FORUM
Ceny Trzody
Re: CENY TRZODY
gal wez sobie odsadzona swinke i hoduj ja jak psa, wejdz poglaskaj ,daj jej jablko i tak caly rok a sie zdziwisz .PEWNE .
I tu Stasiu masz rację.Stanislaw pisze:gal wez sobie odsadzona swinke i hoduj ja jak psa, wejdz poglaskaj ,daj jej jablko i tak caly rok a sie zdziwisz .PEWNE .
-
Widzę, że temat na moment zszedł nieco na płaszczyznę żywienia. Korzystając z okazji zapytam. Stosuje ktoś z Was w tej chwili produkty LNB? Stosowaliśmy je kilka lat temu i wtedy były fajne. Jak jest teraz? Są warte swojej ceny? Ile aktualnie płacicie za mocne premiksy tuczowe?
Jabłka lepsze i tańsze
Locha leci na 2.7....
Wzrost o 0.5 zł
Wzrost o 0.5 zł
4,15 -1% dzisiejsza propozycja za auto tucznika
To ile zrobiłeś na wstrzymaniu się ze sprzedażą?GaL pisze:4,15 -1% dzisiejsza propozycja za auto tucznika
Szczerze to jakby każdy sprzedawał zawsze wtedy gdy mają odpowiednią wagę a nie małe szczury gdy leci na dół lub smoki gdy cena rośnie to ceny byłby stabilniejsze. Ja mogę o max tydzień przełożyć bo już następne się rodzą itt
Na LNB jadę od osadzenia do startera.Cenowo to produkty raczej z wyższej półki na rynku ale myślę że warto. Grower i tucznik na 3% dawał dobre efekty ale z racji że tych pasz idzie znacznie więcej to spasowałem bo cena za ten premiks rzucała na kolanamarcus1998 pisze:Widzę, że temat na moment zszedł nieco na płaszczyznę żywienia. Korzystając z okazji zapytam. Stosuje ktoś z Was w tej chwili produkty LNB? Stosowaliśmy je kilka lat temu i wtedy były fajne. Jak jest teraz? Są warte swojej ceny? Ile aktualnie płacicie za mocne premiksy tuczowe?
- mytotoksyna1
Nie reklamujta firm paszowych , bo to brzydko jest.
Nasza wioska od samego przełomu gospodarczego trzyma się koncentratów SANO .
..gdzies kiedyś już o paszach sano pozytywnie też napisano.

Nasza wioska od samego przełomu gospodarczego trzyma się koncentratów SANO .
..gdzies kiedyś już o paszach sano pozytywnie też napisano.

- mytotoksyna1
Do worka paszy sano świnie same przychodzą i worek otwierają i zajadając za brzuchy się trzymają. 

Na paszy sano, w wiosce Toksyny, świnie mają na trzy palce słoniny.
- mytotoksyna1
Ściana wschodnia nic o cenach nie pisze ?
rom19 pisze:To ile zrobiłeś na wstrzymaniu się ze sprzedażą?GaL pisze:4,15 -1% dzisiejsza propozycja za auto tucznika
Szczerze to jakby każdy sprzedawał zawsze wtedy gdy mają odpowiednią wagę a nie małe szczury gdy leci na dół lub smoki gdy cena rośnie to ceny byłby stabilniejsze. Ja mogę o max tydzień przełożyć bo już następne się rodzą itt
W piątek było 4 zł
Dziś 4,15 zł
A sprzedaję w końcówce tygodnia.
Masz możliwość to możesz negocjować cenę bo gdzie kolory to układy,układziki lepsze jak za Hitlera.
4,25 netto propozycja a u was?
A miało być tak dobrze ciekawe czy się zbuntują https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ ... na-rolnika
A takie ładne były, amerykańskie. Szkoda...
konie trojańskie z A..ri P..saPeron pisze:A takie ładne były, amerykańskie. Szkoda...
Było do przewidzenia.
Poczekaj aż A+ i inne będą miały z 75% rynku
To dopiero będzie się działo..
W ostatnim TopAgrar jest artykuł jak rolnicy
Podpisali aneks firmą na pomniejszenie wynagrodzenia
o 10 zł/szt z powodu trudnej sytuacji na rynku
W zamian firma będzie te 10 zł zwracać w trzech wstawieniach po 3,33zl /szt/rzut. Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.
Jeszcze trochę i te 3,33 to będzie całkowite wynagrodzenie dla panów biznesmenow
Poczekaj aż A+ i inne będą miały z 75% rynku
To dopiero będzie się działo..
W ostatnim TopAgrar jest artykuł jak rolnicy
Podpisali aneks firmą na pomniejszenie wynagrodzenia
o 10 zł/szt z powodu trudnej sytuacji na rynku
W zamian firma będzie te 10 zł zwracać w trzech wstawieniach po 3,33zl /szt/rzut. Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.
Jeszcze trochę i te 3,33 to będzie całkowite wynagrodzenie dla panów biznesmenow
W zeszłym roku w styczniu i w lutym 150 zł zysku na tuczniku .Nikt nie wpadł na pomysł zeby napisać aneks i dołożyć 10 zł hotelarzom do tucznika .Teraz by odbierali 3.33 zł
Ostatnio zmieniony środa 10 lut 2021, 14:19 przez dragonlux, łącznie zmieniany 1 raz.
To żeby odzyskać te 10 zł i nie czuć się wydymanym, rolnik wstawi kolejne 3 rzuty.
To się nazywa psychologiczne podejście do tematu.
To się nazywa psychologiczne podejście do tematu.
Giełda bez zmian 1,19 jednak przedział cenowy 1,19 - 1,21.
podwyżki widać konta szykować
Konta szykować na wizytę komornika raczej
Lochy na giełdzie +2 do 0,72. Za tydzień tucznik w szwablandii do góry.
Raczej będą musieli Niemcy podnieść żeby się z nami zrównać !!!!

