielkie szambo.czarny pisze:Nie kłam. To jest robota Popaprancow. Pisdzielce wzięli to na klateandre pisze:Taryfa G do końca roku ma stare ceny a tu bardziej rozchodzi się o taryfę C . Niestety ja mam i 70% wyższe rachunki to jest złodziejstwo. No ale ktoś za bycie przy władzy pis-dzielcow musi zapłacić. Po nowym roku wszystkim się oczka otworzą kogo wybrali, ale będzie już po wyborach
No cóż zaslepionym chyba jednak nie. A na dzień dzisiejszy nie ma partii której udzieliłbym mojego zaufania. Wszyscy to jedno wielkie szambo.czarny pisze:Nie kłam. To jest robota Popaprancow. Pisdzielce wzięli to na klateandre pisze:Taryfa G do końca roku ma stare ceny a tu bardziej rozchodzi się o taryfę C . Niestety ja mam i 70% wyższe rachunki to jest złodziejstwo. No ale ktoś za bycie przy władzy pis-dzielcow musi zapłacić. Po nowym roku wszystkim się oczka otworzą kogo wybrali, ale będzie już po wyborach
Pakiet klimatyczny to w 2014 roku ktoś prominentny wówczas ustalił. A ci gląby płacą z budżetu.
Rolnicy indywidualni nie muszą jak jesteś w taryfie G ,po nowym roku pewnie wszystkim podniosąUlan pisze:daniel0 pisze:Niezależnie ryczałtowiec czy watowiec konieczne jest to oświadczenie?
jakie oświadczenia? oświadczenie się składa z prośbą żeby nie podnosili rachunków za prąd ?
Na jutro całe auto 5,6 plus Vat
Bardzo dobra cena jak na ten moment.
Ale pewnie warunek że muszą się dobrze wybić bo inaczej -2% strączki
- mytotoksyna1
Piłeś nie jedź , dobra cena , by była jakby o siedem złotych zahaczyła!chłop pisze:Bardzo dobra cena jak na ten moment.

Nie róbta księżycowych kalkulacji , bo to jest bez racji.
Jeszcze tydzień temu byłem w białej. Jeszcze dzisiaj rano w żółtej, a przed południem już w niebieskiej. Jak żyć?
współczuje :/ Myślę że taki scenariusz czeka nas wszystkich prędzej czy później. Wiem że było już pisane wcześniej ale w celu podsumowania mógłby ktoś napisać co się wiąże z byciem w poszczególnych strefach i jak to wpływa na cenę za tuczniki oraz możliwości ich sprzedaży? Jest sens się bać bycia w strefie czy jednak jest to do przeżycia ? innymi słowy czy ci którzy znajdą się w którejś ze stref mają szanse normalnie funkcjonować czy muszą się zwijać? Jak wystąpi ASF w gospodarstwie to ubiają wszystkie świnie, dostaje się śmieszną kase i co dalej? można od nowa wstawać czy 3 lata przerwy przymusowe ?krzywy pisze:Jeszcze tydzień temu byłem w białej. Jeszcze dzisiaj rano w żółtej, a przed południem już w niebieskiej. Jak żyć?
Mamy 3 strefy :
1) żółta - najłagodniejsza- tu chyba nie ma dużych utrudnień i cena normala?
2) czerwona 30 dni nie można sprzedać od wystąpienia przypadku w okolicy (wet może skrócić okres do 20 dni)
3) niebieska 40 dni nie można sprzedać (wet może skrócić okres do 30 dni)
w każdej strefie przed sprzedażą musza być zbadane w kierunku asf w ciągu 15 dni przed sprzedażą, a 24h przed sprzedażą badanie przez lekarza jeszcze. Rolnik ponosi tego koszty? czy płaci budżet państwa ?
coś jeszcze jest?
Strefy to jedyny sposób na ratowanie polskich zakładów.Nie wiem ile to jeszcze pociągnie ale bankructwa wyzwolą wszystkich.
-
z czerwonej można sprzedawać
- mytotoksyna1
To oznacza ,że państwo nasze jest słabe i nie daje rade.Ulan pisze:współczuje :/ Myślę że taki scenariusz czeka nas wszystkich prędzej czy później. Wiem że było już pisane wcześniej ale w celu podsumowania mógłby ktoś napisać co się wiąże z byciem w poszczególnych strefach i jak to wpływa na cenę za tuczniki oraz możliwości ich sprzedaży? Jest sens się bać bycia w strefie czy jednak jest to do przeżycia ? innymi słowy czy ci którzy znajdą się w którejś ze stref mają szanse normalnie funkcjonować czy muszą się zwijać? Jak wystąpi ASF w gospodarstwie to ubiają wszystkie świnie, dostaje się śmieszną kase i co dalej? można od nowa wstawać czy 3 lata przerwy przymusowe ?krzywy pisze:Jeszcze tydzień temu byłem w białej. Jeszcze dzisiaj rano w żółtej, a przed południem już w niebieskiej. Jak żyć?
Mamy 3 strefy :
1) żółta - najłagodniejsza- tu chyba nie ma dużych utrudnień i cena normala?
2) czerwona 30 dni nie można sprzedać od wystąpienia przypadku w okolicy (wet może skrócić okres do 20 dni)
3) niebieska 40 dni nie można sprzedać (wet może skrócić okres do 30 dni)
w każdej strefie przed sprzedażą musza być zbadane w kierunku asf w ciągu 15 dni przed sprzedażą, a 24h przed sprzedażą badanie przez lekarza jeszcze. Rolnik ponosi tego koszty? czy płaci budżet państwa ?
coś jeszcze jest?
..uj , ...pa i kamieni kupa.

