FORUM
Cena Prosiaka
warchlakowy szok
doznałem szoku.
wpisałem w googla "warchlaki"
nie wiedziałem że aż tyle firm sprowadza warchlaki do Polski
jakie firmy są waszym zdaniem godne polecenia albo zdecydowanie nie do polecenia?
wpisałem w googla "warchlaki"
nie wiedziałem że aż tyle firm sprowadza warchlaki do Polski
jakie firmy są waszym zdaniem godne polecenia albo zdecydowanie nie do polecenia?
-
litwa, łotwa po około 240 netto, i badz mondry, 300 kg paszy po 0,7 daje 210 zł + prosiak 240 =450 450:125 kg= 3,6 to minimum zeby sie zwrocila pasza i zakup prosiaka, a gdzie leki, prad woda, zostaje tylko kupa gowna, która zrobiła sie mniej warta wg. tamtego roku bo nawóz potaniał
Import daje d..... powoli
Import daje d..... powoli
Nie wiem Turbogrocho czy kupujesz importa ale ci którzy trzymają się polskich producentów prosiaka i nie "wypieli: się na nich jak było kiepsko i nie kupili importa bo był 10zł tańszy też dziś kupują w innych cenach prosiaka i jeszcze zarabiają na tuczu
p.s przeczytajcie artykuł w topagrar o gosciu który produkuje 13tys tucznika z zakupu w zeszłym roku wypowiadał sie ze polski prosiak to g...., importowane są lepsze i teraz ma że w kraju nie może wbic się na żadną fermę bo miejsca pozajmowane a produkować musi a zatem i kupować DROGIEGO IMPORTOWANEGO PROSIAKA
p.s przeczytajcie artykuł w topagrar o gosciu który produkuje 13tys tucznika z zakupu w zeszłym roku wypowiadał sie ze polski prosiak to g...., importowane są lepsze i teraz ma że w kraju nie może wbic się na żadną fermę bo miejsca pozajmowane a produkować musi a zatem i kupować DROGIEGO IMPORTOWANEGO PROSIAKA
-
-