Dmuchawa wysokiej wydajności

marcin80wlkp

Dmuchawa wysokiej wydajności

Post autor: marcin80wlkp »

Witam.
Czy ktoś z forumowiczów posiada dmuchawę od tego producenta?
http://www.przenosnikislimakowe.com/oferta.html

Zastanawiam się nad zakupem, ale nie bardzo wierzę w wydatek rzędu 15 ton na godzinę. Jeśli to prawda to zrezygnuję z zakupu żmijek, bo nie bardzo mi pasują.
Proszę o odpowiedź
stan1069@o2.pl

Re: Dmuchawa wysokiej wydajności

Post autor: stan1069@o2.pl »

Tam pisze wyrzutnik do zboża a to może oznaczać że wyrzuca a przy okazji dmucha ,a z wydajnością jest tak ; zależy co i zależy jak daleko i wysoko
kaluś

Post autor: kaluś »

ja mam żmijkę pionową 150 z żmijką dopychającą wydajność 8 ton w 25 minut
miałem poprzednio dmuchawe binoską i nie chce widzieć na podwórku a wydajność jej ok 6 ton, a kombajny coraz lepsze
baraki

Post autor: baraki »

Kiedys kombajnowałem u rolnika co używał takiej dmuchawy i dawała rade jak sypał do stodoły, jak postawił bina to nakosiłem tyle co na przyczepy i pojechałem dalej bo dmuchawa juz nie dała rady, ale czy wcale nie dorzucała czy za wolno to dokładnie nie wiem. :D
arek

Post autor: arek »

llegro.pl/dmuchawa-do-zboza-i4971712306.html podobno te dmuchawy są wydajne na te żniwa sąsiad chce kupić to będę wiedział więcej o wydajnosci
SA

Post autor: SA »

arek pisze:llegro.pl/dmuchawa-do-zboza-i4971712306.html podobno te dmuchawy są wydajne na te żniwa sąsiad chce kupić to będę wiedział więcej o wydajnosci
Podajnik czerpakowy to jest to co trzeba a dmuchawa żmijka to uzupełnienie z braku laku dobry i kit.
Awatar użytkownika
MekkaB

Post autor: MekkaB »

Na filmiku który znajduje się w galerii to idze ta dmuchawa jak burza :-) Nie widać jak daleko jeszcze pcha na tej górze. U mnie podobna wysokość i jakieś dodatkowe 5 metrów pcha to przyczepa 6 t idzie lepiej jak godzine.
mlodyboy

Post autor: mlodyboy »

U mnie dmuchawa kongskilde suc 200 pcha na 17 metrow i wydajnoscia jest tak, ze przyczepa 6t na ktorej bylo 9.8t pszenicy idzie 55 min. Te polskie to sie powinny nazywac dmuchawki a nie dmuchawy.
https://m.youtube.com/watch?v=XW-D0c4kWRk
ODPOWIEDZ