Po co wchodzić na takie strony?0909 pisze:https://www.onet.pl/
Dzieciaki to czytają i potem myślą, że jest tak jak tam piszą.
Społeczeństwo przez takie portale jest coraz bardziej ogłupione...
Rom19 chyba dużo zawdzięczasz pisowi. Oglądasz TVP Korea Północna i masz wyprany mózg.
Twoje świnie pewnie goszczą pańskie stoły a ty swym cichym szeptem sprawić umiesz snadnie, że dla Jarka po schabowym słodki sen przypadnie.
Zapożyczone z "Na lipę" J. Kochanowski
Twoje świnie pewnie goszczą pańskie stoły a ty swym cichym szeptem sprawić umiesz snadnie, że dla Jarka po schabowym słodki sen przypadnie.
Zapożyczone z "Na lipę" J. Kochanowski
Za to Twoja telewizja biła dziś rekordy oglądalnościrom19 pisze:Po co wchodzić na takie strony?0909 pisze:https://www.onet.pl/
Dzieciaki to czytają i potem myślą, że jest tak jak tam piszą.
Społeczeństwo przez takie portale jest coraz bardziej ogłupione...
Smieszni jesteście z tymi docinkami
- mytotoksyna1
Po co z tymi podatkami wszędzie grzebieta i tak prędzej , czy póżniej sie rozpadnieta ! 

- mytotoksyna1
Za 1 liter pepsi kilo świni chyba w oczach sie wam mieni ? 

Z tuczem nakladczym to widać czarno na białym co zrobią jak przejmą rynek całkowicie!
Jeszcze przyjdzie taki czas, że niewolnicy do tych świń dopłacać bedą żeby chcieli wstawić!
Kto wytrwały to zamykać cykl i obniżać koszty!
Ile świnia na przyszły tydzień?
Jeszcze przyjdzie taki czas, że niewolnicy do tych świń dopłacać bedą żeby chcieli wstawić!
Kto wytrwały to zamykać cykl i obniżać koszty!
Ile świnia na przyszły tydzień?
-
Kto wytrwały to zamykać cykl i obniżać koszty! ja pie---le i to pisze rolnik hodowca 

Pomysł dobry
Gorzej z kasą
Gorzej z kasą
Zostało nas w PL 100tys hodujących świnie. Chciałbym kiedyś zobaczyć dokładniejszy podział
Ile procent to:
- cykl zamknięty
- cykl otwarty na prosięta
- cykl otwarty na tuczniki
- hotelarze
Macie swoje przemyślenia? Ja myślę, że może to wyglądać +/- tak
25%, 5%, 40%, 30% - ale to tylko moje przypuszczenia
Ile procent to:
- cykl zamknięty
- hotelarze

-
jak chcecie obnizac koszty peletem sosnowym maciory na diete rozcieczac nasienie czy wracamy do plew 

CYKLE ŁĄCZNIE TO MAX 20% I TO PO JEDNYM GŁĘBSZYM GDZIE WYSTĘPUJĄ JUŻ PROBLEMY Z LICZENIEM.lukas1982 pisze:Zostało nas w PL 100tys hodujących świnie. Chciałbym kiedyś zobaczyć dokładniejszy podział
Ile procent to:
- cykl zamknięty
- hotelarze
HOTELARSTWO [ŁĄCZNIE Z TYM UKRYTYM] MIN RESZTA CZYLI 80%- LICZĄC WEDŁUG SIEDZIB STAD W POLSCE
LICZĄC WEDŁUG POGŁOWIA TO BĘDZIE ZDECYDOWANIE GORZEJ WYGLĄDAĆ NIESTETY.
-
tucznik na dziś 4,30
Ja bym tam plew nie wyśmiewał - najlepsze naturalne włókno. A obniżanie kosztów niech każdy sam sobie obniża jak może - tylko takie rzeczy się robi po to żeby więcej zarobić a nie po to żeby pokazać i udowadniać że można a śmietankę za to ma ktoś inny spijać.robert0169 pisze:jak chcecie obnizac koszty peletem sosnowym maciory na diete rozcieczac nasienie czy wracamy do plew
-
ot cała prawda 

Panie i Panowie jeszcze mamy spory zapas w kosztach,pamiętacie jak Baraki wyliczył że przy 3.5 jeszcze zarabiamy. Zastanawiam się tylko czy autor tej tezy wie jeszcze jak wygląda świński ryj
Dzisiejsza oferta 4,40 bez potrąceń plus vat
Napisz jeszcze, że na kolanach prosili o te swinie po 4.4.
Fajne te ceny już macie. Wielkopolska póki co w tyle.
[quote="Peron"]Napisz jeszcze, że na kolanach prosili o te swinie po 4.4.[/quote]
Przez telefon nie widać czy na kolanach
Prawda jest taka, że sporo dziś telefonów z tą ofertą było i to na jutro lub sobotę do załadunku .
Ponieważ waga nie jest zbyt duża czekam spokojnie do przyszłego tygodnia .
Przez telefon nie widać czy na kolanach

Prawda jest taka, że sporo dziś telefonów z tą ofertą było i to na jutro lub sobotę do załadunku .
Ponieważ waga nie jest zbyt duża czekam spokojnie do przyszłego tygodnia .