FORUM
Rynek trzody chlewnej (prognozy i wszelkie przemyślenia)
-
Mietko, Stan! Pisałem 2 razy, że jest materiał siewny. Nie zadajecie sobie trudy żeby poszukać. Podałem link. W czwartek byłem w dwóch ich punktach. Mieli materiał siewny. Nawet był wybór. W Płońsku klientka mówiła,że ludzie ponad 100 km jeżdżą do niej po nasiona. Od Kutna masz bliżej chyba do:
1)
Garwacz
09-470 Bodzanów,
Garwacz 20,
Przedstawiciel: Szmulewicz Franciszek
tel.: 24 260 73 50
2)
Radzanowo
09-451 Radzanowo,
ul. Kredytowa 6
Przedstawiciel: Stanisława Dymek
tel.: 24 261 34 52
fax.: 24 261 34 52
lub Warszawa
http://www.cnwarszawa.pl/?action=kontakt
W mojej okolicy raczej nikt nie będzie przesiewał.
1)
Garwacz
09-470 Bodzanów,
Garwacz 20,
Przedstawiciel: Szmulewicz Franciszek
tel.: 24 260 73 50
2)
Radzanowo
09-451 Radzanowo,
ul. Kredytowa 6
Przedstawiciel: Stanisława Dymek
tel.: 24 261 34 52
fax.: 24 261 34 52
lub Warszawa
http://www.cnwarszawa.pl/?action=kontakt
W mojej okolicy raczej nikt nie będzie przesiewał.
Krzywy zgadza się, w Płońsku (to mój powiat) materiął siewny jest dostępny ale Mietkowi chyba bardziej zależy coby go niebyło bo wtedy będzie mógł opylac paszówke jako siewny, na mie sie obraził bo mi zaświtał pomysł żeby pomóc ludziom i wykorzystując możliwosci lingwistyczne poszukać nasion zagranicą a okazało się że chce zaraze ściągnąc i rolnictwo wykończyć.
Nikt się na Barakiego nie obraził . Jeśli możesz innym pomóc to pomagaj , tylko nie pisz że masz nasiona na sprzedanie jak ich nie masz , nie wiesz nawet co jest do sprzedania i za ile . Takie ogłoszenie to zwykle oszustwo .
Wydaje mi się ze to forum jest po to aby sobie podpowiadać i pomagać .
Ja już gdy były tęgie mrozy biadoliłem że zboża mogą po wymarzać . Gdy było już widać straty i w telewizji mówili o wymarzaniu , to Barakiu twierdził że ktoś ma zapasy na zbyciu i sztucznie robi aferę . Teraz bardzo wielu z nas pisze o dużych stratach i to nie przez gęsi spowodowanych . Mnie nie zależy na robieniu żadnej paniki , bo i odbiór na forum jest śladowy .Każdy ma własny sposób na szczęście i sukces .
Nie lubię tylko gdy gdy jeden z drugiego robi głupiego .
Wydaje mi się ze to forum jest po to aby sobie podpowiadać i pomagać .
Ja już gdy były tęgie mrozy biadoliłem że zboża mogą po wymarzać . Gdy było już widać straty i w telewizji mówili o wymarzaniu , to Barakiu twierdził że ktoś ma zapasy na zbyciu i sztucznie robi aferę . Teraz bardzo wielu z nas pisze o dużych stratach i to nie przez gęsi spowodowanych . Mnie nie zależy na robieniu żadnej paniki , bo i odbiór na forum jest śladowy .Każdy ma własny sposób na szczęście i sukces .
Nie lubię tylko gdy gdy jeden z drugiego robi głupiego .
