Automatyczny zawór do odcinania wody

marcin80wlkp

Automatyczny zawór do odcinania wody

Post autor: marcin80wlkp »

Czy ma ktoś z was automatyczny zawór odcinający wodę w razie awarii? Chodzi mi o taki, który zamknie wodę na rurze głównej w momencie gdy obliczy np, że wyleciało bez żadnej przerwy przykładowo 200, 300, 500 litrów. Jest w ogóle coś takiego, czy to moje pobożne życzenie? W tym tygodniu zalało mnie konkretnie i zaczyna mnie to denerwować, bo to nie pierwszy raz gdy przy awarii smoczka woda leciała całą noc. Proszę o pomoc i wskazówki
beniu33

Re: Automatyczny zawór do odcinania wody

Post autor: beniu33 »

Sam takowego nie posiadam , ale w ofercie wyposażenia była taka pozycja
marcin80wlkp

Post autor: marcin80wlkp »

beniu33 pisze:Sam takowego nie posiadam , ale w ofercie wyposażenia była taka pozycja
Z jakiej firmy?
greg

Post autor: greg »

skov Proponują cały system wage na paszociąg wrazie przetercia wyłącza, zawór do wody wrazie awarii odcina, kamerki nad kojcem mierzą ruchliwość świń oraz czujnik ważący świnie i mierzący temperature a to wszystko ładnie przesłane na komputer w domu i smartfona ☺ zabawka taka na 1 chlewnie 1000szt w cenie około 12000€
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Post autor: mytotoksyna1 »

greg pisze:skov Proponują cały system wage na paszociąg wrazie przetercia wyłącza, zawór do wody wrazie awarii odcina, kamerki nad kojcem mierzą ruchliwość świń oraz czujnik ważący świnie i mierzący temperature a to wszystko ładnie przesłane na komputer w domu i smartfona ☺ zabawka taka na 1 chlewnie 1000szt w cenie około 12000€
...to ja już wolę sam doglądnąć i obserwować wieprze. 8)
waldziu009

Post autor: waldziu009 »

Nigdy nie spotkałem się z takim urządzeniem i nie słyszałem też o takim.. Ale jeśli chcesz to w jakiś sposób rozwiązać to sposób jest bardzo prosty, wystarczy zamontować jakiś zbiornik (zasobnik) z zaworem pływakowym, dokładnie coś takiego:
https://www.fermo.pl/produkt-1312-zasob ... jenia.html nie wiem jaką ilość wieprzy posiadasz ale można też jakiś swój zbiornik wziąść i dokupić jedynie pływak. Bo powiedz masz jakiś reduktor do wody w tym systemie pojenia czy woda jest podłączona bezpośrednio z sieci wodnej (po jakim ciśnieniem?)?
ODPOWIEDZ