co dac prosietom

junior12

co dac prosietom

Post autor: junior12 »

Witam wszystkich na forum mam male pytanie chcialbym kupic parke prosiat a nie wiem czym je karmic mam nadzieje ze mi pomozecie prosze o wyrozumialosc jestem pierwszy raz na forum :) pozdreawiam
Falco

Re: co dac prosietom

Post autor: Falco »

Ale ozdobne czy takie do konsumpcji, jak tak, to ile będą miały kg w przybliżeniu i czym dysponujesz u siebie, chodzi np. o zborze, śrutę itp.
nemezis

Post autor: nemezis »

Kup wietnamskie puść wolno daj odpadki z kuchni w zasadzie na tym co znajdzie sie też upasie same wykopią norę a jak urośnie na rożno jak znalazł.
junior12

Takie do konsumpcji nie wiem ile kilo ale takie około7 tyg mam ziemniaki srute i otreby i zielsko co znajde na ogródku i polu :) chcem zebyscie mi doradzili pierwszy raz mam doczynienia ze swinkami a chcialbym miec wiecej niz 2szt doradzcie jak karmic mam 2,5 h pola na okolo 2 zasialem przenice na 25arach ziemniaki a reszte buraki pasterne powiecie jak wykożystac pozniej te plony z gory dzieki :) pozdrawiam.
Kazik

Post autor: Kazik »

Na przyszły rok zasiej 2,5 ha kukurydzy i sprzedaj z pnia na kiszonkę albo na ziarno za 5000zł/ha i będziesz miał większy zysk niż z tych świnek..
stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

junior12 pisze:Takie do konsumpcji nie wiem ile kilo ale takie około7 tyg mam ziemniaki srute i otreby i zielsko co znajde na ogródku i polu :) chcem zebyscie mi doradzili pierwszy raz mam doczynienia ze swinkami a chcialbym miec wiecej niz 2szt doradzcie jak karmic mam 2,5 h pola na okolo 2 zasialem przenice na 25arach ziemniaki a reszte buraki pasterne powiecie jak wykożystac pozniej te plony z gory dzieki :) pozdrawiam.
Do zboża dokupić koncentrat i pomieszać tak jak jest napisane na worku z koncentratu
ziemniaki uparować a buraki nie , całość posiekać żeby się nie zadławiły
karmić według apetytu , małe 3 razy na dzień większe wystarczy 2 , nie zapomnieć o stałym dostępie do wody i to w dodatku czystej
ziarno z koncentratem traktować jako danie główne , a ziemniaki z burakami jako sałatkę , z zielska mogą być motylkowe koniczyny , perska albo pokrzywy , pokrzywy najlepiej posiekać na drobno bo je będzie w bużkę parzyło a pozostałe mogą być w całości
jak już utuczysz i zrobisz kiełbaskę to zapraszam z drążkiem kiełbaski do mnie :oops:
nemezis

Zanim on upasie to wejdzie w zycie dyrektywa dymna i stan juz tego drązka zapewne nie zobaczysz :D :D
andrzej-guzik

Post autor: andrzej-guzik »

nemezis pisze:Zanim on upasie to wejdzie w zycie dyrektywa dymna i stan juz tego drązka zapewne nie zobaczysz :D :D
A ta dyrektywa to chyba dotyczy zakładów a jak robisz dla siebie to można się na dyrektywę wypiąć.
Niedługo wymyślą dyrektywę ile razy na dobę palacz może się zaciągnąć albo żeby przy ognisku siedzieć plecami do wiatru, a za posiadanie węgla do grilla pójdzie się siedzieć :) piękna demokracja i wolność obywatela.
nemezis

Dyrektywa dotyczy pseudo dobra konsumentów - w tym przypadku dobra naszego Stana i nie ważne kto wędzi zakład czy kowalski.
A jak już robisz dla siebie to nie wolno ci nikogo częstować tym bardziej truć dymem z krzywego pniaka,najwyżej można dać Stanowi powąchać i samemu zeżreć-no ale taki scenariusz tęż może być szkodliwy dla stana :D :D :D jeszcze go własne ślinianki udławią :cry: :cry: :cry:
junior12

Panowie ale kiedys te 2 -3 lata temu nikomu to nie przeszkadzalo takie wedzenie teraz siedza i wymyslaja
junior12

Ma moze ktos jeszcze jakies pomysly zwiazane z tematem :)
xfarmerx

Post autor: xfarmerx »

Daj gotowa pasze dla prosiat z jakiejkolwiek firmy
junior12

A po za gotową pasza jakies jeszcze propozycje :)
ziutek

Post autor: ziutek »

Albo ty jesteś idiota albo z nas chcesz ich zrobić. Kanapkami je karm
Genia M jak miłość

Post autor: Genia M jak miłość »

junior na te hektary to utuczysz 60 duńskich warchlaków i bedziesz panem jak je sprzedasz a potem zasiej kukurydze i na wakacje na majorke :lol:
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Post autor: mytotoksyna1 »

.na majore pojedzie ,albo i na KARAIBY -NO może na KRYM jak zasieje MAK!@!
ODPOWIEDZ