a tymczasem kolejne ognisko ASF u świń w Gumowie - 180 szt do utylizacji
I Kolejne 31 - 2428 szt gm Budry - Warmińsko Mazurskie
MASAKRA .....

MASAKRA .....
Jakieś powiązanie z ferma a+ z tamtego tygodnia??
https://wysokienapiecie.pl/21531-tanszy ... -kwitkiem/
Z tym prądem to jednak rolników nie dotyczy
https://wysokienapiecie.pl/21531-tanszy ... -kwitkiem/
Z tym prądem to jednak rolników nie dotyczy
Proponuję poczytać na Wysokie napięcie. pl o cenach prądu to zobaczycie jak PIS o Was zadbał. Wychodzi na to że te oświadczenia nic nie dadzą bo rolnika jako takiego w tej ustawie NIE MA.A co do ASF dopóki będzie chodził dzik to zaraza będzie szaleć i o zgrozo wszyscy z tego zdawaja sobie sprawę ale nic z tym faktem się nie robi
Ciekawe jak teraz będą traktowani rolnicy którzy podpisali wspaniałe Umowy 15 letnie na gwarantowane zyski na poziomie 50zł od sztuki gdy wzrośnie prąd , woda, jak w trakcie wprowadzą inne opłaty dodatkowe typu środowiskowe itp . Czy Gobarto itp dołożą czy z kieszeni rolnika i z tych cudownych 50zł zostanie 15zł !!!
No wreszcie. +50909 pisze:Idą podwyżki
no bo teraz zacznie schodzić najdroższy warchlak. Tylko ciekawe czy u nas coś ruszy przy tych nowych ogniskach ASF oby tak bo mam za ok 3 tyg do sprzedaży
Potraktuja ich jak należy czyli wytlumacza im ze poniesli ryzyko inwestycyjne a zycie pisze wlasne scenariusze ( czyli beda miei ich w tyle, chcieli budowac dla korporacji to dowiedza sie jakieregulygry tam panuja)chłop pisze:Ciekawe jak teraz będą traktowani rolnicy którzy podpisali wspaniałe Umowy 15 letnie na gwarantowane zyski na poziomie 50zł od sztuki gdy wzrośnie prąd , woda, jak w trakcie wprowadzą inne opłaty dodatkowe typu środowiskowe itp . Czy Gobarto itp dołożą czy z kieszeni rolnika i z tych cudownych 50zł zostanie 15zł !!!
Co do cedrobu i gobarto to tak jak powyzej nikt nikogo nie zmuszal, najwazniejsze jest to ze cedrob dalej buduje kurniki na zwoj rachunek a pod szyldem gobarto szukaja wyrobnikow ktorzy dla nich zaryzykuja budowe chlewa- daje do myslenia?
cena 5,5 netto
Coś się chyba kroi. U mnie dziś pod bramę przyjechała pani z Animexu, którą znałem tylko przez telefon. Kuzyn z grupy producenckiej mówił mi dzisiaj, że Sokołów chce zorganizować z nim spotkanie w sprawie współpracy. Zapowiadane wielkie podwyżki w Chinach w czwartym kwartale więc w trzecim będą kupować. Rabobank na chińskich stronach pisze, że w 2020 pogłowie może spaść nawet do 50%. Osobiście w to nie wierzę no ale już są prowincje gdzie wypadło 40 - 60 % pogłowia. Niepokoi mnie jednak ASF na naszym podwórku. Może wszystkich nas załatwić. Nie można być ignorantem i trzeba bronić się wszelkimi sposobami. Na pewno przemyślane działanie w jakimś stopniu ograniczy przypadki. Nie ma jednak gwarancji.
- Muchozolali
skup po 4,9zł
Myślisz, że to trwała tendencja?0909 pisze:plus 4
i mamy 32 ognisko (pod Zamościem)
MIAŁO BYĆ INACZEJ
Mietko będzie premierem ?
do koryta pchają sie
https://moneyv.wp.pl/gospodarka/partia- ... 8417v.html
Mietko będzie premierem ?
do koryta pchają sie
https://moneyv.wp.pl/gospodarka/partia- ... 8417v.html
Teraz cały kraj objęty strefami. Większość jeszcze w strefie białej reszta w żółtej czerwonej itp. Jedynie Niemcy poza strefami
- mytotoksyna1
Powolutku bez pośpiechu trzeba by zmniejszyć pogłowie dziki swini , bo choroba sie rozpleni.rom19 pisze:Teraz cały kraj objęty strefami. Większość jeszcze w strefie białej reszta w żółtej czerwonej itp. Jedynie Niemcy poza strefami

