FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Potwierdzam 5-5,1 do środy i zapisy.
U niemca cena z gwiazdką czyli ubojnie nie płacą 1,70 !!!
W sklepach pusto i drogo !!!
Kto zarabia ??? Nie my !!!
U niemca cena z gwiazdką czyli ubojnie nie płacą 1,70 !!!
W sklepach pusto i drogo !!!
Kto zarabia ??? Nie my !!!
Zastanawiam się kiedy Faszyści zniosą nam niebieską strefę?!!!. Co oni sobie myślą?!!!.
W zakładzie 5.3 a u pośrednika 5.1. To się zgadza engie.
morał powinien być taki żeby nigdy nie kupować takiego drogiego warchlaka w otwartym. Bo teraz schodzą warchlaki za 500zł a za tucznika weźmie się 600zł, czyli minimum 150zł na minusie. Bajki o 7 czy 8 zł na żywą pozostaną bajkami
Pośrednicy 5,0.vicia1223 pisze:W zakładzie 5.3 a u pośrednika 5.1. To się zgadza engie.
Pobliskie zakłady też 5,0 woj łódzkie i nic drożej, A po srodzie najprawdopodobniej taniej no i oczywiście do środy nic nie biorą bo mają już pozapisywane
Jak tak dalej pójdzie to po niedzieli promocja będzie po 5,99 wbc. 

https://biznes.interia.pl/gospodarka/ne ... Id,4476329
Myślicie, że jaki będzie wynik kontroli?
- Wróż Maciej
wynik kontroli będzie taki
że wsadzą kilku niewolników do paki
bo sprzedawali na lewo pasze dla draki
że wsadzą kilku niewolników do paki
bo sprzedawali na lewo pasze dla draki
- mytotoksyna1
Róbta tak dali
Chłop pańszczyźniany sie obali.
Chłop pańszczyźniany sie obali.

Ja obstawiam że to już koniec obniżek a jak to bywa w takiej sytuacji pewnie się zaraz świnki skończą. Cena do poprzedniego poziomu już zbyt szybko też pewnie nie wróci i pewnie o to w tym wszystkim chodziło. Już od jesieni szukali pretekstu żeby zapikować 1zł w dół.
Chciałbym żebyś się nie mylił. Moja szklana kula zepsuła się.jędrek pisze:Ja obstawiam że to już koniec obniżek a jak to bywa w takiej sytuacji pewnie się zaraz świnki skończą. Cena do poprzedniego poziomu już zbyt szybko też pewnie nie wróci i pewnie o to w tym wszystkim chodziło. Już od jesieni szukali pretekstu żeby zapikować 1zł w dół.

Około 17 kwietnia tusza 100kg w Kanadzie kosztowała 370 zł dzisiaj jest to juz 580 zł
Dwa tygodnie a ponad 50% więcej
Dwa tygodnie a ponad 50% więcej
Ani słowa o jakim kol wiek skontrolowaniu ,czy to przy pomocy [ świadomie lub nie] rolników nie omija się płacenia podatków do budżetu gmin czy też państwa. Parodia.wetman pisze:https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-uokik-sprawdza-czy-spolki-z-branzy-miesnej-nie-naduzywaly-po,nId,4476329
Narazie w zakładach pojawily się mrożonki , prawdopodobnie bardzo duuuuuuuuuuuuże ilośći i nie wiadomo za bardzo z jakiego kierunku przyjechały Ot niewidzialna ręka rynku.jędrek pisze:Ja obstawiam że to już koniec obniżek a jak to bywa w takiej sytuacji pewnie się zaraz świnki skończą. Cena do poprzedniego poziomu już zbyt szybko też pewnie nie wróci i pewnie o to w tym wszystkim chodziło. Już od jesieni szukali pretekstu żeby zapikować 1zł w dół.
dobrze że UOKiK zauważył problem, ale znając życie będą analizować dłuuugo, a na końcu stwierdzą że wszystko jest ok, a rolnik- niewolnik ma za dobrze, trzeba mu pół porcji ryżu tylko dać bo się ham rozbestwił 

Łódzkie i tak tanio?? Niemożliwe, od sraczki już Wam się liczby mieszają. Powinno być na wschodzie 5 a łódzkie 6engie pisze:Pośrednicy 5,0.vicia1223 pisze:W zakładzie 5.3 a u pośrednika 5.1. To się zgadza engie.
Pobliskie zakłady też 5,0 woj łódzkie i nic drożej, A po srodzie najprawdopodobniej taniej no i oczywiście do środy nic nie biorą bo mają już pozapisywane
Vicia dobrze, że Ty z tym swoim 5.3 i drożeniem od poniedziałku, sraczki nie dostałaś.
Pewnie zdrożeją i to może nawet od poniedziałku tylko nie wiadomo którego miesiąca.
Po srodzie 4 z przodu, pozdrawiam.
Pewnie zdrożeją i to może nawet od poniedziałku tylko nie wiadomo którego miesiąca.
Po srodzie 4 z przodu, pozdrawiam.
-
a trzy z przodu dla zamknietego da rade

