FORUM
Automatyczny zawór do odcinania wody
-
Automatyczny zawór do odcinania wody
Czy ma ktoś z was automatyczny zawór odcinający wodę w razie awarii? Chodzi mi o taki, który zamknie wodę na rurze głównej w momencie gdy obliczy np, że wyleciało bez żadnej przerwy przykładowo 200, 300, 500 litrów. Jest w ogóle coś takiego, czy to moje pobożne życzenie? W tym tygodniu zalało mnie konkretnie i zaczyna mnie to denerwować, bo to nie pierwszy raz gdy przy awarii smoczka woda leciała całą noc. Proszę o pomoc i wskazówki
Re: Automatyczny zawór do odcinania wody
Sam takowego nie posiadam , ale w ofercie wyposażenia była taka pozycja
-
Z jakiej firmy?beniu33 pisze:Sam takowego nie posiadam , ale w ofercie wyposażenia była taka pozycja
skov Proponują cały system wage na paszociąg wrazie przetercia wyłącza, zawór do wody wrazie awarii odcina, kamerki nad kojcem mierzą ruchliwość świń oraz czujnik ważący świnie i mierzący temperature a to wszystko ładnie przesłane na komputer w domu i smartfona ☺ zabawka taka na 1 chlewnie 1000szt w cenie około 12000€
- mytotoksyna1
...to ja już wolę sam doglądnąć i obserwować wieprze.greg pisze:skov Proponują cały system wage na paszociąg wrazie przetercia wyłącza, zawór do wody wrazie awarii odcina, kamerki nad kojcem mierzą ruchliwość świń oraz czujnik ważący świnie i mierzący temperature a to wszystko ładnie przesłane na komputer w domu i smartfona ☺ zabawka taka na 1 chlewnie 1000szt w cenie około 12000€

-
Nigdy nie spotkałem się z takim urządzeniem i nie słyszałem też o takim.. Ale jeśli chcesz to w jakiś sposób rozwiązać to sposób jest bardzo prosty, wystarczy zamontować jakiś zbiornik (zasobnik) z zaworem pływakowym, dokładnie coś takiego:
https://www.fermo.pl/produkt-1312-zasob ... jenia.html nie wiem jaką ilość wieprzy posiadasz ale można też jakiś swój zbiornik wziąść i dokupić jedynie pływak. Bo powiedz masz jakiś reduktor do wody w tym systemie pojenia czy woda jest podłączona bezpośrednio z sieci wodnej (po jakim ciśnieniem?)?
https://www.fermo.pl/produkt-1312-zasob ... jenia.html nie wiem jaką ilość wieprzy posiadasz ale można też jakiś swój zbiornik wziąść i dokupić jedynie pływak. Bo powiedz masz jakiś reduktor do wody w tym systemie pojenia czy woda jest podłączona bezpośrednio z sieci wodnej (po jakim ciśnieniem?)?