FORUM
KUPIĘ JĘCZMIEŃ
KUPIĘ JĘCZMIEŃ
KUPIĘ JĘCZMIEŃ PASZOWY-najlepiej z zachodniej Wielkopolski
A czy sa jakies przesłanki które pozwalały by sadzic o pozniwnej podwyżce? Żniwa = większa podaż ----->spadek cen.
Niska opłacalność produkcji mleka przyczyni sie do zmniejszenia zapotrzebowania tej branży na zboże, inny aspekt kryzysu w mleczarstwie to przestawienie powierzchni produkujacych pasze dla bydła na produkcje zbóż.
Nie nalezy tez zapominać o niedawnych likwidacjach w przemyśle cukrowniczym co pociąga za sobą ograniczenie areału uprawy buraka który z pewnością zastąpia w znacznej części zboża (a na buraczanych polach raczej nie spodziewam sie niskich plonów).
Niska opłacalność produkcji mleka przyczyni sie do zmniejszenia zapotrzebowania tej branży na zboże, inny aspekt kryzysu w mleczarstwie to przestawienie powierzchni produkujacych pasze dla bydła na produkcje zbóż.
Nie nalezy tez zapominać o niedawnych likwidacjach w przemyśle cukrowniczym co pociąga za sobą ograniczenie areału uprawy buraka który z pewnością zastąpia w znacznej części zboża (a na buraczanych polach raczej nie spodziewam sie niskich plonów).
oto kolejne niedobre przesłankibaraki pisze:A czy sa jakies przesłanki które pozwalały by sadzic o pozniwnej podwyżce? Żniwa = większa podaż ----->spadek cen.
mocno ograniczona produkcja trzody
spowadzono ok. 2mln zboża z Ukrainy
i widzę to tak że zboża paszowego będzie pod dostatkiem
nadto mówi się o deflacji - nawozy już tanieją
a dla mnie wszystko jedno jak będzie
wiem że świnia ciągle nie będzie po 4,8- 5,2 - jak mówią natura nieznosi pustki
- Muchozolali
-
-
- Muchozolali
Kupie tuczniki klasa E cena 2x50 zł + bat na cwaniaków.PO-pulista pisze:Kupie tuczniki klasa E cena 2 50 zł + bat na cwaniaków.Muchozolali pisze:kupie zboze niezaleznie jakie 280zł
parametry zgodne z PN[/list]
W klasie S dopłata 10gr.
Naiwni mile widziani.
W klasie S dopłata 10gr.
to jest cena jeszcze aktualna
pozniwach bede prowadzil skup po 200zł
-
To ja cię przebije i dam 250 zł w dodatku bez PN z przeznaczeniem na opał i tak nic nie kupisz w tej cenie.Muchozolali pisze:Kupie tuczniki klasa E cena 2x50 zł + bat na cwaniaków.PO-pulista pisze:Kupie tuczniki klasa E cena 2 50 zł + bat na cwaniaków.Muchozolali pisze:kupie zboze niezaleznie jakie 280zł
W klasie S dopłata 10gr.
Naiwni mile widziani.
W klasie S dopłata 10gr.
- Muchozolali
-
Muchozolali pisze:PO-pulista pisze:...Muchozolali pisze:kupie zboze niezaleznie jakie 280zł
Muchozol sprzedam ci zboże, niezależnie jakie, cena 800-900 zł/t.
To jest cena jeszcze aktualna, po nowym roku będe sprzedawał po 1000 zł..
- Muchozolali
-
w innym poście nie dawałem po 880 ale u nas w okolicy (N.Sącza najtańszy jęczmień to 875zł/t i to odsiew z centrali nasiennej)
oferta aktualna kto złoży najlepszą propozycję chętnie rozważę ,z dostawą w okolice N.Sącz 25T.
oto niektóre ceny
otręby jęczmienne 800zł brak
pszenica 900-1000zł
grower 1100 brak
finiszer 1000 brak
w gospodarstwach kończą się własne pasze i zaczyna się nerwówka,może i związane jest to z pogodą zobaczymy.
W grudniu sprzedałem 45 tuczników po 4,5
i to była niska cena inni nawet po 5 zeta,oczywiście większośc poszło na Słowację więc jak ktoś mi przywiezie poniżej 800zł będę zadowolony.
Płatnośc gotówką
oferta aktualna kto złoży najlepszą propozycję chętnie rozważę ,z dostawą w okolice N.Sącz 25T.
oto niektóre ceny
otręby jęczmienne 800zł brak
pszenica 900-1000zł
grower 1100 brak
finiszer 1000 brak
w gospodarstwach kończą się własne pasze i zaczyna się nerwówka,może i związane jest to z pogodą zobaczymy.
W grudniu sprzedałem 45 tuczników po 4,5
i to była niska cena inni nawet po 5 zeta,oczywiście większośc poszło na Słowację więc jak ktoś mi przywiezie poniżej 800zł będę zadowolony.
Płatnośc gotówką