-3 (2/10)
5 ostatnich partii, cena minimalna (1,65€) nawet nie osiągnięta (zero ofert kupna)
5 ostatnich partii, cena minimalna (1,65€) nawet nie osiągnięta (zero ofert kupna)
niby 1,71 z aukcji ale realnie to by wyszło 1,66 gdyby sprzedający nie ustawili minimum sprzedaży, masakra
5.2 dziś za solówkę. Od jutra taniej. Od czwartku czwórka z przodu.
Można zauważyć że wcześniejsze partie były ponad vezg i ceny minimalne też więc myślę że te końcowe to celowo nikt nie licytował aby nie przepłacać niepotrzebnie szczególnie że minimalna sprzedawców była ponad 1.7.engie pisze:-3 (2/10)
Jeszcze Niemcy ceny nie ustalili a od jutra u nas minus szkoda że gdy drozeja to nasi ponalu podnosza od nowego tygodnia . Co do ceny minimalnej na gieldzie skoro ktos taka ustali to raczej te świnie spzeda w tej cenie lub drożej w inny sposób niż giełda przecież nie zostawi ich dla siebie choć Amerykanie podobno utylizuja tuczniki a wieprzowina w sklepach drożeje i jej nie ma taki to paradoks . Wlasnie za chmur wyszło słońce to na pocieszenie Kanada ostro w górę a Duńczycy rekordowo sprzedają do Japonii . A co do przekładania terminów umawialem się na środę a pojechały wczoraj czyli swin nie brakuje ale tucznikow już tak
Szok.. Jak 7 parti po 160 sztuk i 3 po 80 mogą zryć banie na tym forum. Helmut siedzi i się śmieje, nie w czołgu a w fotelu
- mytotoksyna1
Nie panikujta tylko spokojnie do sprzedaży świniaki szykujta.
Ekonomicznie dużo skuteczniej się walczy niż militarnie i to chyba zrozumieli po dwóch nieudanych próbach szkopy. mnie to zawsze będzie dziwić jak można przegrać dwie wojny i mimo to być najpotężniejszą gospodarką w Europie? A Polska bez wojny zniknęła z mapy nie tak dawno, a jak by przegrali wojne to do tej pory albo by nas nie było albo byśmy byli parobkami od mycia pup niemieckim panom .. co w sumie i tak ma miejsce ..vicia1223 pisze:Szok.. Jak 7 parti po 160 sztuk i 3 po 80 mogą zryć banie na tym forum. Helmut siedzi i się śmieje, nie w czołgu a w fotelu
- mytotoksyna1
Jak A. Merkel jedzie z wizytą do jakiegoś kraju to bierze ze sobą 100 biznesmenów , a jak My jedziem do innego kraju to bierzem ze sobą 100 dziennikarzy ! 

-
Ciężko ma gospodarka jak na górze oszołom a na dole jeszcze więksi !!
jak można sprowadzać warchlaka po 500 na teren gdzie ASF szaleje ?????????
taki delikwent który wstawił od razu podpis że w razie ASF wszystkie koszty bierze na siebie i dodatkowo badanie w choroszczy przed każdym następnym wstawieniem obowiązkowe
jak można sprowadzać warchlaka po 500 na teren gdzie ASF szaleje ?????????
taki delikwent który wstawił od razu podpis że w razie ASF wszystkie koszty bierze na siebie i dodatkowo badanie w choroszczy przed każdym następnym wstawieniem obowiązkowe
497 to nie 500
Te 3 zł to taki wentyl bezpieczeństwa, żebyś się potem nie śmiał na forum.