-
-
- Kontakt:
-
Baraki- dzieciak z Ciebie i to nie czternastoletni. U nas czternastolatkowie są mądrzejsi, żeby naśmiewać się z kogoś tragedii. U nas do przesiania niektórzy mają cale zasiewy ozimin po 50- 100 ha a tobie z tego tak wesoło.baraki pisze:Mietko o co Tobie chodzi? Czy jak Monika albo Jagienka pisze że sprzeda prosiaki to znaczy że ma je u siebie w kojcu?mietko75 pisze:
Baraki to po jaki czort piszesz nieprawdę że sprzedaż materiał siewny , jak TY go nie masz . Po co do Ciebie dzwonić ? Bzdury wypisujesz i wprowadzasz ludzi w błąd .
Nawiązałem kontakt z firmami nasiennymi w Niemczech i materiał siewny jest do wyboru do koloru, na poniedziąłek mam dostać konkretną ofertę cenową i jak będą chętni to zamówię i sprowadzę całego tira ale powtarzam jak będa chętni i najlepiej wpłaca zaliczkę, niemam zamiaru inwestować kupe kasy w towar na który niewiadomo czy będą nabywcy. Jak potrzebujesz to masz mój telefon, dzwoń i dogadamy szczegóły.
Rozmawiałem też z Ukraińcami i mówili że żadnego szaleństwa u nich z materiałem siewnym niema, wiec przestań siać tą propagandę, chyba kupiłes ziarna zamiast prosiaków a teraz chcesz windowac cenę żeby nie stracić, ot i spekulant sie znalazł
ARR rzuciła półtusze na rynek:
https://www.ewgt.com.pl/igt/oferty/wszystkie/index.php
https://www.ewgt.com.pl/igt/oferty/wszystkie/index.php
Ktoś , kto jest przy zdrowych zmysłach nie wypisywałby takich bzdur . Do niedzieli częstuje ogromnym wyborem materiału siewnego a w poniedziałek chce sprzedać ostatni worek jęczmienia . Tak samo było z pustymi pułkami zaraz po nowym roku . Dobrze że Populista zaapelował o opamiętanie , to i krótko byliśmy uświadamiani .Normalnie szkoda słów .PO-pulista pisze:Baraki- dzieciak z Ciebie i to nie czternastoletni. U nas czternastolatkowie są mądrzejsi, żeby naśmiewać się z kogoś tragedii. U nas do przesiania niektórzy mają cale zasiewy ozimin po 50- 100 ha a tobie z tego takbaraki pisze:Mietko o co Tobie chodzi? Czy jak Monika albo Jagienka pisze że sprzeda prosiaki to znaczy że ma je u siebie w kojcu?mietko75 pisze:
Baraki to po jaki czort piszesz nieprawdę że sprzedaż materiał siewny , jak TY go nie masz . Po co do Ciebie dzwonić ? Bzdury wypisujesz i wprowadzasz ludzi w błąd .
Nawiązałem kontakt z firmami nasiennymi w Niemczech i materiał siewny jest do wyboru do koloru, na poniedziąłek mam dostać konkretną ofertę cenową i jak będą chętni to zamówię i sprowadzę całego tira ale powtarzam jak będa chętni i najlepiej wpłaca zaliczkę, niemam zamiaru inwestować kupe kasy w towar na który niewiadomo czy będą nabywcy. Jak potrzebujesz to masz mój telefon, dzwoń i dogadamy szczegóły.
Rozmawiałem też z Ukraińcami i mówili że żadnego szaleństwa u nich z materiałem siewnym niema, wiec przestań siać tą propagandę, chyba kupiłes ziarna zamiast prosiaków a teraz chcesz windowac cenę żeby nie Ktoś stracić, ot i spekulant sie znalazł
wesoło.
-
-
-
pini - już podniósł w cenniku internetowym, duda- mysli o podwyżce, sokołów - podobno podniósł, inni mówią że czas by było coś kupić świeższego niż półtusze agencyjne. Pośrednicy mówią że bez zmian, lokalne rynki podnoszą symbolicznie albo mówią że będą podnosiły. 909 już po podwyżce. Wszyscy czekają na tucze otwarte - dadzą , nie dadzą albo na niemca, podniesie albo nie lub na walutę wzrośnie albo spadnie, albo na nagłe zamówienia ze strony odbiorców. Na razie jakoś tak bez rwania- jeszcze.
