FORUM
Pytanie o SUIBICOL
-
Pytanie o SUIBICOL
Witam mam pytanie czy jest w przedaży SUIBICOL
prosze o odpowiedz numer GG 144399 pozdrawiam Maciej

-
suibicol
dzienki pozdrawiam Maciej 

Nic podobnego !!! Ten preparat to premiks leczniczy i nawet u weterynarza legalnie tego nie kupisz,bo jemu tego nie wolno sprzedać !! Jedynie wytwórnia pasz może ci go dodać do paszy na którą weterynarz musi zlecenie wypisać !!!Chief pisze:witaj macieju!!
oczywiscie SUIBICOL powinienes dostac w kazdym punkcie sprzedazy premiksów!!! tylko nie wiem czy sa jakies wieksze worki badz wiaderka.
pozdro

-
suibicol
Dzienki za informacje pozdrawiam Mciej
-
-
suibicol
Dzienki za informacje pozdrwiam Maciej
subicol jest wycofany ze sprzedazy jedynie mieszalnia moze ci to zrobic przez lekarza polecam colistyne przy odsadzeniu ja to stosuje przy odsadzeniu i nie mam problemu z choroba obrzekowa ale do paszy tez jest zakazane ale w weterynari mozna to kupic polecam tez stosowanie colistyne w paszy dla loch tydzien przed porodem i po porodzie prosiaki nie maja biegunek
-
Biegunki po odsadzeniu
Stosujcie dobre mieszanki lecznicze do 2-3 tygodni po odsadzeniu, a problemy znikną np. Starter L firmy Calcialiment (Francja)
dani jak pamiętam to w innym poscie pisałes ze kolistyna u ciebie nie działa!!
a tak wogóle to mozesz mi wytłumaczyć po co podawac kolistynę lochom przed porodem??
chyba tylko dlatego zeby zmniejszyc illosc bakterii w wydalanym kale lochy,ale czy nie lepiej zadbac o higienę w porodówce stosując chociażby preparaty do suchej dezynfekcji??
kolistyna to bardzo skuteczny lek ale nie radziłbym go naduzywac szafując nim na lewo i prawo, bo moze się okazac ze po pewnym czasie po prostu przestanie ona działac.
a tak wogóle to mozesz mi wytłumaczyć po co podawac kolistynę lochom przed porodem??
chyba tylko dlatego zeby zmniejszyc illosc bakterii w wydalanym kale lochy,ale czy nie lepiej zadbac o higienę w porodówce stosując chociażby preparaty do suchej dezynfekcji??
kolistyna to bardzo skuteczny lek ale nie radziłbym go naduzywac szafując nim na lewo i prawo, bo moze się okazac ze po pewnym czasie po prostu przestanie ona działac.
dopiero teraz zauważyłem te daty,Dani musisz wyszukac nowy medykament na twoje problemy. Mysle że ani ty ani twoj wet nie zwracacie uwagi na warunki w jakich przebywają prosięta,dla niego wytłumaczeniem moze byc większa sprzedaz leków,ale czy nie mysli o tym ze jego zywiciel(hodowca)powinien tez zarabiac??
A moze wet widzi twój upór ,wiedząc ze i tak cie nie przekona woli dla swiętego spokoju sprzedac leki,a ty poznajesz kolejne odkrycia farmakologii nabierając przekonania ze jestes coraz większym specjalistą.
A moze wystarczyłoby wykonac daszek z promiennikiem,codziennie usuwać obornik,przestrzegac obsady???
A moze wet widzi twój upór ,wiedząc ze i tak cie nie przekona woli dla swiętego spokoju sprzedac leki,a ty poznajesz kolejne odkrycia farmakologii nabierając przekonania ze jestes coraz większym specjalistą.
A moze wystarczyłoby wykonac daszek z promiennikiem,codziennie usuwać obornik,przestrzegac obsady???