- Wróż Maciej
czary czary czary
Czary czary czary świnia od dziś idzie w dary
tukan co z twoim prognozowaniem
Spokojnie, to chwilowe.
Rok była cena w miarę , teraz rok chudy. Albo 7 lat
No a jakby jeszcze w jakimś zakładzie kwarantannę zrobili dla nawet jednej zmiany to po.. .. zł by były. Trzymajmy się panowie przez parę dni. Dużo spokoju życzę.
Vicia, -10
I co Ty na to?...nadal są po 5.3? To poproszę kupca. 0,30 gr z kilograma dla Ciebie
I co Ty na to?...nadal są po 5.3? To poproszę kupca. 0,30 gr z kilograma dla Ciebie
Szykuje się strzyżenie owiec przez banki
Albo baranów jak kto woli...
Albo baranów jak kto woli...
Do końca tyg 5.3. Dam nr na priw
No cóż, jestem w tej chwili biernym obserwatorem całej sytuacji jak wszyscy. Pozostaje mieć nadzieję, że cena szybko wróci na ścieżkę wzrostu. Musi minąć ten cały bałagan.0909 pisze:tukan co z twoim prognozowaniem
to teraz świnia po ile? 4.5? ile to procent spadku zważywszy że było 6,7 ? 50%?
tucznik 4,5*120 (choć pewnie i 100kg idą teraz) daje 540zł, a warchlak 500 ... streścić można to w dwóch prostych słowach : JA PIER.OLE
tucznik 4,5*120 (choć pewnie i 100kg idą teraz) daje 540zł, a warchlak 500 ... streścić można to w dwóch prostych słowach : JA PIER.OLE
4,4 skup - 50 gr. w dół
tukan Ty zawsze na wierzchu , jakim sposobem jak masz kilkadziesiat macior nie masz tucznika .Bedzie jeszcze gorzej ale wielu z was niechce tego sluchac .Na wczoraj w mojej okolicy placii 4,5 . Bedzie dobrze za 15 - 20 lat, jak to kiedys powiedzial premier Pawlak a dzisiaj co mu mozna odpowiedziec .Wiekszosc rolnikow to niedouczeni frajerzy . Zero mozliwosci przewidywania i ekonomicznego oceniania rzeczywistosci .Morawiecki obiecuje na tarczy jakies 400 miliardow a nie ma na zeszloroczna susze 1,5 mld , czyli jego slowa sa bez znaczenia ale moze Duda to wytrzepie z rekawa ? Jeszcze nie zaplacili zeszlorocznych zobowiazan wobec rolnikow a juz obiecuja tegoroczne przedplaty .
panowie jest dobrze glowa do gory czym sie martwicie susza jaka susza toc pada od trzech dni
niska cena tucznika gdzie wy macie niskie ceny takich cen to jo od roku nie widzialem mi tam pasi a jak jeszcze wyplaca mi suszowe to bede wniebo wziety to mi graj takie zycie to istny raj no nie TUKAN
niska cena tucznika gdzie wy macie niskie ceny takich cen to jo od roku nie widzialem mi tam pasi a jak jeszcze wyplaca mi suszowe to bede wniebo wziety to mi graj takie zycie to istny raj no nie TUKAN
- mytotoksyna1
Chłop duński korony za warchlaki do portfela schował i patrzy na polskiego chłopa , czy aby dobrze świń dopilnował.
Sytuacja robi się gardłowa dlatego krótka mowa ;błędem jest , że nie jeden chłop głupi jest.
Sytuacja robi się gardłowa dlatego krótka mowa ;błędem jest , że nie jeden chłop głupi jest.

Czy skup był kiedyś wyznacznikeim ceny? Skup to legalne, dobrowolne dymanie hodowcy w dupe, naiwnego hodowcy przez pośrednika, wybawcę niczym krasna armia w 45. Engie też wozisz przyczepką na ten skup??
Na ten skup akurat nie wożę.
Liczę na numer od Ciebie do kupca po 5.3 który może nawet własnym transportem przyjedzie na miejsce po towar, to wózka nie będę musiał nawet wyprowadzać xd.
Napisałem na priw.
Liczę na numer od Ciebie do kupca po 5.3 który może nawet własnym transportem przyjedzie na miejsce po towar, to wózka nie będę musiał nawet wyprowadzać xd.
Napisałem na priw.
Nie ma ironizować prawdy którą Ci pisze a wystarczy wyjść z chlewa i spojrzeć na aktualne ceny tuczników w Polsce i masz jak na tacy gdzie cena 5.30
-
Sytuacja jest na tyle dynamiczna że raczej już 5.3 to małe szanse. W poniedziałek pewnie było dziś??? Wątpię
Z tymi "aktualnymi cenami w Polsce" przeważnie jest tak, ze są nieaktualne (wystawione w dzień aktualizacji), zwłaszcza kiedy tanieją. Tak jest głównie z najwyższymi cenami. Kiedy zadzwoni sie do zakładu to cena jest 10-20 gr niższa niż na cenach rolniczych lub płacą tyle co na cenach rolniczych z tym, ze do giełdy mają już pozapisywane. Mogą zapisać na po giełdzie ale jaka będzie cena to się okaże. Polecam wyjść z chlewa i podzwonić trochę.
Ostatnio zmieniony czwartek 07 maja 2020, 11:13 przez engie, łącznie zmieniany 1 raz.