-
-
Dobrze to podzieliłeś ?
7000 tyczników to na statystycznego obywatela, po plasterku nie wystarczy
7000 tyczników to na statystycznego obywatela, po plasterku nie wystarczy

Ostatnio zmieniony wtorek 20 mar 2012, 09:22 przez stan1069@o2.pl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
-
-
-
Holandia nieznacznie spadła. Niemcy czekają na słońce w okopach- jak błyśnie to wylezą. Złoty słabnie. Zakłady szukają żywca na przyszły tydzień.
Pomimo wszelkich przeciwności potrafimy wytworzyć jako znaczący konsument własne ceny niezależnie od cen europejskich podobnie jak to było w pierwszej połowie grudnia. Teraz jest taki okres. Może na krótko ale jadnak. Na przyszły tydzień winno być wyłącznie w górę. Jak w to uwierzymy i własnym uporem dopomożemy to będzie. Pomimo słabnącej Holandii.
Pomimo wszelkich przeciwności potrafimy wytworzyć jako znaczący konsument własne ceny niezależnie od cen europejskich podobnie jak to było w pierwszej połowie grudnia. Teraz jest taki okres. Może na krótko ale jadnak. Na przyszły tydzień winno być wyłącznie w górę. Jak w to uwierzymy i własnym uporem dopomożemy to będzie. Pomimo słabnącej Holandii.
Poprę Cię w konkursie na świńskiego Nobla za te przemyśleniamarucha pisze:Holandia nieznacznie spadła. Niemcy czekają na słońce w okopach- jak błyśnie to wylezą. Złoty słabnie. Zakłady szukają żywca na przyszły tydzień.

-
5,5 już jest. ZM czekają na rozwój sytuacji. Wsadzili czy nie wsadzili? Jak wsadzili to musza sprzedać i to już.. Jak się przestraszyli styczniowych obniżek i przekonywań o bezsensowności tuczu bo na Wielkanoc to tylko obniżki i nie wsadzili, to ZM się nie doczekają tych co muszą sprzedać i cena bedzie rosła. Słowa pochwały należą się tym wszystkim, w tym kilku naszym forumowiczom dzięki którym dziś nie grozi nam nadprodukcja tucznika a cena powoli osiąga poziom z grudnia 2011 roku.
Polskie Mięso już w trosce o klienta zapowiada że w zasadzie to cena wyższa nie będzie bo i tak jest bardzo dobra. Niech zaklinają cenę bo lepsze jest wrogiem dobrego. W trosce o swoje interesy Polskie Mięso i nasz minister stwierdził że embargo rosyjskie nam nie szkodzi bo eksport żywca był niewielki. Im nie szkodzi. Nam bardzo.
Polskie Mięso już w trosce o klienta zapowiada że w zasadzie to cena wyższa nie będzie bo i tak jest bardzo dobra. Niech zaklinają cenę bo lepsze jest wrogiem dobrego. W trosce o swoje interesy Polskie Mięso i nasz minister stwierdził że embargo rosyjskie nam nie szkodzi bo eksport żywca był niewielki. Im nie szkodzi. Nam bardzo.
- Muchozolali
to co ostatnio zauwazylem to z mis na mis robi konsolidacja produkcji
ci co produkowali z własnego zboza juz ograniczyli wstawienia
a produkcja na paszy kupowanej wymaga od producenta duzego zangażowanie w produkcje
tak wiec suma sumarum pogłowie maleje i bedzie malec i to mocno
bo niema co sie czarowac
ci co produkowali z własnego zboza juz ograniczyli wstawienia
a produkcja na paszy kupowanej wymaga od producenta duzego zangażowanie w produkcje
tak wiec suma sumarum pogłowie maleje i bedzie malec i to mocno
bo niema co sie czarowac