prawdopodobnie kolejna podwyżka środę
Tylko żeby ta podwyższka się przełożyła na cenę u nas0909 pisze:prawdopodobnie kolejna podwyżka środę
A u nas szt dziesiatkuje stada
Cena u Niemca w górę a u nas nie drgnie
dziś 5,7 plus vatAaaaaa pisze:Tylko żeby ta podwyższka się przełożyła na cenę u nas0909 pisze:prawdopodobnie kolejna podwyżka środę
A u nas szt dziesiatkuje stada
Cena u Niemca w górę a u nas nie drgnie
Dania
tucznik 0
warchlak 0
tucznik 0
warchlak 0
giełda ostro w górę plus 5, na poniedziałek plus 10 gr tzn 5.90 plus vat
-
-
pewnie koty dochodzą0909 pisze:giełda ostro w górę plus 5, na poniedziałek plus 10 gr tzn 5.90 plus vat
- Muchozolali
09 ty masz jakiś dziwny przelicznik 5,70 plus 10gr daje ci 5,90 ???
Czytaj co piszesz
Czytaj co piszesz
- mytotoksyna1
Kiełbasa wędzona ładnie schodzi z haka sklepowego z polskich swini.
Idąc do kasyna można stracić to z czym się przyszło a my mamy ryzykować kilkukrotność wsadu. To faktycznie lepiej poleżeć pod przyczepądanielski813 pisze:https://agrolajt.pl/informacje-1/tylko-u-nas-rolnicy-zaplaca-za-utylizacje-swin-z-asf-to-miliony-zlotych-61
-
A 5 lat temu można było wybić dziki do zera i dziś byśmy się z tego śmiali. A tak jedyny ratunek to szczepionka. Bo na wybicie dzikow bym nie liczyl.
- mytotoksyna1
Jest jeszcze czas , ażeby iść w las i dzika szast prast.jarekmalina pisze:A 5 lat temu można było wybić dziki do zera i dziś byśmy się z tego śmiali. A tak jedyny ratunek to szczepionka. Bo na wybicie dzikow bym nie liczyl.

jeszcze jakieś pytania. Tak się kończy rozdawnictwo. Najpierw zapomnieli o nas w ustawie pradowej a teraz to. Grecja przy nas okaże się rajem,rzeczywiście Jaro wstał z kolan ale nas jebnal na glebę. Teraz jeszcze spowolnienie gospodarcze i mamy apogeum pislamskiej głupoty. Brawo a i tak ciemny lud odda glosik.danielski813 pisze:https://agrolajt.pl/informacje-1/tylko-u-nas-rolnicy-zaplaca-za-utylizacje-swin-z-asf-to-miliony-zlotych-61
Pogadamy o rzadach PiSu za rok , Zobaczycie ile gospodarstw bedzie zlicytowanych . Wiem o czm pisze , uwierzcie .Byki leżą ,swinie za 5 zl tez nie da sie rady , na polach drugi rok suszy[ plony u mnie 2,5 -4 ton ], temat kukurydzy to calkowita porazka .Tylko warzywa [nawadniane] i mleko jako tako . Za trzy tygodnie trzeba siac rzepak ,tylko jak , nawet talerzowka [ ciezka ] niie rusza gliniastej ziemi .Utrzymaja sie tylko gospodarstwa ktore nie braly duzych kredytow na" swietlana przyszlosc ".
No popatrzcie andre i Stasiu, jak to ten rząd pisowski przeklęty, rozpierdolił tą cudną, mlekiem i miodem płynącą, zakomuszoną, krainę peoeseldowskopeeselowskoelgiebetowską